2014. április 1., kedd

Mousse


Kérésre. :)

Valamikor írtam, hogy rászoktunk egy angol műsorra, amit bámulunk, ha kell, ha nem. Abban mindenki ezzel a halál egyszerű édességgel szív. Mindenkinek kőkemény lesz, amit nem értek, hogyan csinálnak, mert ha jó a hab, akkor nem hiszem el, hogy meg lehet fagyasztani. Jó, fagyasztóban igen, de amúgy nem.

A másik, aki követ a pofafüzeten, azt tudja Mr. A beszólását erre, de azért bemásolom, hogy aki nem olvasta, annak legyen egy jó estéje:
Mr. A: Mi ez?
Én: Ez a mousse, amit az angol műsorban állandóan zabálnak.
Mr. A: De mivel ez magyar, akkor ez a HUmousse?


Ami kell:
4 tojás
csipet só
200 gr csoki

Hú, nagyon figyeljetek, mert rendkívül bonyolult lesz.

1) Szétválasztjuk a tojásokat sárgájára és fehérjére. Vigyázzunk, hogy egyik a másikba ne menjen, mert akkor kezdhetjük elölről.

2) A fehérjéből csipet só segítségével kemény habot verek.

3) Gőz felett megolvasztom a csokit. – Lehet hozzáadni egy pici margarint, és egy csepp olajat, hogy ne kapjon oda. De elhagyható.

4) A megolvadt csokiba gyorsan belekeverjük a négy sárgát, majd, amikor már egynemű, akkor a habba forgatjuk.

5) Kiadagoljuk tálkákba, és irány a hűtő 2-3 órára.

Ezután díszíthetjük, fogyaszthatjuk.



A képen láthatók közül a barna az étcsokis, vaníliás-kókuszos. Ezt a kettőt az olvasztás után keverem bele a tojással együtt.
A „fehér” meg fehér csokis, amúgy kicsit sárga a tojás miatt. Abban nincs semmi extra, ahhoz ment az eper.

Remélem, kipróbáljátok, és ha igen, jöjjetek vissza egy komment erejéig.

Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

  1. Oké, ez kipróbálós lesz :)

    VálaszTörlés
  2. Imádom a csoki mousse-t. :P Főleg málnával. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is valami fanyarabbat kerestem, de vagy nem volt, vagy drága volt. Maradt az eper. De így is finom volt. :)

      Törlés