2014. december 20., szombat

Film maraton 2014/ XXI.Folyt. köv. a múltkori lista. Nincs hozzáfűznivalóm, maximum csak annyi, hogy azokat, amiket sokszor láttam, és most is, azt azért kihagytam ebből a szórásból.


Táncra születtek (Make Your Move, 2013)
amerikai táncos film, 110 perc
Rendező és forgatókönyv: Duane Adler
Szereplők: Derek Hough, BoA, Will Yun Lee, Wesley Jonathan, Izabella Miko
Történet: Donny új életet akar kezdeni, ezért New Yorkba megy. A város legmenőbb klubjában felfigyel Ayára, s bár kettejük bátyjai harcban állnak egymással, ők mégis megtalálják a közös nyelvet.

Vélemény: Nagyon nem vagyok oda a táncos filmekért, egy-kettőt szeretek, ám ezzel valahogy most nőtt ez a lista. Aranyos, kellőképpen izgalmas kis Rómeó és Júlia történet, aminek senki sem hal meg a végén.


Mit ér a nő, ha 50? (Write & Wrong, 2007)
amerikai vígjáték, 85 perc
Rendező: Graeme Clifford
Forgatókönyv: George Beckerman
Szereplők: Kirstie Alley, Eric Christian Olsen, Stacy Grant, Britt Irvin, Rob LaBelle
Történet: Byrdie egy valaha sikerres forgatókönyvíró, s minél közelebb kerül a bűvös öt ikszhez, annál inkább frusztrálja minden támadás, ami a kora okán éri, és revansot kíván venni fiatalabb trónfosztóin.

Vélemény: Kis tinglitangli, buta film, és bármennyire is túlzó Alley játéka, én szerettem ebben a szerepben is. Nem is az idősödéssel van a baj, hanem azzal, amikor valaki megreked a tizenéves korban, és így megy el vele az idő.


A bosszú iskolája (Pretty Persuasion, 2005)
amerikai komédia, 104 perc
Rendezte: Marcos Siega
Forgatókönyv. Skander Halim
Szereplők: Evan Rachel Wood, Adi Schnall, Elisabeth Harnois, Ron Livingston, James Woods
Történet: Egy elit iskolában pár lány bosszúból megvádolja az egyik tanárukat, hogy szexuálisan zaklatta őket. Persze a hír a beépített újságírónő fülébe is eljut, aki egyből nyomozásba kezd.

Vélemény: Illeszkedik a Kegyetlen játékok, Vad vágyak vonulatába, bár, ahogy láttam, sokaknak ez a véleménye róla. Gondolom, nem is alaptalanul. Nem mondom, hogy hű, de egy lebilincselő film, viszont érdekes, és meg lehet nézni egyszer minimum.


Szarvak (Horns, 2014)
amerikai misztikus dráma, 123 perc
Rendező: Alexandre Aja
Forgatókönyv: Keith Bunin
Író: Joe Hill
Szereplők: Daniel Radcliffe, Mix Minghella, Joe Anderson, Juno Temple, Kelli Garner
Történet: Ig Perrish barátnőjét meggyilkolják, mindenki a fiút gyanúsítja, hogy végzett a lánnyal. Hogy bebizonyítsa ártatlanságát, szarvak nőnek a homlokára, melyek igazmondásra kényszerítik azt, akivel összefut. Az útmutatásnak hála, egyre több részlet lát napvilágot.

Vélemény: Daniel Radcliffe előtt emelem kalapom, igaz a készítők is odafigyeltek arra, hogy a lehető legkevesebb motívum mutassa, hogy ő volt HP. Ám ez egy pillanatra sem jutott eszembe róla. Lehet, hogy velem van a hiba, nekem a horrortól ez kicsit távolabb áll. Ám még mindig mondom, hogy King hatással volt a fiára, mert kis vallásos közösség, ahol mindenkinek igen komoly defektje van. Amúgy jó filmet csináltak a könyvből.


