2017. szeptember 15., péntek

FüvészkertÚgy döntöttem, idén szeretnék olyan helyeken kalandozni, ahol még nem jártam, s mivel most csak hétközben tudunk összefutni, a választásunk a Füvészkertre esett. Múlt héten is eloldalogtunk az ELTE botanikus kertjéhez, csak pont rossz időben értünk oda, ezért erre a hétre halasztottuk.

Másfél órát tekeregtünk benne, mondjuk, jó társaságban repül az idő. Mire átrágtuk magunkat a nézett filmeken, az olvasott könyveken, és megvitattunk pár elméleti sci-fis dolgot, azt vettük észre, a kert végére értünk.

Igazi kis nyugalom szigete a város szívében annyi zöldséggel, amennyit elsőre talán be sem tudsz fogadni. Majd jövőre visszajövünk tavasz végén, nyár elején, mert bár így is voltak virágzásban levő növények, azért több volt a zöld.


Nagyon jó, romantikus randi helyszín. Tiszta, gondozott, nincs tömve emberekkel. Ami tetszett, azok a megoldások, ahogy a növények között tudsz mászkálni. Kis sziklákon át a vízen, dolomit dombocskán fel és le, kőkörökön be a dzsungelbe.
Az is nagyon jópofa, hogy ki van írva, zárd be magad után az ajtókat, a növények nevében köszönik. Ki van táblázva, mihez nem ildomos, ajánlatos hozzányúlni. Egy része rendezés alatt volt, de azért oda is besomfordáltunk.

Rengeteg képet lőttem, úgyhogy, most ezeket kapjátok. Sajnos, a telefon nem adja vissza a színeket, de próbálkoztam.
Több információ a kertről: http://www.fuveszkert.org/

Szégyenszemre azon tanakodtunk, hogy bár mindketten Pesten nőttünk fel – én a hétkerben, a másik felem a nyóckerben -, nem emlékszünk, hogy jártunk volna itt, vagy a Természettudományi Múzeumban, ami előtt találtunk egy igen idős, de csodálatos márvány tömböt.
Ötletgyűjtésnek sem volt utolsó. Vicces, hogy pont azon filozofáltunk, megnéznénk pár triffidet, meg Seidalt – vámpírfát -, vagy fúriafüzet. Érdekes, interaktív élmény lenne. Ám, így sem volt rossz, sőt.
Menjetek el, nézzétek meg!

Aztán még elcsalinkáztunk egy galériához, és találtunk egy ereklyeboltot, úgyhogy megvan a következő harminc évre minden szülinapi és karácsonyi ajándékom. :)

2 megjegyzés:

  1. Bp. elég nagy, szóval el lesztek látva látnivalókkal még :) Mi arborétumba szoktunk mászkálni, de tönkretette a vihar és nem látogatható. Szeretek én is ilyen helyekre menni, úgyis keveset mozgunk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sok mindent láttunk, és mivel ki szeretném mozdítani magunkat a megszokásból, próbálok olyan helyeket keresni, ahol még nem, vagy régen voltunk.

      Törlés