2014. november 21., péntek

Film maraton 2014/ XVII.Leginkább azt írnám, hogy no comment. Szerintem a következő már nem lesz ennyire szorosan a többi után, de egyszerűen olyan jó filmeket nézni. Valahol élvezem, hogy csak nézni kell, még a szememet sem kell tornáztatni. Másrészt meg fogom a fejem, hogy némelyiket hogy tudtam beválogatni a megnézendők közé.
Kicsit inspirálódom is, ezért a rengeteg film, és még a Dracula 2000 és a Diszkópatkányok nincsenek is benne.


Kannibál (Dahmer, 2002)
amerikai thriller, 101 perc
Rendező és forgatókönyv: David Jacobson
Szereplők: Jeremy Renner, Artel Great, Bruce Davison, Matt Newton, Dion Basco
Történet: Jeffrey Dahmer életrajzi filmje, mely bemutatja, hogyan vált azzá a gyilkossá, akivé. Milyen út vezetett odáig, hogy áldozatait ne csak láb alól tegye el, hanem eggyé váljon velük úgy, hogy fizikai valójukat is bekebelezi.

Vélemény: Nem a gyilkosságairól szól, sokkal inkább a történetének lelki oldalát akarták megfogni, de annyira nem sikerült, mert egy olyan kicsit unalmas filmet kaptunk, ami ha levesszük a gyilkosságokat, egy homokos férfi mindennapjaiba, csalódásaiba, sekélyes gondolatvilágába enged betekintést. Mindenesetre, akit érdekel ő, mint sorozatgyilkos, az inkább olvasson utána, mintsem ebből a filmből szerezze meg tudását.


Az anomália (The Anomaly, 2014)
angol sci-fi, 97 perc
Rendező: Noel Carke
Forgatókönyv: Simon Lewis
Szereplők: Noel Clarke, Ian Somerhalder, Brian Cox, Luke Hemsworth, Alexis Knapp
Történet: Ryant, egy ex-katonát elrabolnak, és amikor magához tér, nem tudja, hol van, kicsoda valójában. Aliig tíz perce van rájönni életének titkaira, mert akkor az élete újratölt, és már más bőrében találja magát.

Vélemény: Nem volt rossz film, de nem vettem volna rossz néven, ha kicsit mátrixosabbra veszik a figurát. Ki lehetett sakkozni, hogy és mint lesz vége, hogy kapcsolódnak egybe a szálak. Egy pillanatra még el is gondolkodtam, mi lenne, ha csak ennyi időm lenne, mit csinálnék.


7500 (2012)
amerikai-japán horror, 77 perc
Rendező: Takashi Shimizu
Forgatókönyv: Craig Rosenberg
Szereplők: Ryan Kwanten, Amy Smart, Leslie Bibb, Jamie Chung, Alex Frost
Történet: A 7500-as járat Tokióba tart. Eleinte minden rendben megy. Egy légörvény után viszont, az utasok hullani kezdenek.

Vélemény: Leginkább nem szeretnék repülni. Amúgy a Más világ című filmre emlékeztetett nyomokban. Örültem, hogy alapjaiban japán ez a film (ne utazzunk Shinigamival), meg hogy a szereplők amerikaiak. Teljesen egyszerű, feszült film volt. A kérdésekből, amelyek nézés közben felmerülnek, onnan lehet tudni, hogy mi lesz a vége.


Náci zombik (Dod sno / Dead Snow, 2009)
norvég horror-vígjáték, 91 perc
Rendező: Tommy Wirkola
Forgatókönyv: Tommy Wirkola, Stig Frode Henriksen
Szereplők: Vegar Hoel, Stin Grode Henriksen, Charlotte Frogner, Lasse Valdal, Evy Kasseth Rosten
Történet: Pár fiatal a hegyekbe megy kikapcsolódni, ahol előbb csak a horrorfilmek kerülnek szóba, majd egy furcsa idegen tér be hozzájuk, nem érkezik meg a banda utolsó tagja, sőt, ők is eltünedeznek. A hó alól pedig, ott maradt gyilkos náci zombik törnek elő.

