2015. január 15., csütörtök

Úgy szeretlek, hogy eldádázlak?„Meglep, hogy amennyire taszít,
annyira kelt bennem kíváncsiságot a kikötözés művészete…”
Lakatos Levente: Aktus

A szexualitás rajongója vagyok, mint minden egészséges ember. Szeretem olvasni, nézni és művelni is. Azzal egyetérthetünk, hogy eddig ezzel semmi baj nincs az égvilágon.
Feltűnt, hogy míg gyerekkorom környékén ezt a biológiai aktust a kézfogás, lopott puszik jelentették, az lassan alakult át a filmvásznon és könyvekben szoftpornóvá, s láss csodát, manapság egyre többször jön velem szemben, hogy kikötözöm, elnáspángolom, jól megrakom a Káma Szútra pozitúrái alapján…stb.

Mielőtt mindenki azt hinné, hogy most átmegyek önvallomásba, vagy 18+ üzemmódba, az téved.


Mindenki úgy éli a (szexuális) életét, ahogy szeretné, ez magánügy. Alapvetően annyira lenne káros a BDSM az egészségre, mint a friss levegő. Az a nem mindegy, hogy akarunk Himaláját mászni? Oxigénpalackkal, vagy serpákkal, vagy nélkülük.
Nem vagyok semmi jónak az elrontója, viszont egy baljóslatú gondolat ütötte fel bennem a fejét. Méghozzá az, hogy ezt az aktusfajtát kezdik a szerelem szinonimájaként kezelni, és legyintenek arra, hogy manapság sokan a szex-fojtogatás párosától érik el az orgazmust. Mutogatnak, kifogást keresnek, de mindenki csak elmegy mellette.

Aláírom, hogy az erotika a legkedveltebb témakör a mai – főleg - irodalomban. Egyre-másra jönnek ki az ilyen témájú, stílusú könyvek, blogok. Az írók nem szörnyek, a befogadók sem azok. Egy apró dologról feledkezik el mind a két oldal: a nyomtatott szónak varázsa van.
Ahogy az önsegítő könyvek bölcsességeit beépítik a szótárba, az erotikus művekre is hasonlóképpen reagálnak.

Tény, hogy manapság két dolognak van igazi marketingértéke. A vérnek és a szexnek. Nem elítélendő a kettő összekapcsolása, csak meg kellene tartani az egészséges határvonalat, hogy egy laikus ne fogadja el ezt alapnak.
A szex meghatározó, és sok esetben nem tesznek különbséget a BDSM és a szexuális erőszak között.


Az egyik könnyen átcsap a másikba, illetve megváltoztatja a párkapcsolatok intimségét. Ha nem kényszerítem magam alá a partneremet, akkor már nem is jó. Ha nem tépi a hajam, vagy szántja fel a hátamon a bőrt, akkor már nem igazi. Ha nem kötöz ki, puhapöcs. Ha nem irányít, nem fatalisztikus.
Érdeklődésveszteség lép fel, ami miatt domino-effektust következik be a kapcsolatban – borul minden.

Kicsit olyan, mintha a világ rohanása, fejlődése megmagyarázhatatlanul ráragadt volna a szexualitásra is, és mivel már az életünket nem tudjuk irányítani, megkeressük az egyetlen helyet és személyt, ahol és akin ezt még gyakorolni tudjuk.
A másik meg vagy társ benne, vagy betörik, vagy sem.
De minden esetben felmentés a könyv és a film. Ez természetes.

A legtöbb történet alapja lassan az, hogy gyönyörédes szenvedésben forrjon össze két szereplő. Kár, hogy ez csak testben nyilvánul meg. Az egész elállatiasodik, a lélek valahogy másodlagos szereplővé lép elő. Másról sem szólnak, csak két jobb esetben ember genitális testnedv-cseréjéről, mert másként nincs beteljesülés, és az ehhez tartozó majréról.

