2018. május 19., szombat

Társkeresőzzünk # 4 – Típuscsodák


Bár be tudnék számolni találkozásokról is, de az igazság az, hogy nem. A saját részemről arról tudok beszámolni, hogy még a telefonszámom elkéréséig sem jutottunk el.
Nagyon kevés emberrel kezdeményeztem bármiféle kommunikációt is.


Korábban (évekkel ezelőtt) három randi született ilyesmiből. Az első srác akkora volt, mint én, csak éppen súlyban harmad akkora. A második a már említett, aki a homlokomig ért, és volt egy, amit egy négy hónapos kapcsolat követett. Ezzel szemben most négy emberrel sikerült levelezésbe bonyolódni. Csak éppen, itt meg is állt a dolog.

Barátnőm találkozott egy-kettővel, de az ő példáján rájöttünk, hogy tényleg nagy az isten állatkertje, és miután átküzdöd magad a kezdeti sokkon, jöhet a fekete leves. Most pár szóban jöjjön a netes társkeresés útvesztője, ezek a leggyakoribb egyedek:


1) Csak a flört / szex / ismerkedés – f@#verés élőben.
Ez a példája annak, akivel, ha találkozol, a hímtagjáról beszél, vagy a szexről, minden üzenetében benne van a szex pikantériája, ne adj isten, ha beülsz mellé, rád zárja az autót, és megharapja a vállad. Meztelen képeket küld/kér.

2) A fénykép nélküli férj / családapa
Aki csak tetteti, hogy szingli, aztán kiderül, hogy mégis férges az alma, mert vagy bevásárol az asszonnyal, vagy pelenkázik éppen. Talán egy egyéjszakás lesz belőle, de aztán elmaradozik hazugságokra fogva az eltűnését.

3) Az örökké nyomulós örök romantikus
Jön, mint a buldózer, kiszakít a környezetedből, és mindeközben nem is érdekled igazán. Álmodozik, de nem kérdezi meg, te akarod-e, csak jön, megy, és fogalma sincs sokszor arról, hogy benned mi van, te mit mondtál.

4) Aki annyira magányos, hogy már nekem fáj – a depressziós
Aki nem képes magányában boldog perceket szerezni magának, aki folyamatosan rád vetíti ki, hogy ő miért olyan, amilyen, és csak lehúz. Véleményt kér, elmondod, aztán még te vagy a szemét, és nem érted őt meg.

5) Akinek sosincs ideje semmire
Mindig rohan, és a legtöbb üzenete, a „bocs, ezt csináltam, azt csináltam”-mal kezdődik. Vagy, majd „hamarosan ír”. Vagy „most csak ennyit tud írni, de majd”.

6) Más tollával (képével) hencegők
Ha nincs véleményed magadról, addig ne regisztrálj, míg nem tudod. Ha nem vagy rendben a külsőddel, fedezd fel magad, aztán majd utána próbálkozzál!

7) A teremtés igazi koronája – a lustaság macskája
A jó pasi, talán kigyúrva, formára szedett szemöldökkel, márkás kocsival, márkás cuccokban. Észrevétlenül próbál átfordítani, hogy te fuss utána, ne fordítva.

8) A valamilyen fóbiás, vagy –files.
Aki utál vagy imád valamit, és az élete csak és kizárólag akörül forog.

9) Aki a te férfi megfelelőd
Aki ugyanolyan, mint te, és pont ezért valamiért még sem fog kelleni igazán.

10) A természet egyszerű gyermeke
Aki olyan egyszerű, mint egy szög. Nincs saját gondolata, sem érdeklődési köre, és ha szerencsés vagy, az egyetlen hobbija az, hogy koditerembe jár, vagy a szabadidejében egy plázában kirándul.


Ezeknek a nagyja mailezésen keresztül kiderül, bár van, ami csak később ölt testet, mondjuk a családapák.

Én csak beszélgettem eggyel, aki, amikor megkérdeztem, van-e gyerek, azt mondta, nincs. Aztán két héttel a randi után csak kibökte, hogy végül is, már házas, és úton a gyerek, de nem hazudott, mert még nem jött világra.

Barátnőm pedig belefutott abba, hogy randizott nem is egyszer egy pasival. Már valami el is indult köztük. Majd egy napon, mindenféle előjel nélkül egyszer csak közölte, ő „nem kész” még egy kapcsolatra. Barátnőm visszaregisztrált kamuprofillal, és az első, aki kérte, hogy töltsön fel képet, drága delikvensünk volt.

