2014. július 13., vasárnap

Kovács Kovi István: Bűnös élvezet


„Egy szexiparos titkai”

Kovinak elsősorban a twitterét szoktam pörgetni, mert amilyen benyögéseket kitesz… némelyiken halálra röhögöm magam.
Nagyon ritkán olvasok életrajzi ihletésű könyveket, visszaemlékezéseket, meg a hírességek erdőirtásait, és ezt is csak azért vettem a kezembe, mert a minap olvastam vele egy interjút, és érdekelni kezdett.

Nyugodtan tovább kattinthat mindenki, egyáltalán nem lesz olyan tartalom, ami avatatlan szemeknek való, bár nehezemre esett erről virágnyelven fogalmazni.


A szerzőről

1957. január 24-én született, ezt magamtól is kiderítettem, de egy interjút belinkelek nektek róla, hogy teljesebb képetek legyen: Innen.
Twittere ITT. (18+)


Fülszöveg (moly.hu)
Különleges könyvet vehet kezébe szeptember végén az olvasó. Sok tekintetben: rendkívüli könyvet. Szerzője ugyanis egy tökéletesen zárt világ, a magyar szexipar legismertebb alakja.
Aki most úgy döntött, megnyitja előttünk ezt a zárt világot.
És mesél. Mesél a kezdetekről, a rendszerváltás idejéről, a félig illegális forgatásokról. A külföldi pornósokról, akik elözönlötték Magyarországot és szó szerint nem tiszteltek senkit és semmit. A sikerekről, és az elnyert pornó Oscarokról. mesél a szereplőválogatásokról, az önként jelentkező hírességekről, a pornósról, aki ma már politikus, az ismert táncdalénekesnőről, aki az utolsó pillanatban állt el a forgatásról. Mesél a pornó nagy sztárjairól, és apró titkairól, a legendákról, melyeknél az élet még sokkal, sokkal izgalmasabb. És nem megy el szó nélkül a fél világot behálózó, prostituálthálózatok, a „dubajozás”, az egyre népszerűbb swinger klubok mellett sem. Mesél különleges forgatási helyszínekről, a lassan hírhedté váló Gellért fürdőről is.
Miért áll most elő ezzel? Ne kérdezzük.
Csak élvezzük, hogy belelátunk egy világba, melyről eddig, valójában, fogalmunk sem volt.
Figyelem! A szerző őszintesége miatt a könyvet csak 18 éven felülieknek ajánljuk!

Kedvenc idézete(i)m:
1)
Aláírom, egy-egy apró, nőies pillangó vagy más ábra a fenék felett, netán a lány bokáján, az bájos, sőt izgató, de hogy miért kell manapság minden második fiatal csajnak úgy kinéznie, mint egy kikötői dokkmunkásnak?

2)
(…) sürgősen elfoglaltságot kellett keresnem magamnak, mert féltem, hogy ha nem találok célt az életemnek, akkor ismét elárasztják elmémet a sötét gondolatok, így működöm: konkrét tervekért, álmokért képes vagyok bármennyit dolgozni, ám a légüres térben szétesem, használhatatlanná válok.

3)
Az előítéletekkel és az ostobasággal azonban a nyíltság és a számos médiaszereplés sem tudott teljesen leszámolni.

4)
Aki nem elég erős, hogy feldolgozza az élményeket, azt könnyen magával ragadja a bűntudat, a könnyű felejtés és a még könnyebb pénz örvénye. Nem ajánlom senkinek.

5)
Aki a legalitás és az illegalitás határán billeg, az a pénz mellett ellenségeket is szerezhet.

6)
A férfiak a rendőrnőknek, az ápolónőknek, a stewardesseknek és a titkárnőknek nagyon tudnak örülni, így ezek a jelmezek nálunk is gyakran előkerülnek a kelléktárból. Érdekes, én gyakran utazom repülővel, és a lábam miatt olyakor nővérekkel is találkozom, titkárnőm is volt már, de még soha egyikük sem akart elcsábítani. Valószínűleg én csinálok valamit rosszul.

7)
Fanatizmus nélkül nincs siker!

Vélemény:
Ez egy sima, egyszerű leírás arról, hogyan került bele a pornó… akarom mondani a felnőttfilmek világába.
Érdekes volt látni, hogy egy olyan műfajba volt mersze belevágni, amit sokan elítélnek (aztán a legtöbben otthon mégis csak rá-rákattintanak). Jó volt olvasni a forgatásokról, hogy milyen bevált módszerek vannak arra, hogy kibírják a munkával töltött napokat, ő hogyan élte meg azt, hogy átverik, vagy éppen, ahogy átveszi a díjait.
Önmagában egy motiváló műnek tartom, de csak Kovi miatt. Nem, nem arra, hogy most mindenki kapja fel a tűsarkút, és menjen el térdelni vagy lovagolni, hanem ha van egy álmod, és ki tudsz tartani mellette, akkor előbb-utóbb eléred.

Túl sok új információval nem szolgált, ami a szexfilmekhez való hozzáállást jelenti. Nekem újdonság a háttérben zajló folyamatok voltak. Már csak ezért is érdemes volt elolvasni.
Kíváncsi vagyok, hogy élőben hogy zajlik egy ilyen forgatás, de mivel tényleg nagyon zárt világ – ő maga is elutasított jó pár embert -, nem hiszem, hogy valaha is gubbaszthatok a sarokban szemlélőként.

Kovi az interjúi, a kiírásai és a könyve alapján is egy szimpatikus embernek tűnik, olvasmányosan ír, és néha a humora is megjelenik benne.

Tény, 18 éven felülieknek való, viszont semmilyen durvább akciót nem ír le. Aki meg az aktusok szavain is elpirul, az meg menjen inkább kötögetni.

Akinek meg a nevét nem ismertem, azokra folyamatosan rákerestem, szóval a fél könyvet úgy olvastam, hogy ujjaim azért a klaviatúrán voltak.

Értékelés:
7/10
Úgy látszik, beragadtam ennél a számnál. Érdekes könyv, főleg azoknak, akiknek a fantáziáját piszkálja ennek a világnak a háttere.

Olvastátok már?
Tetszett?

2 megjegyzés:

  1. Beleolvasgattam Kovi twitterébe. Hát, ezek az emberkék is igazi IQ betyárok :D

    VálaszTörlés