2018. május 24., csütörtök

Veszprém


Úgy gondoltuk a kis családdal, bérelünk autót, hogy mindenkit fel tudjunk pakolni, és nekiiramodunk a világnak. Vas megyéig bandukoltunk. Az volt a tervem, hogy begyűjtöm a képeket a többiektől is, és majd abból válogatok, viszont maradtak az enyémek, ezeket a posztokat pedig, most nincs kedvem sokat húzni.

Reggel indultunk. Bevártunk mindenkit, apuék is begördültek. A hatfős kis csoportunk két tagja behajtogatta magát a leghátsó ülésekre, aztán jött a második sor, ahonnan folyamatosan nyújtogatták előre a wasabis mogyorót, s végül a sofőr, meg én, akinek az anyósülésen nem ért le a lába.

Az első kiállónk Veszprém volt. Picikét nosztalgiáztam, ittunk kávét a Mackó Cukrászdában, illetve sütiztünk. Tartottunk egy mini városnézést, mert persze kiböktem egy templomot, és ha már ott vagyunk, miért ne?


Eötvös Károly Megyei Könyvtár


Igazából ez az épület csak megtetszett.Figyelő arcok.


A hölgy nagyon pajkos pillantást vet a járókelőkre.


Római Katolikus / Feltámadt Üdvözítő Károly templom / Károly-templom
A XIX. században épült, a római és a görögkatolikus egyházközség közösen használja.

Bentről nem tudtam szép képeket készíteni, mert az ablakok állandóan becsillantak.


Virágok a templom kertjében.Ez meg csak egy sövény, egy tanösvény kezdő lépései.


Igazából én bármilyen városban boldogan el tudok veszni. Szeretek órákat gyalogolni, felfedezni, akár egyedül, akár társaságban. Az az egy valahogy nem menne, hogy bedarálok 3-4 helyet egyszerre, kattintok párat, aztán megyek is tovább.
Nyilván, ennek most picit ilyen érzete volt, mert aznap nem Veszprém volt a fő szempont, de egyszer majd visszatérek.

2 megjegyzés:

 1. picit magamra vettem ezt a bedarálok 3-4 helyet 1-2 képért de hála isten mindig bejárom a várost,persze egy megyeszékhely hatalmas. Veszprém is,sajnálom hogy kimaradt a Benedek-hegy. imádnád,csak úgy mint az óvárost vagy amit instára legutóbb kitettem azt a helyet... és az állatkert,viaduktról nem is beszélve. de igazából nagyon többet nem ad a város,hiányzik az a rész mint Szombathelyen van,a régi társasházak inkább csak panelok vannak (ami megint jól kiütközik az egyik képemen hogy a kép baloldalán csak panel van). ami még jó veszprémben a vasárnapi lengyelpiac.:D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ne haragudj, bár, akinek nem inge, nem veszi fel.
   Veszprémben voltam már valamikor, akkor is láttam egy részét, most egy másik részét. Mint látod, ez most nekem villámlátogatás volt, ha rajtam múlt volna, még több időt elpiszmogok a városban.
   Szeretem a részleteket, és mindenhol van valami, ami megfog, ami ad valamit, legalábbis, én így vagyok vele. Nem a hiányára figyelek valaminek, hanem arra, ami megvan.
   No, akkor egyszer úgy intézem, hogy vasárnap érjek oda. :)

   Törlés