2014. március 25., kedd

HoroszkópjaimMost pár napra el szeretnék tűnni a balfenéken. Ez titeket szerintem, nem hoz lázba, viszont, ha valaki írna, és nem válaszolok, akkor az azért lesz, mert nem akarok itt ülni a gép előtt. Totál fölöslegesen.

Pancsival beszéltük a horoszkópjainkat valamelyik nap, és gondoltam, ha már körbejártam újra a lelőhelyeket, ide is bepöttyintem őket. Látni fogjátok, hogy majdnem mind arról szól, hogy szabadságszerető vagyok, és anyáskodó. Egyedül a szociális jellem résszel nem értek egyet.

UPDATE: maja, stílus
Egyiptomi – Maat
Történet: a második legjelentősebb női alak az egyiptomi mitológiában Ízisz után. A neve szó szerint anyát jelent.
Jellem: Nagyon érzelmes típus, néha nincs elég önbizalma, ezért gyakran csapong a melankólia és a boldogság között. Érzékenységének köszönhetően nagyon gazdag a fantáziája és a képzelőereje is. Sokan rejtélyesnek tartják, kíváncsivá teszi a nála kevésbé komplex egyéniségeket. Sok türelemre van szükség vele szemben, mert hajlamos eltaszítani magától másokat csak azért, hogy belsőleg megerősödjön, ezáltal azonban fennáll annak is a veszélye, hogy teljesen elzárkózik a környezetétől. Munka szempontjából a szociális jellegű foglalkozások vonzzák, kész minden tehetséget és nagylelkűséget az emberek javára fordítani.


Japán – Shiroku / Zöld fa
Határozott és független személyiség, aki rendkívüli meggyőzőképességgel rendelkezik. Szinte bármit elér, amit kitűz maga elé, rendületlenül halad célja felé. Legjobban vezető beosztásban találja meg a helyét, beosztottjaival jól bánik, hiszen lojális és segítőkész. Kreatív és ellenállhatatlan, nem okoz neki nehézséget, hogy kiszemeltjét elcsábítsa.


Kínai – Tigris
Az istenek kegyeltje, uralkodásra, szerelemre és pénzköltésre termett. Szereti a veszélyt, a kockázatot, alaposan megharcol a sikeréért. A nehézségek nem ijesztik el, de ezt élvezi, mert mit ér az élet harc nélkül? Szerelemben, hivatásban egyaránt. Nem szereti a féligazságot, a kompromisszumot, bízik saját erejében, bizonyít, győzni akar. Vakmerő, de mégis igen érzékeny. Kapcsolataiban is ugyanilyen végletes. Igényes, de elhalmozó, szívesen kényezteti társát. Nem egykönnyen adja fel függetlenségét, de ha egyszer rászánta magát, akkor első a család, biztonság, jólét. Szereti, ha csodálják, és ezért nagyképűnek is tartják. Optimizmusát, vakmerőségét mindig megőrzi, biztos barát, és örök győztes.


Azték – Virág
Idealista. Fejlett a szépérzéke és hajlama van a művészetek, s a kézművesség iránt. Az élet gyakran megjutalmazza odaadásáért, lelkesedéséért. Örökös tetszési vágya miatt azonban sokszor elégedetlen. Próbáljon meg a földön járni, akkor sokkal elégedettebb lesz. Romantikus és odaadó természete miatt leginkább a hosszú, tartós kapcsolat híve. Nehezen szánja rá magát azonban a családalapításra, és ez sok szívfájdalmat okoz partnerének. Szerencsére nem fukarkodik érzelmeivel, így biztos, hogy magához köti a neki tetsző partnert.

Jellemzője: Közösség mozgató rugója, szereti a kalandokat, utálja a rutint, és fontos számára, hogy az életben jót cselekedjen. Kedveli a művészeteket, jó a kézügyessége, szereti osztogatni a tanácsokat, viszont gyorsan ideges lesz, ha neki adnak tippeket. Fél az okkultizmustól, a sötéttől, és tart a jósoktól is.


