2019. február 24., vasárnap

Tata / Cseke-tó és Öreg-tó


Elszöktünk családdal a városból, kicsit kellett a nyugi, és el sem tudom mondani, mennyire hiányzott már a mászkálás, meg a gondolkodás és a természet közelsége.

Egy hete apukám mondta, hogy megyünk valahova, azt is, hogy hova, csak elfelejtettem, de mint ma kiderült, a Kékes volt betervezve. Ám, mivel ott röpködtek a mínuszok, és valószínűsítettük a havat is, inkább maradtunk a sík terepnél, így kötöttünk ki Tatán.
Odafelé persze beszunyáltam a fejfájástól.

A Cseke-tavat jártuk körbe, megnéztük az Öreg-tavat is, meg a várat, szétfagytunk, de megérte. Jó volt kiszabadulni.


A Cseke-tó és környéke

Eszméletlenül szép, és főleg gyönyörű lehet, ha tavaszodik, zöldell, virágzik minden. Kedves kis Angolkert van kialakítva egy hatalmas tóval. A tóhoz kis fahidakon keresztül lehet bejutni, és van itt minden: török mecset, szabadtéri színpad, téltemető*, műbarlang és műromok.

*A téltemető kis sárga virágokat jelent, mert bár minden kopár volt, az egyetlen, ami kiviláglott, az a temérdek sárga bimbó, ami megbújt a földön.


Cseke-tó

MűromokMűbarlang


Török mecsetVár és az Öreg-tó
Ezután betoltunk egy kis szíverősítőt egy helyi cukiban, a Vikor Cukrászdában. Csillagos ötös a süti is, meg a cappuccino is.Szent Imre templom
Óratorony


Majd visszajövünk kicsit jobb időben.

2 megjegyzés:

  1. Milyen hangulatos helyeken jártatok! :o
    Csodálatosak! :o
    (Még képen át is. :D)

    VálaszTörlés
  2. Szerintem is érdemes visszamenni, mi nyáron voltunk ott, körbejártuk a két tavat, meg Tatán is mászkáltunk. Rengeteget gyalogoltunk.

    VálaszTörlés