2018. május 15., kedd

Társkeresőzzünk #2. – Adatlapok


Aki volt már ilyen oldal közelében, az tudja, hogy ez az antré oda, hogy bárkit is megismerj. Tetszik, vagy sem, itt is a kép dönt el mindent, mert ha az egyáltalán nem szimpatikus, nem írok vissza, sőt, el sem olvasom az adatlapot. Ha mégis adsz esélyt, akkor elolvasod a bemutatkozó szöveget, majd az adatokat, melyek vagy igazak, vagy nem.

Ugye, nem illik csalni az ilyen oldalakon, mert előbb-utóbb kiderül. Megmondom őszintén, az én adatlapomban talán egy hamisság van, a súlyom, mert nem mérem magam, ha megkínoznak, sem tudom még csak megtippelni sem. De nem vagyok 130 kg úgy, hogy közben 60-at írok be.


Bemutatkozó szöveg
Ez a legszembetűnőbb. Mára annyira nem akar senki sem sablonszöveget begépelni magáról, hogy szinte semmit nem írnak oda, mert a kommunikáció minden. Kisbarátaim, akkor marad a kép és az adatok, és ha nem vagy elég frappáns, hogy megfogj, megyek tovább.
Szövegezésében tüchtig, faimádó és egészséges társadalomban élünk, ahol mindenki remek szociális hálóval bír.
Mindenki szeret kirándulni – amennyien ezt szeretik tenni szabadidejükben, rengeteg emberrel kéne találkoznom egy-egy magányos túrámon, ehhez képest, mindig egyedül rettegek a vaddisznóktól az erdő közepén.
Mindenki természetkedvelő – a férfiak 90%-a dendrofil, és kint rajzik a természetben
Mindenki szeret olvasni – de a legtöbben nem tudnak könyvekre reagálni
Senki sem akar sablonszöveget írni – mint a másik 100 sem, aki ezt írja
Idézetekkel próbálkoznak – az önjelölt hím oravecznórák azt hiszik, a versek, dalszövegek az ő véleményük, őket jellemzik, vagy elér a másik szívéig
Mindenki rendmániás – sok az OCD-gyanús férfi
Mindenki süt-főz
Mindenki a barátaival, családdal szeret lenni.
Mindenki sportol – vagy a sznob sportokat űzi (lovaglás, golf, krikett…stb) vagy az edzőteremben van minden áldott nap


Igaz, ha megnézed a képeit, akkor ezt egyik sem tükrözi. Ötféle ember van azon kívül, aki vállalja éppeni önmagát, vagy nincs pofája a dolgokhoz (no kép):
1) Minden képen ugyanaz a két srác szerepel – totózd ki, melyik az, aki írt neked.

A kedvencem, aki egy komplett focicsapattal szerepelt egy képen.

2) Régi képekkel van fent – a képeken rövid tüsi, szőke hajú, élőben, meg hosszú fekete lobonca van.
Találkoztam egy ilyennel, aki nekiállt sírni, hogy de ő ott volt, én
meg nem ismertem meg. Úgy elmentem mellette, ahogy illett.
Kérdem én. Minek sír a szád, ha nem cseréled a képeket?!

3) Más képével van fent
Barátnőm járt úgy, hogy jött széles vigyorral, milyen helyes pasit kalamolt össze. Én meg mondtam, hogy ez a Javier Bardem, a színész. Szembesítettük az ürgét, hogy a Google a 4. helyen dobja ki a képét a találatok között, mire ő tagadott. Végül megadta magát, és kiderült, hogy ő nem egy negyven éves színész, hanem egy hatvanöt éves bácsi.

Az én sztorim az, aki egy instant orvos képével regisztrált fel, és előadta, mennyire sok a dolga…stb. Írtam neki, hogy szerintem ez áthidalható akadály, mire jött a válasz, hogyha nem orvos lenne, hanem magát adná, nem kellene senkinek, és hogy a nők is csak erre mennek.
Megmondtam neki, hogy akkor dugjon meg egy narancsot, mert az való neki.

4) Műtermi / modell fotókkal van fent
Sosem leszel olyan a valóságban, mint egy kitekert, agyonszerkesztett képen.

5) Aki minden képén luxusautó mellett, tenger előtt, külföldi látványosság előtt, vagy egy villa árnyékában pózol.

S általában azok, akik saját állításuk szerint, napi 2-3 órát edzenek, nekik van a legnagyobb sörhasuk, tésztaképük, vagy alkoholista szemük… vagy pizza hátuk… vagy pall mellük. :D
Vagy olyan cingár mind, hogy a nadrág felvétele vetekszik számukra egy erőpróbával.

Én, személy szerint kitöltöttem, hogy lehetőleg Pest megyéből jöjjön, mert bár nem akadály a távolság, de idegpusztító tud lenni. Ehhez képest volt Békés, Győr-Moson-Sopron, belterjes Vas és sötét Somogy megye is.
Hiába töltöttem ki az ideális jelöltemet, jött külföldi, ropi, liliputi, így kiikszeltem mindent, jelszó, úgyis mindegy.

