2014. szeptember 8., hétfő

Sherrilyn Kenyon: Ördögi tánc


Már csak három könyv van, úgyhogy ma ezek lesznek, mert úgysem leszek itthon. Az utolsó háromból kettőt nem most kezdtem. A mostani Kenyon könyvet sem, csak most fejeztem be.

Még mindig függője vagyok ennek a világnak. A műfajnak is, az írónőnek is, meg a történeteknek is. Egyszerűen, nem tudom, miért nem olvastam eddig, miért abban tobzódtam csak, amiben, és ebben még véletlenül sem.

Ezzel a kötettel egy újabb írót avattam, akivel egyszer életem során nagyon szeretnék találkozni.


A szerzőről:

Sherrilyn Kenyon az amerikai Georgia államban született 1965-ben. Saját nevén írja az óriiási hírnévre szert tett Sötét Vágyak Vadászai (Dark Hunters) sorozatot. Másik álneve Kinley MacGregor, amin kosztümös romantikus regényeket publikál. Könyvei többször voltak több hétig listavezetők.


Fülszöveg (moly.hu):
Zarek kétségkívül a legmagányosabb Sötét Vadász. Évszázadok óta Alaszkában él száműzetésben. Mielőtt vámpírrá változott, római rabszolgaként elképzelhetetlen kínokon kellett keresztülmennie. Minthogy veszélybe sodorta a testvériséget, most társai az életére törnek.
Astrid az igazság szűzi nimfája. Ő kapja feladatul, hogy ítélkezzen Zarek felett. A vizsgálat során számos eddig nem sejtett titok is a felszínre kerül, és a gyönyörű Astrid nemcsak a jobb sorsra érdemes embert, de a forróvérű szeretőt is megtalálja a Vadászban…
Sherrilyn Kenyon szinte összes regénye vezette már a New York Times bestsellerlistáját. A Sötét árnyak vadásza sorozatból eddig 29 rész jelent meg külföldön, a műfaj rajongóinak nagy örömére.

Kedvenc idézete(i)m:
1)
Nem szerette túl közel engedni magához az embereket, és a nőknek meg volt az az idegesítő szokásuk, hogy hajlamosak voltak mögöttes jelentést feltételezni a szex mögött.

2)
A szem csalhat. Egészen másképp ítélhet, mint a többi érzékszerv.

3)
- Igazán mondhatott volna annyit, hogy „elnézést”.
- Nem szólok magához. – felelte a nő sértetten.
- Én is szeretlek, bébi.

4)
Néha a megértés fontosabb, mint a büntetés.

5)
Csak azoknak van választásuk, akiknek pénzük és befolyásuk is van. Nekünk többieknek az alapvető szükségletek diktálnak, mert túl kell élnünk őket.

6)
Meghalni könnyű. Az élet a nehéz.

7)
Van olyan seb, amelyet nem lehet begyógyítani.

Vélemény
Sasha, a farkas és Simi, a démon sokkal jobban lekötöttek, mint Zarek és Astrid. Az ő szövegeik megmosolyogtattak, és izgalmat is vittek a történetbe, ami a főszereplőinkről annyira nem mondható el. Voltak, szenvedtek, de igazság szerint, nagyon nem csináltak semmit.
Azt viszont, jól csinálták.

A korábbi kötetekhez mérten nekem ez egy kicsit csalódás volt. Most először volt bennem egy olyan érzés, mintha a FTT harmadik kötetét tartanám a kezemben, mert Zarek és Zsadist között jó pár hasonlóság van, akár a múltjukat, akár a jelenüket, akár a viselkedésüket nézzük.
Amikor Sunshine-on nyöszörgött, akkor egy pillanatra elkapott a páni félelem, hogy ebből valami Zsadist-Bella-Phury háromszög lesz, de nem lett. Köszönöm Kenyon!

Egy valami nem változott. Artemiszt még mindig egy lándzsára fűzném fel.

A történet önmagában visz előre, pörög is, mindig történik valami, ami miatt tovább szeretnéd olvasni. A vége volt egyedül olyan, amikor Zarek és Astrid végre egymásra talál, amit nem éreztem teljesen kidolgozottnak.


Így képzelem el őket.

Tetszett, hogy nem volt ajtóstól a házba rontás, és Astrid sem megszeppent teremtés. Visszaszól, ha kell, megvakul, de azért picit csal. Zareknek szörnyű a múltja, és pont ezért egy láthatatlan páncéllal veszi körbe magát, ami mögé senkit sem enged be. Ahogy a feladatot megoldja a lány, álmomban gondoltam volna csak. :)

Értékelés: 8/10
Mert mindennek ellenére szeretem.

Korábban olvastam tőle:

2 megjegyzés:

  1. Ohh Zarek <3 Mondjuk majdnem mindegyik sötét vadász után ezt írnám, de Zarek benne van a top5 sötét vadászban, ha a többi vadászt is idevesszük akkor top10 :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem a vadásszal van bajom, csak valahogy a kivitelezés nem volt olyan, amitől hanyatt dőltem volna. Amúgy tetszett, hogy van egy sötét kisugárzása, és egy igazi gyilkos-harcos.

      Törlés