Indiai – Makara / Krokodil
Valóra váltja álmait. Mielőtt elérné, amit akar, hatalmas nehézségek állják útját. Rendkívül módszeres, ami lehetővé teszi a szakmai előrelépést. Érzelmi területen nyugodtnak, már-már zordnak tűnik. Éjszaka azonban a legbolondabb álmokat is valóra váltja


Kelta – Berkenye
A Berkenye-típus látomásos ember, határozott emberbaráti elvekkel. Mindazonáltal tartózkodó, a látomásait nem mindig osztja meg másokkal. Hűvös viselkedése szenvedélyes hitet rejthet, mert folyton érvelnie kell a tudatlanság és a megrögzöttség ellen. Az első két hétben született újhold-ember hajlamos a türelmetlenségre a magasabb tudásért folytatott küzdelem során. Zárkózottsága ellenére buzgón támogatja a nagy társadalmi változásokat. Az utolsó két hétben született telihold-ember kevésbé visszavonult, de hajlamos többet ígérni, mint amennyit megtenni képes. Mindazonáltal nagy befolyással és ösztönző erővel bíz, és tetteit minden helyzetben elsősorban az egyéni jogok érvényesítésének vágya vezérli.
Kelta jelképe: Zöld Sárkány
Uralkodó bolygója: Uránusz
A berkenye mágikus fa volt, piros bogyóit pedig az istenek eledelének tekintették, amit a Zöld Sárkány őriz. A Zöld Sárkány szimbóluma egyben a szellemi fejlődés spirális jelképe is. A kelta mítoszokban a sárkányokat a föld rejtélyes energiáival, a hévizekkel kapcsolták össze.
Határozott, emberbaráti viselkedése leginkább abban mutatkozik meg, hogy mély hitével támogatja a körülötte élőket, és nem fél a változások kihívásától. Erős akaraterejét függetlenségével biztosítja, bár emiatt a kívülállók számára gyakran hűvösen nyugodt. Célra törekvő hozzáállásával, fejlett értelmi képességével és az újdonságok könnyed elfogadásával mindig a fejlődésre törekszik.


Négy elem – Levegő
Légies és ábrándos
A Levegő jegyűek hajlamosak arra, hogy gondolatokban és elképzelésekben éljenek. Ez a szerelemben is így van. Ami izgatja a másikban az a szó, a kép, a hang. A test csak ezután jön. Az érzelmek hatnak, az érzelmek vonzanak, a szellem csábít, a testiség csak ezután, árnyképként jelenik meg. Légies és megfoghatatlan, mint a plátói szerelem – de a valódi testiség nem lehetetlen, ha jó társra lel.
Szangvinikus: jellemzője a mozgékonyság, a könnyedség, a kötetlenség, a szerteágazó figyelem, s nagyon erősen kötődik hozzájuk az intellektus. Friss szellemmel kommunikálnak, igazi társasági emberek, képviselői a diplomáciának és a médiának, alaptermészetük az intellektuális mozgás szeretete, de ha röghöz kötnék őket, elillannának, mint a szél, hamar munkahelyet váltanak.


Tibeti – Zöld 4
A zöld elem csoportjába az engedelmes és jóravaló emberek tartoznak. De vigyázz, nagy hibád, hogy döntésképtelen vagy és kevés akaraterővel rendelkezel, ne add fel túl hamar a dolgokat. Döntésképtelenséged miatt azt preferálod, ha mások kezelik anyagi ügyeidet, ám vigyázz, sokszor meglophatnak életed során. Csapongó vagy, akárcsak a gondolataid, hirtelen ugrasz egyik témáról a másikra.
Stílusod nyitott, barátságos, mosolygós és könnyed, ám belül ritka makacsa vagy, reggelente pedig jobb téged elkerülni, mert szörnyen ingerlékeny vagy.


Virág – Rózsa
Uralkodója a Mars
Tele van energiával, vállalkozó kedvvel. Élénk, kedves, elbűvölő. Mindent akar a világtól: hírnevet, szerelmet, boldogságot, gazdagságot. Imád versenyezni, megmérettetni. Fiatalos és friss lelkesedése általában szimpatikussá teszi. Könnyen magával tud ragadni másokat. Életét pezsgés jellemzi, de igyekszik toleránsan viselkedni másokkal. Egyfajta belső erő hajtja, ami arra készteti, hogy örökké maximális sebességgel pörögjön. Gyakorlatias. Mindig őszinte, nyílt lapokkal játszik, senkinek nem akar ártani. Romantikus alkat, de többnyire szégyelli az éréseit, így nem is igazán hajlandó beszélni róluk. Fontos számára az erotika. Kíváncsisága miatt hűségesküt nem szívesen tesz, mert érzi-tudja, hogy úgyis megszegi.