Beleírtam, hogy szeretem a rock zenét, a sci-fit és a fantasy-t. Hirtelen mindenki szeretni kezdte ezt a hármat. Ti hol, hol vagytok a hétköznapokban??? – Ja, tudom. Hat méterrel távolabb álltok tőlem, és nem mertek odajönni.
Amúgy, ha megemlíted, hogy fantasy, akkor a GoT-ig megyünk maximum. Legalábbis, életemben nem hasonlítottak ennyien a vörös papnőhöz. Felüdülés volt, amikor valaki Sansát írta.

A másik, hogy ugye, azt dobja ki az oldal, hogy „Név, életkor, x élőhelyi társkereső”.
Volt olyan, akinél ez volt: „Béla 28 éves budapesti társkereső adatlapja”.
A szöveg meg úgy kezdődött: Szia, Béla vagyok, 24 éves”.
Most melyik? Ha lusta vagy, ne keress társat, vagy vedd a fáradtságot, frissíteni a szöveget.
Viszont, ha van időgéped, szóljál már nekem is, mert érdekelt lennék benne.

Eltekintek attól most, hogy vannak házasok, akik egyedülállónak vallják magukat. Ez népbetegség valahol, és van, aki bevallja, van, aki képes napokat, heteket hazudozni egy numeráért. Az adatlapokon talán ez a legnagyobb buktató, ami nem érdemel bocsánatot.
Igazság szerint itt úgy füllent az ember, ahogy nem szégyell. Magasságot, életkort, bármit. Szinte utolérhetetlen.

Volt egy srác, akivel találkoztam. Én alig hagyom el a 160 cm-t, őt 170-nek mondta magát.
Randira éktalpú papucsban mentem. Nem, nem a nyolc centis fazonban. Jó, ha három volt.
A homlokomig ért a fiú… amikor levettem a papucsot.


A másik oldalról a kamukirályok olyan kívánalmakkal rendelkeznek, hogy az valami hihetetlen. Pöccre pontosan beikszelik, leírják, milyen legyen a kívánt másik személy, akinek leginkább a lelke érdekli őket, de azért legyen 90-60-90, vékony…stb. Ehhhh…

Ennyit az adatlapokról, melyek jobbára ilyenek:


Általában feltöltöd, kitöltöd, moderálják, elbírálják, és utána várhatod a hódolóid rohamát levelek formájában, melyek jönnek akár kéretlenül is.

4 megjegyzés:

 1. Ez de lelombozó. Egyébként csomó pasit ismerek, aki tényleg természetjáró meg szeret sportolni. Ők ezt mind együtt csinálják, szóval ez már kipipálva így egyben, hogy természet, sport, barátok :)
  Mozi hogyhogy nincs, nem népszerű filmet nézni?
  Jaj, nekem is volt olyan jelentkezőm, aki egy üvegházban van hol volt félig elbújva valami növény mögé félsötétben és nem értette, hogy miért nem akarok találkozni vele.
  Meg volt aki nem akart fotót küldeni, de találkozzunk itt meg itt, majd ő megismer. Aha, persze.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azt nem vonom kétségbe, hogy van ilyen, de azért azt nehezen hiszem el, hogy 10-ből 10 ilyen.
   Mozit talán egyszer láttam, inkább a színházat írják.
   Én ilyenbe nem mentem bele. Ha ránézek is ijesztő, és nem szeretnék rettegni, meg elrabolódni.

   Törlés
 2. Na ilyenkor érzem úgy, hogy jól választottam a szingliléttel...Pont valamelyik héten fogtam ki egy idiótát - nem társkeresőről, csak jó érzéssel vonzom az ilyeneket...bunkó volt, azt hazudta, hogy nincsenek barátai, hogy ne érezzem rosszul magam, mindenbe belekötött (fságnak nevezte a filozófiát, miután mondtam, hogy azt tanulom), kioktatott, amint elkezdtem írni rám szólt, hogy ne írjak sokat, és hatszor megkérdezte, hogy zavar-e ha van egy kis pocakja (mind a hatszor azt írtam, hogy nem, mert nem az én pocakom - egy izmos has izmos has, de annyira nem érdekel, ha "választanom" kell...meg igazából már a negyedik mondatánál eldöntöttem, hogy az egész ember nem érdekel, olyan bunkó), és miután mindig azt válaszoltam, hogy nem érdekel a hasa, közölte, hogy nem értettem a kérdést...A vége az lett, hogy miután töröltem elkezdett kioktatni, hogy mennyire szarra se fogom vinni az életben, és mit képzelek magamról, hogy kitöröltem, azt hiszem, jobb vagyok nála???...

  Amúgy...a sport nem feltétlen látszik...van egy ismerősöm, aki rengeteg gusztustalan moslékot összeeszik (a múltkor csilisbabot evett málnás zabkásával összekeverve), és napi több órát edz...hát...a kaja része látszik csak rajta...a mindennapos edzés nem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mi is úgy érezzük, hogy nem beszélünk velük egy nyelvet, de azért az, amit írtál, az durva. Az ilyen emberekkel nem éri meg foglalkozni. Kihisztizi magát, aztán megtalálja a következő áldozatát.
   Hidd el, ezeken az embereken semennyire nem látszik a sport. Az alkohol annál inkább.

   Törlés