2018. szeptember 14., péntek

Hajókáztunk ide-oda


Ne kérdezzétek, miért, de mi szeretünk néha A-ból B-be lecsorogni a Dunán hajóval. Mivel bérletesek vagyunk, ingyen van, évente legalább egyszer megcsináljuk a kis utunkat. Eleinte kijártunk Újpestre, megvártuk a hajót, és lejöttünk vele a Boráros téri állomásig. Aztán átszoktunk a déli irányra úgy, hogy a Népfürdő utcánál szállunk fel.


Múltkor is így tettünk.Múlt héten nagyon nem tudtuk, merre cirkuláljunk, miközben filozofálgatunk, ezért úgy voltunk vele, felmegyünk valameddig, mondjuk Rómaifürdőig, és onnan jövünk haza. A tervvel egészen addig nem volt semmi baj, mígnem rá nem jöttünk, hogy kuuuurvára a másik oldalon sétálunk, mint ahol lennünk kéne. Kerestünk egy buszt, és megbeszéltük, inkább megyünk majd legközelebb a másik irányba.

Meg is ejtettük. Gyors kaja, aztán Boráros, mivel volt még időnk, beugrottunk a Vasedénybe vásárolni, ezután a hajóra. Cirka másfél óra alatt csorogtunk le – vagy fel?! – Rómaifürdőre. Ott ki is találtuk, hogy valószínűleg, már csak jövőre, de majd úgy jövünk, hogy itt kajálunk. AZ állomás környéke tele van kajáldával, nem is nagy érvágás, ahogy elnéztem. Sétálgattunk fel-alá kicsit, aztán jöttünk haza busszal. Azért a körúton a Lehel tértől legyalogoltunk a Borárosra.

Szép túra volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése