2015. november 12., csütörtök

Gena Showalter: Éjsötét vágyak„Az alvilág urai 1.”

Szeretek ilyen jellegű, műfajú könyveket olvasni. Valahogy ihletet ad, feltölt némi reménnyel, és szeretek elmerülni a főszereplő pár gondjaiban, ha jól van megírva a történet. Jó háttérrel, izgalmas mellékszereplőkkel, bonyolult, felszínt kapargató alapállapottal. Ebben a témában ez működőképes, és bár tudjuk, hogy mi lesz a vége, ettől függetlenül szeretjük olvasni.


Fülszöveg
EMBERFELETTI hatalom
HALHATATLAN szenvedély
Hat férfi él a világtól elvonultan egy magas hegy tetején álló komor erődben. Halhatatlan harcosok egytől egyig, mind különös képességekkel felruházva, de testükben az erőszak, harag és halál démonai lakoznak. Az istenek rég magukra hagyták, egykori társaik elárulták őket, ám egy nap minden megváltozik, amikor egy gyönyörű fiatal nő segítséget kér tőlük. A legveszélyesebb közülük nem bér feltörő szenvedélyével, és bár mindketten tudják, hogy az örök kárhozatba tartanak, a nő és a démon szerelme megállíthatatlan háborút szít a harcosok között…

Gena Showalter a paranormális-romantikus irodalom új csillaga. Világszerte népszerű sorozataiban démoni vágyakkal és emberfeletti hatalommal rendelkező férfiak és az őket csábító nők szerelmét írja meg, szenzációs sikerrel.


Eredetileg: Gena Showalter: The Darkest Night (2008)
Kiadó: Ulpius-ház (2009)
Oldalszám: 454
Műfaj: paranormális-romantikus fantasy

Kedvenc idézete(i)m:
1)
A Paradicsomot látta.
A Poklot látta.
Szabadságot és börtön látott, mindent és semmit egyszerre. Az otthonát látta.

2)
Te akartál belefeledkezni egy nőbe, megfulladni benne, gúnyolódott a szellem. Itt az alkalom. Fulladj bele a vérébe.

3)
Az életem sivár volt, míg meg nem ismertelek. Léteztem, de nem éltem igazán. Most élek, még a halálomban is.

4)
- A barátod, fogva tartód, vagy ilyesmid meséket említett, igaz? (…)
- Igen.
(…) – Mire tanítottak?
(…)
- Hogy keressek egy herceget?
- Fúj. Nem. Gondolkodj, kislány.

5)
És mint a mesék szereplői, mi is úgy élünk és szeretünk, és a boldog befejezést keressük.

Gondolatok
Az, hogy Maddox a legveszélyesebb, azt vitatom. Mert ő az Erőszak démonával lakik egy testben, ami lássuk be, kevésbé zsigerizgató, mint Torin, akiben a Betegség lakozik. Utóbbi megérint valakit, és kitör a pestis. Torin szálát amúgy hamar elvarrták a könyvben, kicsit nagyobb pánikra számítottam.
A Lordok önmagukban olyanok, mint bármelyik másik hasonló könyvben. Halálosak, veszélyesek, a könyvük elérkeztéig felszínesek. Ami a legjobb, hogy Torin nekem valamiért nagyon megtetszett. Showalter behozott már az első kötetben még jó pár harcost, és közülük Sabin az, aki izgatja a fantáziámat.

Maddox. Tetszetős karakter, bár túl hamar ellágyult. Nem rovom fel neki, szerelmes lett, na. Csórit nagyon sajnáltam azért, mert arra van kárhoztatva, hogy minden éjjel éjfélkor hat alkalommal gyomron szúrják, akárcsak ő Pandorát. Brrr…
Ashlyn az egyik olyan női karakter, akitől kiráz a hideg. Szegény nagyon bipoláris. Hol ilyen, hol olyan, legfőképpen nem tudja, hogy erős, vagy gyenge.
Bár inkább erős, mert megváltja Maddoxot, aki megváltja őt.


Így képzelem el őket.
Ashlyn & Maddox

S ha már itt tartunk. Több olyan momentuma is van a könyvnek, amit nem értek pontosan. Sok helyen azt éreztem, hogy ott vagyunk, miközben fél lappal azelőtt máshol voltunk, és nem értettem, miért csinálunk és mit. Logikailag néha fonalat vesztett, vagy összegubancolódott. Ilyen az áldozatért adott áldozat áldozata. MIVAN? Vagy a helyszínugrások.
Helyszínek tekintetében szerintem az írónő egyszer járt a várnegyedben, tetszett neki, és a gúgli segítségével ide varázsolta magát. Tisztelet és köszönet érte, hogy Budapesten játszódik az egész, csak a birtok határai megütköztettek.

Anya karaktere nem tetszik. Valamiért Kenyon Simi démonát láttam magam előtt egy Claudia Schiffer testben, viszont a kettő olyan, mint Abby Sciuto (NCIS) és Penelope Garcia (Gyilkos elmék). Utóbbi rém idegesítő, és utóbbi Anya.

A Pandora szelencéje szál, mint olyan megmozgatta a fantáziámat. Jó ötlenek tartom, ha jól dolgozunk vele, remek alaphelyzetet teremt.

Az első fürdőszobás ujjazós-nyalakodós jeleneten sírva röhögtem.
Amúgy tudom, hogy ez kezdő kötet, nem kell tőle sok mindent várni. Több és alaposabb alapozás azért nem lett volna rossz. A szerelmi szál első ránézésre, és másodikra is, kicsit durr bele jellegű. A karakterek nem tudják, hol vannak, kik ők, hova tartanak, és hullámzó a kedvük, gondolkodásuk, nincs egy fix pont a történetben.
A történet annak ellenére is élvezhető, hogy a szerelmi szál és a harcosok egymásra találása igen élesen elkülönül egymástól.
Bevezető kötet, esetében a második rész lesz igazán döntő, úgy érzem.


A szerzőről
1975-ben született az egyesült államokban. Paranormális-romantikus könyveket ír, elnyerte a Goodreads Choice Awards, legjobb romantikus regény kategóriájának díját.

Ajánlom
Mindenkinek, aki szereti a hasonló könyveket, démonokat, görög mitológián alapuló történeteket. Aki könnyű, egyszerű sztorira vágyik.

2 megjegyzés:

  1. Huu így borítóról már beugrott a könyv. Két rész meg is van belőle a polcon, meg olvastam is valamikor nagyon nagyon régen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor nem okozott maradandó élményt. Mondjuk, nekem sem. A második majd még csak most jön, persze van, ami beelőzi azért. :)

      Törlés