Köszönjük, hogy rágyújtott! (Thank You for Smoking, 2005)
amerikai komédia, 92 perc
Rendező és forgatókönyv: Jason Reitman
Író: Christopher Buckley
Szereplők: Aaron Eckhart, Katie Holmes, Cameron Bright, William H. Macy, Robert Duvall.
Történet: Nick egy dohányipari társaság lobbistájaként dolgozik, s mivel ő van szem előtt, ő kapja ezért mind a hideget, mind a meleget. Szeret vitázni, az életét is ebben a szellemben éli, a gyerekét így neveli, míg a végén fenyegetést nem kap: hagyjon fel a munkájával. Innentől pedig, az élete romba dől.

Vélemény: Szerintem ebben a filmben az a zseniális, hogy voltaképpen az antihősnek drukkolunk, a szövegek, párbeszédek, gondolatok pedig, igazak és frappánsak. Akiknek ez nem tetszik, szerintem csak azért, mert szatírikusan ábrázolja a világot, amilyen függetlenül attól, hogy ez a filmekre igaz, vagy mindenre. A moralizálás oké, csak nem mindegy, minek az égisze alatt történik. Végig lekötött, és kíváncsian vártam a csattanót.


Életerő (Lifeforce, 1985)
amerikai sci-fi, 116 perc
Rendező: Tobe Hooper
Forgatókönyv: Dan O’Bannon, Don Jakoby, Michael Armstrong, Olaf Pooley
Író: Colin Wilson
Szereplők: Steve Railsback, Frank Finlay, Mathilda May, Peter Firth, Patrick Stewart
Történet: Egy űrhajó legénysége a Halley-üstökös csóvájában idegen életformára talál. A hajóról azonban rövid idő alatt eltűnik az élet. A lényeket viszont, a Földre hozzák, ahol kiderül, úgy tudnak életben maradni, hogy leszívják az embereket. A női idegen azonban, kiszabadul a központból.

Vélemény: Rossz film, de mégsem annyira rossz, mint némelyik mai alkotás. A végén kívül engem elszórakoztatott. Jól fényképezett, a korhoz mérten ki is hoztak belőle mindent, amit lehetett. Aki szereti a sci-fiket, az nézze meg.


The Damned (Gallows Hill, 2013)
amerikai thriller, 87 perc
Rendező: Victor García
Forgatókönyv: Richard D’Ovidio, David Higgins
Szereplők: Peter Facinelli, Sophia Myles, Nathalia Ramos, Carolina Guerra, Juan Pablo Gamboa
Történet: Egy család nekiindul az egyik kolumbiai városnak, amikor az úton földcsuszamlás viszi el az autójukat. Betérnek egy idős emberhez, aki a pincéjében tartja a lányát. A vendégek kiengedik a kislányt, akit olyan erő birtokol, amilyennel még nem volt dolguk.

Vélemény: A démonikus megszállásnak a démon oldalát nézve még mindig nem látom értelmét. Azt sem értem, hogy egyik helyen The Damned, másik helyen Gallows Hill. Nem érintett meg a film egyáltalán.

4 megjegyzés:

 1. Jajj a Szarvak!!! O.o
  Már majdnem el is felejtettem, hogy kijött...Meg kell néznem!!! :D
  De jó, hogy eszembe juttattad - ezen múlik a pénztárcám sorsa (ha jó a film megveszem ezt a könyvet is, ha nem, akkor csak a NOS4A2-t)! :D

  (Egyébként a többi filmet nem láttam még.)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem áll messze szerintem a film és a könyv, viszont ajánlom a könyvet is elolvasásra, mert nagyon jó. :)

   Törlés
 2. A Szarvak nagyon érdekel. Most sok filmet táraztam be, de a karácsonyi láz miatt nem tudom mikor lesz hozzájuk kedvem. Meg maratoni Star Trek nézés van nálunk és azóta kicsit megcsappant nálam is a filmélmény, de majdcsak lesz időm filmezni így a téli szünetben :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem is baj, ahogy mondod, majd a két ünnep között. :)

   Törlés