2016. március 25., péntek

9 és 3/4 faTegnap voltunk kirándulni. Végigjártuk a szokásos három kilátónkat egy nap alatt. Jó volt, nem voltak sokan. Gondolom, hétköznap volt, kicsit cúgos időben mindenki a városban marad, ahol amúgy hűvösebb volt, mint a hegyen.

Nézegettük a Tim Burton filmbe illő fákat, kerestük a kis kiolvadt bogarakat, és folyamatosan hallgattuk az erdő zajait. A kismadarak mind rosszak. A legnagyobb zajt csapják. Csipognak ha kell, ha nem, túrják a leveleket, dobálják a kirándulók fejére az ágakat.
A fakopáncsnak tiszta Predator hangja van, és bár nem tudtuk eldönteni a Ragadozót vagy paranormális jelenséget látunk, csak álltunk és néztük, miért van az, hogy ötven levélből csak egy mozog gyorsan, mintha remegne.


Túllépve ezeken a megfigyeléseken, érzésből túrázunk, nem a jeleket követjük. Egyedül a Makovecz Imre kilátót szoktuk a sárga jelzésen megközelíteni. Azt gyerekkorom óta tudom, hogy egy darabig sárga vonalon haladunk, aztán keresni kell a sárga háromszöget.

Mentünk, mentünk, mentünk, végül belefutottunk ebbe:


Próbáltuk értelmezni az egymás felé forduló sárga jelzést.

Én: Szerinted ez mi?
Mr.A: (bólogat) A kilenc és háromnegyedik fába belerohanva megtalálod a kilátót.

Hiába rohantunk neki, nem találtuk sem Roxfortot, sem a kilátót, de furcsán néztek ránk a túrázók.
Persze, jó irányba tartottunk, megtaláltuk a kilátót.

2 megjegyzés:

 1. Hehe, és mit jelent a jelzés? Minden út Rómába vezet? :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Önmagában, ha kirándulsz, akkor találkozol fehér alapon valamilyen színű csíkkal. Ma a felfestés a turistaútvonal jelzése, a színe a fontossági sorrendi helyét jelöli. A sárga a harmadik (kék, piros, sárga, zöld).
   Ennyit tudok.
   Lehet, ha kitartó lennék, eljutnék Rómába is akár. :D:D:D

   Törlés