2018. május 4., péntek

Budai arborétum


Gondoltunk egy nagyot. Ide már régebben is el szerettünk volna menni, de valamiért nem tettük meg a kezdő lépést. Nem tudom, miért. Most gondoltam, legyen némi változatosság, ezért felkerekedtünk, és megnéztük magunknak ezt az arborétumot.

Nem, egy hű, de nagy durranás, egyáltalán nem is nagy. Az egyetemi kampusz területén található, a Gellért-hegy déli lábánál, a Villányi úton. Szeretem a pici zöldséget a betondzsungelben, és ez is valamennyire a nyugalom szigete. Valahogy úgy kiszakadsz a mókuskerékből, és a vérnyomásod is helyrerázódik.
Szeretnék majd ide visszajönni ősszel.
Egyébként minden évszakban szép lehet, sőt, akár havonta is tudnék benne piszmogni, csak hogy lássam a változásokat.


Ez most inkább csak betekintő képválogatás a részemről.
Akárhol találtam füves részt – egy arborétumban nem nehéz feladat -, muszáj volt megszabadulni a sarumtól, kiakasztva Andrist, mert szerinte csak azért csinálom, hogy közel menjek minden virághoz.
Bangita gyűjtemény, ahol:
Andris: Menjünk tovább. Valami diszlexiás kiírta, hogy rablók csoportosulnak erre.


Itt melege lett egy pillanatra a telefonnak.Van benne egy kis kerti tó is, ahol persze nyomkodtam az információt, de mivel csak találomra, ezért elsorolta, melyik menüpontban mit találok.
Azért Andris a vége felé azt találgatta, hol termesztik a szemfüles hallgatók a vadusz kenderuszt. Aztán minden diákra rásütötte, aki papírral és tollal mászkált, hogy biztos most megy leltárazni.

A kampusz könyvtárába is be szerettünk volna szabadulni, csak azért, hátha bent van az általunk áhított könyv.

Még több információ az arborétumról:

2 megjegyzés:

 1. Hétfőn mi is arborétumoztunk, a Jeli van közel hozzánk, a Kámoni sajnos elég kicsi és nagyon parkszerű lett a dzsungel helyett, mióta átalakították. Rengetegen voltak, ennyi embert én még nem láttam ott, pedig évente megyünk.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Oda én is el szeretnék menni egyszer. Mondjuk, jogos a kérdés, hova nem?! Akkor ezek szerint előnyére változott.
   Röhej, de szerintem, amiről én írtam, arról kevesen tudnak, hogy van. Gyakorlatilag egyetemisták voltak ott, senki olyan, aki csak úgy betévedt. Azért nem ez a jellemző.

   Törlés