2018. szeptember 17., hétfő

Debreceni kiruccanás


Családdal voltunk Debrecenben kiállítást nézni. Szombaton reggel négykor felkeltem, indultam a találkozó pontra, aztán leautóztunk odáig. Ilyenkor jövök rá, hogy rengeteg helyen voltam már munka miatt, de városnézésre alig jutott idő, így alig láttam valamit. Úgyhogy, most összekötöttük a kellemeset a hasznossal.

Volt némi eltévedés, meg mászkálás a parkoló zónák miatt. Összesen a felét, ha láttuk a városnak. Legalább lesz miért visszamenni.


Megnéztük a Református Kollégium Múzeumát is, ám az a következő bejegyzés témája lesz.
Megtörtük a kiállítást, mert megtekintettük a Nagytemplomot. Esküvőre készültek, és akkor már nem engedtek be látogatókat. Körbe lehetett menni az egész templomon. Felhívták a figyelmünket, hogy délben harangozni fognak, bárhol lehetünk, csak a harang alatt nem. Hangja az volt, hogyne lett volna, amikor egy városnak hallania kell. Felvettem videóra, mert persze, nekem és apukámnak közvetlen közelről hallani kellett a harangot. Csak a fél agyam rezonált be tőle, de megérte.

Ez a harangocska szólt délben.

Egyszerű, de gyönyörű belső.


Itt is volt vallástörténeti kiállítás apró makettekkel.Csonkatemplom. Itt is esküvő volt, de mivel mindenki befelé tartott, nem néztük meg belülről.


Református templom.
(apu csak úgy emlegette, a „piros templom”.)


Színház.


Déri Múzeum.


Szent Anna-székesegyház.


A következők pedig csak épületek, melyek megtetszettek.
S mint mindig, kerestük a hely cukrászdáját. Egy félreesőben is kávéztunk, én ott fagyiztam is. Kedves kis hely volt, aztán apu kardoskodott, hogy de menjünk vissza ahhoz, ami neki szimpatikus. Így győzött a Mandula cuki, viszont, mire megtaláltuk, már akut cukor és kávé mérgezésem volt.


A vigyori islerem.


A nap zárásaként pedig, megnéztük a hortobágyi Kilenclyukú hidat, ami csak azért „csalódás”, mert a környezete egyáltalán nincs karbantartva. Plusz, még az eső is szakadni kezdett, amikor ott voltunk.Szerintem, mára ennyi. Majd még jövök az impressziós kiállítás képeivel is.

2 megjegyzés:

 1. Jaj, de jó kis bejegyzés. (-: Én még a Roncs Bárt ajánlom figyelmedbe, ha netán visszatártek. Ahol nemcsak buli van, de úgy "napközben" is jó kávé, rántott sajt. :D És látnivaló, olyan, mint egy múzeum. A városban pedig a Békás tó és környékét, ha esetleg nem voltatok. (-:

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm a tippeket, és örülök, hogy tetszett ez a bejegyzés. :)
   Mindenképpen vissza szeretnénk menni, úgyhogy meg fogjuk nézni őket.

   Törlés