A többi amorózó pár levél- vagy üzenetváltás után eltűnt. Általában egyre inkább arra hivatkoztak, mennyi sok dolguk van, majd végül teljesen megszűntek létezni az éterben, vagy mi mondtunk áment a dolgok végére, hiszen érdektelenné váltak számunkra. A harmadik csapat azok, akik a randi előtt pár nappal vagy órával közölték, hogy „bocs, de megismertem egy lányt, elmentünk kávézni, és azóta együtt vagyunk”.

Furcsa dolog ez, mert mind a ketten arra készültünk, hogy randik is lesznek, és mióta is nem randiztunk már? …. ciripciripcirip …. A fene tudja. De nem jött létre semmi ezekből. Van, akiknél persze az működik, hogy egyből találkozó, más meg tolja.
De ez a része változott az idők során.

Képek:
igazabolszerelem.hu
youtube.com

4 megjegyzés:

 1. Igaz nem társkeresőztem még, de épp tegnap lett vége egy 3 hónapos kapcsolatomnak. A srác a tipikus 4-5 kategória. Neki szar az élete, semmi sem úgy jön össze ahogy akarja, depressziós, viszont folyton haverokkal lóg és nincs ideje semmire. A tegnap este betelt a pohár, és megmondtam, hogy akkor én ebből nem kérek köszi.
  Szia újra szingli lét :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem szeretnék beleszólni, de jól tetted. Ha neked nem jó, ne maradj benne. Lesz majd más, lesz majd jobb! :)

   Törlés
 2. Nem értem, aki mégsem ment el, az megijedt? Egyébként volt nekem is olyan, aki végül nem jött el, de mivel ő régen fent volt, én meg kb. egy napja, gratuláltam neki a megismert lányhoz sok boldogságot kívánva és visszaírt valami nagyon boldog mélt, szóval lehet, neki tényleg összejött.
  De kezdem gyanítani, hogy olyanok randioldalak, mint a gyakorikérdések, hogy időt tölt el ott az ember, mert unatkozik, azért nem megy el végül, mert biztonságosabb otthon.
  Nekem élőben volt rohanós pasim, nem ért rá sosem, elkésett, sietett, agyamra ment, mint akinek megmondták, hogy egy éve van hátra, állandóan nyüzsgött, vitt engem is. 10 évre valót éltem két év alatt.
  A 10-essel mi baj? Csinos, ápolt? :D Ha plázázik, lehet, pénze is van :) Ha már önálló gondolata nincs, mindig egyetért. Na jó, vicceltem :)
  Az olyan mint te pasiban, hm, pedig az nem rossz.
  Ahogy írtad a típusokat, neked megvan, mit akarsz? Milyen típust? Mert úgy könnyebb keresni, ha tudod, mit tolerálsz és mi nem fér bele. Mert amikor már ott van, akkor úgy gondolod, hogy nem baj, ha 165 cm, de később mégis megbánod, mert először nem az volt a tervben és mindig hiba lesz, holott a pasi nem tehet róla. A magasság csak egy példa, persze.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem is rossz hasonlat ez. Nem tudom, miért nem mennek el, vagy legalább írnak, hogy bocs, de ne várj, ne menj, ne készülj. Persze lehet, hogy mint anyám is mesélte, volt, hogy a buszról meglátta, és inkább le sem szállt. Nem lehet tudni. Rengetegen vannak fent évek óta. Hogy az mennyire aktív, nem tudom, mert hibernálni is lehet a profilt, de a regisztráció dátuma ugyanaz marad. Volt olyan, aki írt levelet, aztán lehibernálta magát, ha akarok se tudok neki válaszolni. Volt, akinek 10-100 között voltak az elolvasatlan levelei. Mások írnak, de eltűnnek, amikor válaszolsz.
   Nyilván könnyebb az akadályt kikerülni, mint megugrani.
   Van egy ismerősöm, akihez viszonylagosan gyengéd szálak fűznek. Ott túl egyformák vagyunk bizonyos szempontból, másfelől viszont két különböző irányba tartunk.
   Tudom, hogy mi fér bele, és mi nem. Azt is tudom, kit szeretnék, vagy kivel érezném jól magam. Mármint, nem név szerint, hanem meg tudom ezt fogalmazni. Eleddig kettő olyan volt, akik nem társkeresősök. A problémáikkal nem nekem volt bajom, hanem ők nem tudtak mit kezdeni vele. Sajnos, hiába tudom, mit szeretnék, ha nincs olyan. Hiú ábrándokat miattam nem szeretném, ha bárki is követne, vagy reménykedne. Inkább keressen, és sok sikert kívánok neki. Pont ezért írtam valamelyik bejegyzésben, hogy én ezt nem erőltetem, mert játszani senkivel sem szeretnék, és ha olyannal állok szemben, aki olyan történettel bír, amit én nem tudok hova tenni, akkor inkább hagyom.

   Törlés