2014. augusztus 22., péntek

Sherrilyn Kenyon: Végzetes ölelés


Imádom a mitológiát, bármikor képes vagyok belevarázsolódni az istenek világába. Ezek a könyvek pont kielégítik ilyen irányú vágyaimat, néha kicsit letörik a szárnyaimat, de mindenképpen gondolkodásra ösztönöznek.
Azon is járt az agyam, hogy miért nem nyúltam a könyveihez előbb? Mert egyáltalán nem rossz, és mindig van benne egy izgalmas kis csavar, amire valahol számítasz, de valahol mégsem, és főleg nem, hogy azzal operál, amit előre meg lehet mondani.

Talon története azért is kuriózum volt számomra, mert kicsit szakítottunk végre a görög-római vonallal, bár most a vikingek, kelták és germánok kezdenek maguknak utat törni. Én ennek csak örülök, mert az előbbiből már nagyon nem lehet hova facsarodni.


A szerzőről


Sherrilyn Kenyon az amerikai Georgia államban született 1965-ben. Saját nevén írja az óriiási hírnévre szert tett Sötét Vágyak Vadászai (Dark Hunters) sorozatot. Másik álneve Kinley MacGregor, amin kosztümös romantikus regényeket publikál. Könyvei többször voltak több hétig listavezetők.


Fülszöveg (moly.hu)
Amint leszáll az éj, én leszek a legszörnyűségesebb fenevad, aki az éjszakában portyázik: parancsolok az elemeknek, és nem ismerek félelmet. Évszázadok óta védem az ártatlanokat, cserébe nem kérek semmit, csak álmaim asszonyát. Sunshine Runningwolf nem akar többet, csak ezt az éjszakát, de valahányszor ránézek, elkezdek sóvárogni olyan álmok után, amelyeket már évszázadokkal ezelőtt eltemettem magamban. Tudom, hogy a szerelmem a halált jelentené számára. Megátkoztak, arra kárhoztattak, hogy soha ne ismerjem meg a békét és a boldogságot – míg ellenségem a sötétben lapul és arra vár, hogy mindkettőnket elpusztítson…
SHERRILYN KENYON szinte összes regénye vezette már a New York Times bestsellerlistáját. A Sötét vágyak vadásza sorozatból eddig 29 rész jelent meg külföldön, a műfaj rajongóinak nagy örömére.

Kedvenc idézete(i)m:
1)
Az istenek nem átkoznak meg bennünket, azt mi megtesszük a saját szavainkkal és tetteinkkel.

2)
Most megfizetnek lélekrabló szokásukért. Meg azért, hogy nem ehette meg a fánkjait.

3)
És az, hogy valaki szórakozott, még nem jelenti azt, hogy hülye.

4)
De fájdalom nélkül örömben sem lehet részed. Ez egy olyan egyensúly, amitől mindkét végletet méltányolni tudod.

5)
Keress értelmet ott, ahol találni is lehet.

6)
Légy a világ része, de ne vegyél részt benne!

7)
Tudod, az élet és a szerelem állandó változásban van, míg az emberek csak ritkán.

Vélemény:
Sunshine személyében vége van egy olyan főhősnőnk, aki nem teszetosza, nem rinyál. Vagány, és pimasz. Szerettem a szétszórtságát, és bele tudtam magam élni abba, amikor egy kellemetlen helyzetet pocsékká varázsol azzal, hogy Talon minden dolgát tönkreteszi. Mintha magamról olvastam volna.
Talon eredeti személyisége tetszett a legjobban, a mocsárban lakó, krokodilokat háziállatkért tartó harcos. Viszont, meglepő módon, ő volt az ilyen könyvek viszonylatában az első olyan, aki miután megkapta a nőt, azután sem lett papucs.
Kettejük párbeszédei miatt is érdemes elolvasni a kötetet, mert némelyiken hangosan felnyerítettem.

Azért a történet első felében kívántam, hogy történjen valami, az utolsó három fejezetre meg annyira bepörgött, hogy bár éjfél felé kifolyt a szemem, akkor is be akartam fejezni, mert a csavar zseniális. Emelem kalapom.

Selena kicsit idegesít. Vele ellentétben Sunny családja és nagymamája már kevésbé. Ceara karaktere is jó volt, mint valami angyal Talon vállán.

Az írónő humora továbbra is töretlen, és lehet, hogy egy picit ezért érzem, hogy egy kaptafára készülnek a férfi szereplői. Van köztük különbség, mégis érezni lehet, hogy egy tőről fakadnak.

Sajnos vagy sem, Artemis – kihaltam a becézésétől. Ne, inkább, ne – is kicsapta nálam a biztosítékot, ugyanúgy, mint az első könyvben Afrodité. Komolyan. Elhiszem, hogy ilyenek az istennők, de a tisztes urak odafenn az Olimposzon igazán fejbe kólinthatnák őket egy péklapáttal.

Értékelés:
8/10
Mindenkinek, aki szereti a hasonló kaliberű könyveket, és azoknak, akik sorrendben olvassák ezt. Nyúljatok bátran a harmadikhoz. Most jöhet Zarek, meg Vane és még Ash is.

Olvastátok már?
Tetszett?

2 megjegyzés:

  1. A könyvmoly részedet egy kérdéssor megválaszolására invitálom :D http://teklakonyvei.blogspot.hu/2014/08/kerdoiv-az-olvasasi-szokasaimrol.html

    VálaszTörlés