2014. november 8., szombat

Film maraton 2014/ XIV.Összejött két bejegyzésnyi film, úgyhogy most az első hetest mutogatom meg, holnap meg majd a másik csokrot. Meg majd a harmadik is korán fog jönni, mert már négy film abból is eltelt.

Az elmúlt estéken nem nagyon csináltam mást azon kívül, hogy leültem, és bambultam ki a fejemből. Ha meg már ez, akkor inkább filmeket, mint a falon a pókot. Eléggé vegyes vágott napokat éltem filmek szempontjából.


Honnan tudod? (How Do You Know, 2010)
amerikai romantikus film, 121 perc
Rendező és forgatókönyv: James L. Brooks
Szereplők: Reese Witherspoon, Owen Wilson, Paul Rudd, Jack Nicholson, Kathryn Hahn
Történet: Lisát a harmincas évei elején kiteszik a softball csapatból, ráadásul egy nőcsábásszal sikerül megismerkednie, aki minden fogadkozása ellenére megbízhatatlan. Ekkor toppan be George, aki minden szempontból a padlóra került. Ekkor Lisa játéka kezdődik: melyik férfit válassza?

Vélemény: Örülök, hogy már nem értékelek, mert nem kötött le, pedig Paul Rudd helyes fickó. Wilsont ki nem állhatom. Ennek a filmnek nincs története, és nem azoknak a karaktereknek az életéről szól, akik a főszerepeket játsszák. A rendező nevét meglátva, kezdtem virulni, hogy könnyed délutáni szórakozás lesz. Nem lett az, és letörtem a végére. Közepes, aranyos, butácska… sok agysejt nem kell hozzá.


X-Men: Az eljövendő múlt napjai (X-Men: Days of Future Past, 2014)
amerikai akció-fantasy, 131 perc
Rendező: Bryan Singer
Forgatókönyv: Simon Kinberg, Matthew Vaughn, John Byrne, Chris Claremont
Szereplők: Hugh Jackman, James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Peter Dinklage
Történet: Az igen borús jövőben a mutánsoknak befellegzett, mert a hetvenes években kifejlesztettek egy robotot, ami a megsemmisítésükre szakosodott. X Professzor és Magneto rájönnek, hogy a megoldás kulcsa Mistque múltbeli gyilkossága, ezért visszaküldik Farkast az időben, hogy akadályozza meg.

Vélemény: Vártam, tényleg. Annyira szerettem volna, ha jó. De nem. Terminátorba oltott újabb Farkas-film. Bah. Szerintem ezt az egészet újra kellene kezdeni egy új gárdával. Számomra ez a film is csak volt, minden töltet nélkül. Egy estés mozinak beillett, viszont többet nem adnék neki.


Zack és Miri pornót forgat (Zack and Miri Make a Porno, 2008)
amerikai vígjáték, 101 perc
Rendező és forgatókönyv: Kevin Smith
Szereplők: Elizabeth Banks, Seth Rogen, Jason Mewes, Jeff Anderson, Justin Long
Történet: Zack és Miri lakótársak, és egy napon kikapcsolnak minden közművet a lakásukban. Hogy megmentsék a helyzetet, kitalálják, hogy pornófilmet fognak forgatni, mert „abban van a lé”. Neki is kezdenek, ám egy szerencsé(tlen)s beállításnak köszönhetően teljesen más természetű problémával találják szembe magukat.

Vélemény: Elfogult vagyok Smith kapcsán, ő az egyik kedvenc rendezőm, és ez a film is a kedvencek listáját duzzasztja. Mr. A-val megnézettem, és neki is tetszett. Én azt szeretem a Smith-filmekben, hogy a maga alpári módján hihetetlen nagy igazságokat képes megfogalmazni, de ez is egyik fajtája az intelligens humornak. Szóval, nem hiszem, hogy mindenkinek tetszeni fog. Sajnos, ez vagy-vagy kategória.