Senkit nem ítélek el, mert szereti és/vagy műveli. Pusztán az a furcsa, hogy mekkora divat lett ez a kettős megítélésű aktus.
Néha jó, és azt is jónak tartom, hogy kezdjük áthágni a tabu határait, ugyanakkor, félő, hogy az ember ezt máshogy értelmezi, hiszen egyre keményebben és egyre hamarabb jutunk el eddig a mentőövig.

Nyilván sokkal árnyaltabb a téma, mert bő két órán keresztül beszéltünk tegnap erről Mr. A-val, persze az merő találgatás volt és elméletalkotás. Sokkal mélyebbre sikerült menni, mint ezzel a felszínes szösszenettel.
Összességében drága párom egy aranyigazsággal zárta le:
„A brandből trend lesz. A trendből rend.”


Képek forrásai sorrendben: Innen, Innen és Innen.

6 megjegyzés:

 1. Rátapintottál a lényegre, miszerint nem gond a tabuk boncolgatása, és sok erotikus témájú könyv számomra még mindig érdekes, de rengeteg olyannal találkoztam már, amire miközben olvastam, folyamatosan forgattam a szemem. A legnagyobb gond ott van, hogy az emberek érzelemküszöbe egyre magasabban van, így a radikális módszerekhez folyamodunk.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tudom, hogy kijjebb tolódnak a határok, meg, ami egyszer bejött, az megjön még egyszer, csak nyomjuk meg még egy kicsit jobban azt, hogy hatással legyen. Ha belegondolsz, gyakorlatilag pár év leforgása alatt történt egy váltás, aminek most is a korszakát éljük, s valószínű a Szürke ötven könyv indította el. Az a furcsa, hogy az erőszakosság, mint olyan, a szerelemmel forrt egybe. Mert először csak elvolt a kettő egymás mellett, aztán már vér is társult hozzá, most meg már egyik a másikból következik.

   Törlés
 2. "Kicsit olyan, mintha a világ rohanása, fejlődése megmagyarázhatatlanul ráragadt volna a szexualitásra is {...}" Na ez sajnos igaz. Az ember rohan,és természetes,hogy mindenre kihat.
  Az a baj,hogy a szex nem mindenhol tabu már: ha belegondolunk,mindent szexualitással hirdetnek/reklámoznak. Így az emberek inger küszöbe is kijjebb tolódik és szép lassan el is jutunk oda,amit boncolgattál. Én erre azt mondom,hogy rossz és pontosan azért amit te is mondtál,hogy könnyen átcsap erőszakba.
  De ez is egy érdekes téma,ódákat lehetne zengeni róla (:

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem is kell, hogy a szex tabu legyen, mert az nem egészséges, viszont az, hogy a szerelem beteljesülésének kifejeződéseként aposztrofálja sok szerző, alkotó ezt. Az, hogy a marketing jobbára szexből és vérből áll, tudom, hogy nem lehet vele mit tenni, azt is megértem, hogy igen, ingerküszöb kitolódik. Nem is ezzel vannak problémák, hanem, amit írtam, hogy van egy egyenlőségjel a kettő között. Ettől szerintem sok minden más megvilágításba kerül.

   Törlés
 3. Szerintem nagyon jól összegezted ezt és egy véleményen vagyok veled. A legnagyobb gondnak én azt látom, hogy amíg az egészséges felnőtt már rendelkezik az egészséges szexualitás fogalmával, és úgy találkozik ezekkel. A fiatalok meg már alapból csak ezzel találkoznak, így számukra ez lesz a normális és érdekes belegondolni, hogy ha ez a normális, akkor milyen torzszülött dolog fog keletkezni abból, amikor majd az ő ingerküszöbük is elmozdul.
  Kétélű dolog ez és sokszor úgy érzem, hogy nincs a világ olyan intellektuális szinten, hogy megfelelő módon tudja kezelni az ilyeneket.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezt én is így látom, hogy az intelligencián ez mind már túlhaladt, és rossz kérdésekre rossz válasz születik.

   Törlés