2014. április 6., vasárnap

Lakatos Levente: Loveclub


Megint eltértem a tervezett könyveimtől, mert egy nagyon kedves blogger lány eltérített, úgyhogy kamikazeként vetettem bele magam a lapokba, és baromira nem bántam meg. Egy nap alatt elfogyasztottam ezt a könyvet, és nem leszek rest megszerezni a szerző összes művét. Csak győzzem idővel és pénzzel.

Nagyon karakteres könyv, és ahhoz képest, hogy gyorsan olvasok, most valahogy nem ment, ám minden betűt befogadott az agyam.
Amit Chuck Palahniukban megkedveltem anno, azt imádtam ebben a kötetben is. Azt a beteg világot, a képet, ami mindenkit érdekel, csak nem mindenki vállalja fel.


A szerzőről

Budapesten született 1986. február 11-én. Volt modell, újságíró, műsorvezető, író.
Első cikkét 17 évesen publikálta az IM-ben, ahol ezután dolgozott. Később több bulvár lap munkatársa volt. 19 évesen a Zselének, a MTV ifjúsági műsorának volt vezetője. Manapság a StoryOnline egyik szerkesztője, de dalszövegeket is ír.
2008-ban jelent meg első könyve, a Legyél Sikeres Fiatal!, majd két évvel később a Barbibébi.


Fülszöveg (forrás: moly.hu)
Vajon mennyire véletlen, amikor „véletlenül” ránk talál egy helyes fiú az interneten?
Lili minden vágya, hogy újságíró legyen, és kitartásának köszönhetően, a legnagyobb napilap szerkesztője ajánlatot tesz neki: ha záros határidőn belül felkutat egy címlap sztorit, már az iskolaidő alatt is dolgozhat az újságnak. A lány lelkes témakeresésbe kezd, és felfigyel rá, hogy a közelmúltban szokatlanul sok fiatal követett el öngyilkosságot a fővárosban.
Meggyőződése, hogy valamilyen új drog, vagy egy szekta áll a tragédiák hátterében. Az azonban álmában sem jut eszébe, hogy lakótársa, az extrém stílusú Cicamira is belekeveredett az ügybe. Sőt, ő mozgatja a szálakat.
Bulik, szex, élvezet, kéj és szerelem Budapest legsötétebb zugaiban.

Lakatos Levente első regényével, a Barbibébivel egy csapásra a fiatal generáció egyik kedvenc szerzőjévé lépett elő. A huszonéves újságírónak több mint tízezres rajongótábora verbuválódott a Facebookon, olvasói pedig izgatottan várják második kötetét.
A Loveclubbal Levente folytatja a Barbibébivel megkezdett útját. Ifjúkori szenvedély, szerelmek, ballépések, útkeresés és elfojtott, ám kitörni készülők vágyak – ettől olyan izgalmas a sokszor tabudöngető, új regény.

Kedvenc idézete(i)m:
1.
Arról már nem is beszélve, hogy a Julietben a nők csak csipegettek az ételükből, illetlenség lett volna többet rendelni „fél adag semminél”.

2.
Azt gondolják, hogy a nyers férfi erő elegendő egy nő számára. Pedig az esetek többségében inkább ellenszenvet ébreszt, mint sem ellenállhatatlan vonzódást.

3.
Gyűlölöm a pirkadatot, amiért az éjszakából megszületve segíti a nappal diadalát.

4.
Az akaratos embereket úgy lehet leginkább megalázni, ha nem figyelünk rájuk.

5.
Úgy érzem magam, mintha terráriumban tartott pók lennék, amely a gazdájától függve éli az életét. A gazdám pedig, kiszolgáltatott engem.

6.
Különös, hogy a boldogsághoz fájdalomra van szükség.

7.
Fizikálisan mindennemű fájdalmat kibírok, sőt, a legtöbbet élvezem. Lelkileg azonban a legkisebb csípés is padlóra küld.

8.
Ilyen az élet, kegyetlen játékokra képes. A szeretet és a ragaszkodás pedig a cinkosai.

Vélemény:
A krimi nem a kedvenc műfajom. Szeretem a klasszikusokat, viszont, ha választhatok, nagyon nem emelem le a polcról. Ha nem látom Vikinél, hogy mennyire tetszett neki, akkor biztos, hogy nem olvasom el még egy jó darabig, bár a metrón olyan csábító a plakát. Most elolvastam, és baromira jó volt.

Biztos, hogy velem van a probléma, mert BloodSmoke20 memoárjait vártam a leginkább. Szívemnek legkedvesebb befejezett műve, ami valószínűleg sosem lát majd napvilágot, az Egy elmebeteg naplója. Ezt az érzést hozta vissza, ami akkor kavargott bennem, amikor írtam. Köszönet érte.
Számomra, ez adta meg a lüktetését a könyvnek, ettől lett élő.

Lilit egyáltalán nem zártam a szívembe, Dr. Lengyelt viszont, igen. Ő volt számomra a legjobban összerakva a könyvben (Bloodsmoke-on kívül).

A Cicamica, Daemon, Carmen hármas is izgalmas volt, hogy ki kicsoda lesz a végén. Imádtam, ahogy a lendület magával sodort, beszippantott, és olvasni akartam. A végén meg szomorúan vettem tudomásul, hogy vége van.

Értékelés:
10/10
Jaj, nagyon tetszett, mindenkinek ajánlom, még annak is, aki nem érdeklődik a BDSM iránt, vagy a krimik iránt, vagy az aberrált dolgok iránt. Szórakoztat, lefoglal, elvarázsol, és még többet akarsz olvasni.

Olvastátok már?
Tetszett?

10 megjegyzés:

 1. A Barbi bébi is jó volt anno, ez a könyv is meg van, csak a gépen porosodik! :D Az a baj az aberrált dolgok iránt annyira nem érdeklődöm....olvastam a bejegyzés végét, de ez nem győzött annyira meg, az én gyomrom ilyen téren, elég kényes. De tudok aberrált filmeket, ha érdekel. Sose láttam őket, de amiket hallok másoktól már félek néha bármilyen filmbe is belekezdeni...:D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tömve vagyok ilyenekből, de tippek mindig jöhetnek, hátha.
   Nem tudom, mennyire vagy érzékeny az ilyesmikre, azért nem egy Sade márkit képzeljünk el, és nem is minden oldalon van ez. Inkább a BloodSmoke című fejezetek azok, amik kicsit felnőttebbeknek valók, a többi része fogyasztható.

   Törlés
 2. Válaszok
  1. Nincs mit, engem meggyőzött, a többit is elolvasom, amit tudom. :)

   Törlés
  2. Valahogy sejtettem, hogy ezt fogod visszaírni. ;)

   Törlés
 3. Felírtam az ELOLVASNI listámra! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Rád is kíváncsi leszek, mit szólsz hozzá! :D

   Törlés
 4. Örülök, hogy elolvastad, és hogy tetszett is:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A végén még annyi könyvet kell felhalmozni, hogy csóróbb leszek, mint most. :D
   De tetszett.

   Törlés