Mennyei kard (Heavenly Sword, 2014)
Amerikai animációs film, 85 perc
Rendező: Gun Ho Jang
Forgatókönyv: Todd Farmer
Szereplők (hangok): Thomas Jane, Anna Torv, Alfred Molina, Ashleigh Ball, Barry Dennen
Történet: A Mennyei kard végez minden gazdájával, s minél több vért ontanak vele, annál inkább esélyes rá forgatója, hogy a penge ellene fordul. Fittyet hányva erre, és a jóslatra, miszerint a király fia a kiválasztott, Nariko sajátos bosszúhadjáratba kezd Bohan király és annak serege ellen.

Vélemény: Biztos sokan fikáznák a grafikáját, és az volt az első gondolatom, hogy élő szereplőkkel többre mentek volna ezzel a Vörös Szonja típusú, szintű sztorival. Mert önmagában nem volt egy rossz alkotás, csak valahogy a karakterek és a grafika miatt eléggé lelketlenre sikerült.


Az ősök kardja (The King of Fighters, 2010)
amerikai-angol-német-kanadai-japán-tajvani akciófilm, 93 perc
Rendező: Gordon Chan
Forgatókönyv: Rita Augustine, Chris Chow, Matthew Ryan Fischer
Szereplők: Maggie Q, Sean Faris, Will Yun Lee, Ray Park, David Leitch
Történet: Rugal, egy megalomániában szenvedő gonosz eloroz két olyan kegytárgyat, mely egyesíti a dimenziókat, és romba is döntheti azokat. Mai hirtelen belekeveredik ebbe az egészbe, nyomozásba kezd, és meg is találja a harmadik tárgy birtoklóját, aki ellenáll ennek az egésznek.

Vélemény: Hozzáteszem, én nem ismerem a játékot, úgy mondok véleményt, nincs viszonyítási alapom. Nem vártam semmit, csak azt, hogy ne olyasmi legyen, mint az Ikerhatás. Nem olyan lett, annál egy fokkal jobb. A szereplők rendben vannak, viszont a párbeszédek nem. Sok üresjárat volt benne, és olyan dialógusok, melyek mondatai sem függtek össze sehogy sem. Ez levett az élvezeti értékéből, de amúgy nézhető.


Automata (2014)
amerikai sci-fi-krimi, 109 perc
Rendező: Gabe Ibanez
Forgatókönyv: Gabe Ibanez, Igor Legarreta, Javier Sánchez Donate
Szereplők: Antonio Banderas, Birgitte Hjort Sorensen, Melanie Griffith, Dylan McDermott, David Ryall
Történet: A nem túl távoli jövőben egy robotokat biztosító cég alkalmazottja, Jacq élete fenekestül felfordul, menekülnie kell, menteni az életét, azokét, akiket szeret. Megismeri a robotok, és az emberek eltitkolt szándékait. Döntenie kell, hogy melyik oldalra áll.

Vélemény: Végigkönnyeztem. na, nem azért sírtam, mert olyan megható, hanem, mert ez a film fáj. Ez egy vizuális környezetsznnyezés. Satnya másolata az Én, a robot című filmnek. Értelmetlen, érdemtelen, rossz és kiöregedett színészekkel, nulla és logikátlan történettel. Lassú, és nem értem, mit akartak vele mondani.
Melanie Griffith meg hálás lehet Banderasnak (meg a plasztikai stábnak és a retusnak), hogy kapott végre szerepet.

(az a bajom a mostani sci-fi filmekkel, hogy a történet nulla, csak látvány van. Nekem kevés.)

Démonok között (The Conjuring, 2013)
amerikai thriller, 112 perc
Rendező: James Wan
Forgatókönyvíró: Chad Hayes, Carey Hayes
Szereplők: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Mackenzie Foy, Ron Livingston, Joey King
Történet: Perronék újonnan beköltöznek egy vidéki házba, és nem is sejtik, hogy les rájuk valami. A pokoli jelenés egyre inkább terrorizálja a családot, mígnem teljes egészében megkaparintja magának az édesanyát. Paranormális nyomozókhoz fordulnak, akik nekilátnak a gonosz elüldözéséhez.
Megtörtént eseményeken alapul a történet.

Vélemény: Valaki magyarázza már meg nekem, hogy az itt maradt, vagy visszajáró szellemek, miért mindig vérfasszopók? Oké, itt maradt, kérjen meg, visszaküldöm. De ha elkezd rémisztgetni, ne csodálkozzon, hogy a pokolba kívánom. Nem értem, hogy mi ebben a biznisz. Eltelt ez a film is, különösebben nem érintett meg, és az sem, hogy megtörtént. Sablontörténet, ha egy ilyet láttál (pl. Mama), akkor mindet láttad.

10 megjegyzés:

 1. Őszintén szólva...A démonok között nagyon érdekel...ugyanis a trailer szörnyen hangulatos volt, és kivételesen nem a sztori érdekelne, hanem az atmoszféra, amit teremt...Amúgy azt én se értem, hogy miért úgy kér minndeki segítséget, hogy meg akar ölni...de lehet ez teszi emberivé: "kést döfök a hátadba, segíts!" hány ilyennel találkoztam már...Viszont a Mama nagyon nem tetszett...unalmas volt, és meg se próbáltak semmit kihozni a sablonból...arról nem is beszélve, hogy olyan filmbakik voltak benne, hogy hű...hát...hű...szóval...xD

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem tetszhet mindenkinek minden, nézd meg, maximum vagy egyetértünk majd, vagy nem. Az a baj, hogy a trailerre már egy ideje nem adok, mert az mindig megtalálja a megfelelő hangulatot, ha a film nem is. A Mamától se vágtam hanyatt magam, de az még mindig ijesztőbb volt, mint ez.

   Törlés
 2. Nekem az X-men és a Démonok között is tetszett, sőt, hogy Black Fairy kommentjére is reagáljak, a Mamát egyenesen imádom :P Az X-men nekem hozta a szokásos akciót néhány látványelemmel, nekem ez elég volt ahhoz, hogy kedveljem a mozit. A Démonok között meg lehet, hogy sablonos, de őszintén, manapság ki tud még eredeti horrort/thrillert készíteni? Mindegyik sokadjára lenyúzott bőr. Nekem ebben az tetszik, hogy az igaz történetet képekkel is alátámasztották, jobban beleéltem magam. Szerintem szuper volt, pont tegnap néztem meg újra. Érdekel az Anabelle is, habár eléggé lehúzták. Viszont a kedvencem akkor is az Insidious marad, annál zseniálisabb horror/thriller nincs.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az X-Mennel olyan problémáim vannak, hogy a szereplők rosszul játszanak. Némelyek hozzák azt az egy arcot, amit tudnak, mások meg látványosan unják a szerepüket. A harmadik rész nekem az abszolút nulla pont, és ez csak egy picivel van fentebb nálam. Szerintem meg, a First Class vonalához kellene inkább visszamenni, hozzányúlni, mert abban vannak inkább lehetőségek, mint egy olyan csapatban, akiknek már leáldozott.

   Nem, nem lehet újat alkotni, ezt aláírom, viszont meg lehet csinálni jóra is. Vannak jó filmek ebben a témában. Pusztán arra utaltam, hogy ebben a témában nem nyújt semmi újat.
   Az, hogy igaz történet, és ezt igazolni is lehet, erről van egy sajátos véleményem, amit nem kívánok megosztani. Nyitott vagyok az ilyenre, viszont fenntartásokkal kezelem.
   Másrészt, mi másra vagyunk bekódolva. Te ebbe beleéled magad, vagy át tudod élni, szereted, megijedsz tőle, neked ez a horror. Nekem nem. Az Insidious jó. Az Annabelle-re ettől függetlenül kíváncsi vagyok én is.

   Törlés
 3. Hogy mennyire imádom a Zac&Miri-t :D

  VálaszTörlés
 4. Be kell valljam, hogy engem a thrillerek, akciók és horrorok teljes mértékben hidegen hagynak. Az este megnéztem a Honnan tudod?-ot és ma megfogom a Zah és Mirit. Örülök, hogy azért mindig találok nálad valamit, ami nekem is felkelti az érdeklődésem. Szóval, kösziii!
  Üdv, Bogi! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ennek igazán örülök, és nem is baj, hogy nem szereted.
   Remélem, hogy a Zack és Miri tetszeni fog. :)

   Törlés
 5. Ezt most nekem állítottad össze, érzem! :)
  AZ X-Ment láttam csak, de nem hagyott mély nyomot bennem. A többit már fel is írtam magamnak! :) :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kíváncsi leszek, mi lesz majd a véleményed róluk. :)

   Törlés