Vélemény: Végre rávettem Mr. A-t, hogy megnézze, és már rossznak tartotta. Eleve a címet, aztán a magyarosított címet, hogy ennek van folytatása, és azt, hogy valami norvég és horror-vígjáték egyben. Agyzsibbasztó film… milyen legyen, amikor zombis? Leginkább Peter Jackson Braindead (Hullajó) című filmjéhez tudnám hasonlítani. Teljesen azt idézte.


A csajok bosszúja (The Other Woman, 2014)
amerikai vígjáték, 108 perc
Rendező: Nick Cassavetes
Forgatókönyv: Melissa Stack
Szereplők: Cameron Diaz, Leslie Mann, Kate Upton, Nikolaj Coster-Waldau, Don Johnson
Történet: Carly rájön, hogy szerelmének van egy másik élete is egy feleség oldalán. A másik nő is ráébred erre, eleinte ráakaszkodik Carly-ra. Összebarátkoznak. Ketten pedig, ráakadnak a semmit sem tudó, igazi bomba csaj harmadik nőre is. Összedugják a fejüket, hogy revansot vegyenek a férfin, aki mind a hármójukat bepalizta.

Vélemény: Sokat nem adtam ennek a filmnek. Kellemes csalódás volt. Buta szórakozás, és rengetek jó szöveget felcsipegettem belőle. Kifejezetten csajfilm. Se több, se kevesebb.
Cameron Diaznak nem áll jól a kor. Vagy a kora és a szexi nőbe oltott cserfes bakfis szerep. Nem tudom. Nicki Minaj az utálom-listámat erősíti, ám most arra jó volt, amit játszott. Meglepő.


Gyilkos vipera (Project Viper, 2002)
amerikai akcióhorror, 85 perc
Rendező: Jim Wynorski
Forgatókönyv: Curtis Joseph, David Mason
Szereplők: Patrick Muldoon, Theresa Russell, Curtis Armstrong, Joe Avalon, Lydie Denier
Történet: Egy űrprogram három emberét egy titkos kísérleti program kivégzi, a másik példányát pedig, ellopják. A repülő nem jut messzire, alig pár kilométerre a mexikói határtól, lezuhan, a program pedig, keresve kedvenc csemegéjét, az uránt, elszökik és egy kisváros lakóit fenyegeti. Connors ügynök és Dr. Burnham kezében van az emberiség sorsa.

Vélemény: Már-már majdnem komolyan lehet venni ezt a filmet, amúgy egy tipikus alacsony költségvetésű, ufós mozi. Nagyon nem dolgoztak ki benne semmit, még a színészi játékot sem. Egyedül a minigonoszt nem találtuk el, mást tippeltünk be. A végére lehetett számítani. Meg nem értem, miért kell valami idegennek benne turkálni a nyálkás nyomában.


Ezt kapd ki! (Pledge This!, 2006)
amerikai vígjáték, 91 perc
Rendező: William Heins
Forgatókönyv: Cheryl Guerriero, Anna Obropta
Szereplők: Paris Hilton, Sarah Carter, Simon Rex, Paula Garcés, Holly Valance
Történet: Victoria egy lányszövetség elnöke a South Beach-i egyetemen. Egyetlen vágya, hogy megnyerjék egy magazin versenyét. Ezért mindent éppen úgy megtesznek, mint az elsősök, akiknek minden vágya, hogy bekerüljenek ebbe a körbe.

Vélemény: Történet: nulla. Színészek: nulla. Pont ugyanolyan, mint Paris Hilton és követőinek imázsa. Rózsaszín, gejl, agyatlan, egyszóval, borzalmas. Szar, és szar és szar. Azt hittem, hogy nincs film, ami ezt váltja ki belőlem, de úgy tűnik van, aminek sikerül. Sztereotipizálás felsőfokon. Gagyi, a narrálás is pocsék, és az, hogy az összes kutya-nyalja-a-dákómat, vagy kiönt-a-kaka-a-budiból poén ül már másik filmben, nem számít. De ebben egyben van, és erőltetett. Közönséges. Nem jó. Ne nézzétek.

2 megjegyzés:

  1. Juuuuuj, Damon a főszereplő Az Anomáliában. Muszáj lesz még nézzem! Muszáj!!!!!!!!! :) :)

    VálaszTörlés