2018. október 10., szerda

Altered Carbon idézetek


RichardMorgan könyvéből készítettek sorozatot, amitől valamelyest féltem. Hogy ejtik ki majd a Kovacs nevet? Mivel sci-fi, mennyire lesz elcseszett? S végül, de nem utolsó sorban, mivel könyvsorozatról beszélünk, elnyújtják? Maradnak-e megválaszolatlan kérdések? Mennyit visznek át a következő évadba (ha lesz)?

Nos, a félelmeim alaptalannak bizonyultak. Tök szépen mondják, hogy Kovacs, és ahhoz képest, hogy sci-fi, nem volt nyálas. Nem volt hosszú, és pont annyit jutott, amennyi maradt. Most már csak azon remegek, hogy lesz-e második évad? S milyen lesz benne Takeshi, mert ugye, a második könyvben új burka van. Ebben nagyon tetszetős volt.

De kiírtam belőle pár idézetet.

„A béke csak illúzió. Nem számít, mennyire tűnik nyugodtnak a világ, a béke nem tartós. A béke küzdelem az alaptermészetünk ellen. Egy bőr, amit a belső barbárságaink csontjára, izmára és ínyére feszítünk. Az erőszak ösztöne élősködőként furakodik belénk, és arra vár, hogy a dühünkből táplálkozhasson és addig sokasodjon, amíg ki nem tör belőlünk. A háború az egyetlen dolog, amit valóban megértünk.”

„De bármilyen messzire is merészkedjünk az ismeretlenbe, a legrosszabb szörnyek azok, amiket magunkkal hordunk.”

„A halált nem mi osztjuk vagy tartjuk vissza.”

„Mikor mindenki hazudik, igazat mondani nem csak lázadás. Hanem egy forradalmi tett. Szóval, óvatosan használd, mert az igazság egy fegyver.”

„Az igazság megtalálása több, mint adatok közti keresés. Ez egy önvizsgálat. Tovább kell menned, nem számít, hova vezet, mert semmi sem marad örökké rejtve.”

„Anya azt mondta, a harag ostoba dolog. Azt mondta, hgyjam annyiban, vagy megöli a lelkemet.”

„A hitünk formál minket. A hit megváltást hozhat, de pusztulást is. De ha túl sokáig hiszünk egy hazugságban, az igazság nem felszabadít. Darabokra tép.”

„Néha nem abban hiszünk, amit látunk. Hanem abban, amit nem.”

Nem terveztem részletesebb beszámolót írni a sorozatról. Aki szeretné, az nézze meg, remélem, nem fog csalódni.

Képek forrása:
collider.com
nerdist.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése