2015. augusztus 9., vasárnap

FilmturmixDolgozom, mint a güzü, úgyhogy nagyon sok filmre nincs időnk. Leginkább sorozatozunk most. Belekóstoltunk néhány újba, megnéztünk pár régit. Filmek közül leginkább ötöt emelnék ki, ami az elmúlt napok termésének minősítendő.


Rufus (2012)
R: David Schultz
Sz: Rory J. Saper, David James Elliott, Merritt Patterson
Rufus egy félénk, magányos fiú, akit egy hideg napon az addigi támogatója magára hagy. A tragédia körül nyomozás indul, Rufust egy család befogadja, viszont olyan dolgokra is fény derül, amire senki sem gondolt.
Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy Rufus vámpír. De annyira jó, hogy végre nem milliomos, nem szexi, nem átváltozok valami hatnyelvű zombivá történet. Lesz egy kis szemfoga, kis karma, és amúgy egy halál átlagos srác egy végtelenül szomorú élettel. Rossz volt belegondolni, hogy bárhova is megy, mindenki kihal körülötte így vagy úgy. Lesz egy élete, egy szerelme, de milyen élet az, ahol folyton vándorolnod kell anélkül, hogy megvetnéd a lábadat? Szépen felépített film, jó karakterekkel, azokhoz méltó színészekkel.


Kéjlak (The Loft, 2014)
R: Erik Van Looy
Sz: Karl Urban, James Marsden, Wentworth Miller
Öt házas férfi egy lakást bérel maguknak azokra a napokra, amikor nem akarnak nősek lenni. Egészen addig rendben működik ez, ameddig egy ágyhoz bilincselt nőt holtan nem találnak. Senki sem tud semmit, csak hogy az egyikük a ludas.
Kiszámítható. Kábé öt perc után megmondtam, ki lesz a sáros, viszont volt egy pillanat, amikor elbizonytalanodtam. Igazából, nem rossz film, fenntartja az érdeklődést, és bár tudod, hogy mi lesz a vége, a csavaroktól nem tudok pontosan megmondani, melyik és hogyan és miért. Elméletileg ez egy remake, én a többit nem láttam, nincs viszonyítási alapom. Tetszett a hangulata, a lendülete, szórakoztatott.


A lázadó (Insurgent, 2015)
R: Robert Schwentke
Sz: Shailene Woodley, Kate Winslet, Theo James
Tris mindenképpen meg szeretné dönteni a rendszert, amit korábban maga mögött hagyott. Maroknyi csapatával rá kell jönnie, hogy nincs, akiben igazán megbízhat magán kívül. Ez pedig belső vívódásokkal tölti fel a lányt, aki drasztikus döntést hoz.
Hatalmas nagy pofon, pedig a könyv is hagy némi kívánnivalót maga után. Hozta azt a színvonalat, bár lehet, hogy még rosszabb is volt. Nem is értettem. Bárgyú tinidrámát csináltak belőle, és ráadásul úgy, hogy nem is értem, miért így? A szereplőkön látszott, hogy őket úgy odarendezték, hogy ott legyenek, és még ők maguk sem érzik, mit kellene átadniuk. Tris konkrétan egy Katniss-be oltott Bella lett. A film meg próbál Mátrix lenni… csak nem működik. Négyes anyja mikor szülte Négyest? Mert a nővérének tűnik… s még lehetne sorolni. Egyszer nézhető azért.


Movie 43: Botrányfilm (Movie 43, 2013)
R: Elizabeth Banks, Steven Brill, Steve Carr, Rusty Cundieff, James Duffy, Griffin Dunne, Peter Farrelly, Patrick Forsberg, Will Graham, James Gunn, Brett Ratner, Jonathan van Tulleken, Bob Odenkirk
Sz: Kate Winslet, Emma Stone, Dennis Quaid…stb.
Charlie Wesseler szeretné eladni a forgatókönyvét, hogy végre film készüljön belőle. Hogy ez megvalósuljon, egy producer kanapéján kezdi el felolvasni a több történetből összetevődő sztorit, majd Charlie elmegy a végletekig.
Több kisebb történetből tevődik össze a történet, melyek között van jó, és rossz is. Egy-kettő nem tetszett. Különösebben nem okozott maradandó élményt, még egyszer majd megnézem, aztán szerintem annyi. Jókat lehet rajta röhögni, ha valaki nem undorkozik a szaros, véres témáktól, vagy éppen a profánságon is tud nevetni. Hihetetlen szereposztása van, nem is tudom, hogy némelyik színész miért vállalta el pont azt a szerepet. Mindent visz a here az állon, és a lekakillak mert szeretlek. Gyöngyszem. Itt-ott viszont erőltetett.


Sina és Koré (Sina & Kore: Genesis, 2015)
K: Fekete Máté, Karányi Dániel, Rácz Dániel, Emil Goodman
Egy magányos utazó életet szeretne létrehozni. A megoldás kulcsút egy haldokló világ szívében találja meg, ám a teremtés képessége elvakítja, gőggel ruházza fel, s észre sem veszi, hogy méreggel tölti fel teremtményeit.
Bizony, ez egy magyar rövidfilm, mese, amit csodálatosan van kivitelezve. Le a kalappal a készítők előtt, és egy igen érdekes teremtéstörténetet mesél el, sajátos nézőpontból azt, amit már ismerünk. Nem találok benne semmilyen kivetnivalót. MINDENKI NÉZZE MEG!

8 megjegyzés:

 1. A Lázadóban nekem leginkább a látvány tetszett, főleg amit a szimulációknál láthattunk. A romantikus rész számomra abszolút nem jött át, viszont ez a Katniss-es párhuzam jogos, utólag én is érzékeltem Tris karakterében valami erőltetett Katniss-jelleget.
  A Rufust lehet, hogy meglesem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A látványvilágán lehetett látni, hogy termelt az első rész jócskán, az tényleg kifogástalan volt. De az összes többi benne hagy némi kívánnivalót maga után.
   A Rufus jó tévéfilm. Nem kell tőle sokat várni, viszont a vámpíros történetekben egy érdekes színfolt.

   Törlés
 2. Ezeket nem láttam...Utolsót viszont megnézem majd...:D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mindenképpen tedd azt. A többit is csak ajánlani tudom. :)

   Törlés
 3. Visszaolvasgattam a filmes posztokat, kár, hogy nem korábban, remek filmeket válogatsz :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszik.
   Van pár ilyen filmválogatás itt. Eleinte ész nélkül csináltam, azóta a könnyebb átláthatóság miatt megállapodtam magammal a maximum hét filmben. Meg persze, nem ennyit nézek általában, de mindent kitenni. Van, amivel inkább nem is kínozlak titeket. :)

   Törlés
  2. De, nyugodtan, nagyon sokféle filmet megnézek :)

   Törlés
  3. Még nem tudom, mikor és miből lesz a következő válogatás. De akkor majd igyekszem. :)

   Törlés