Illat – Szantálfa és ibolya
Legfőbb jellemzője a fantázia és kreativitás. Az alkotóenergiák csak úgy buzognak benned. Mindig van valamilyen új ötleted, mellyel előrukkolsz – a legváratlanabb pillanatban. Kimondottan színes személyiségedhez olyan illatok passzolnak, melyek kiemelik az Uránusz által rád ruházott kreatív hajlamaidat, valamit fokozzák érzékiséged.


Fa – Ciprus
Független embernek tartod magad, mégis nehezen viseled az egyedüllétet. Sebezhetetlennek, csökönyösnek tartanak, aki önmagát sem kíméli. Tanulj meg jobban bízni az emberekben, és nem leszel magányos.


Szín – Lila
Az önbizalom és a művészi tehetség színe. A Vízöntő szívesen független, ugyanakkor keresi a barátai közelségét. Egyszerre toleráns és tudálékos.


Hűség – Megbocsátó
Abszolút a függetlenség híve, nem szívesen köti le magát, ha mégis, nem csapodár. Ha esetleg félrelép, azonnal bevallja társának. Nem féltékeny, természetesnek veszi, ha párja olykor nélküle megy társaságba,. Még akkor is talál mentséget kedvese számára, ha kiderül, megcsalta. Úgy véli, az a legfontosabb, hogy szellemileg jól kijöjjenek, és mivel tudja, hogy a szex nem erős oldala, még jogosnak is tartja a történteket.


Indián – Vidra
Erénye: találékony
Hibája: lázadó
A vidra fürge vízben, földön egyaránt, és miután igen játékos, néha vakmerő mutatványokra ragadtatja magát. Mozgékonysága fizikailag és szellemileg is megmutatkozik, és ennek köszönhetően gyakran megtörténik, hogy mire mások a startlövésre várnak, addig a vidra már célba ért. Vonzódik az új, a szokatlan dolgokhoz, szellemi áramlatokhoz. A szürkeséget, a langyosat azonban nem tudja elviselni, az unalomba belebetegszik. A folytonos változás a lételeme. Ugyanakkor remekül be tud illeszkedni minden olyan közösségbe, amely értelmes dolgokkal, netán a világ megváltásával foglalkozik. Ötletekből kifogyhatatlan, bár elképzelései gyakran utópisztikusak. A korlátokat nem viseli el: újító, feltaláló, forradalmár.


Barátság – bajtárs
Ő az, aki válságos helyzetben mások mellett marad, és nem bírál. Máskor mégsem találkozhatsz vele annyit, mint szeretnéd. Hiszen másokért - talán éppen az emberiségért - hoz áldozatot. Ha együttműködsz vele, szorosabb lehet barátságotok.Stílushoroszkóp - Vízöntő
Stílusod laza, fesztelen, esetenként provokatív. Tekinteted élénk, érdeklődést tükröző, hangod tisztán cseng. Az öltözködésben hajlamos vagy az extravaganciára: előszeretettel ötvözöl egymással szöges ellentétben álló stílusokat, anyagokat és színeket, és bár az összhatás általában attraktív, az arányokra láthatóan nem fordítasz különösebb gondot. Nem követed, hanem – legalábbis szűkebb környezetedben – diktálod a divatot.Maja horoszkóp – Majom; Batz
A majom vibráló személyiség, intelligens, és spirituális. A legtöbb vallásban megtalálható, mint jelkép. A buddhizmusban szent állatként tisztelik, mint a nők és a gyerekek védőszentjét.
Kíváncsi vagy, és mindig jár valamin az eszed. Az életed tele van mókával és kacagással, ezért nagyon sok embert, barátot tudhatsz magad körül. Néha nem árt azonban a komolyság, hiszen nem lehet mindent tréfára venni.


Vízöntő:
Uralkodó bolygója: Uránusz (gr. Uranosz = ég; ezért levegő jegy)
A Vízöntő jegyű ember inkább a szellemében él, mint testében vagy érzelmeiben. A gyakorlati valóság nem felel meg az elképzeléseinek. Tudja, hogy ki ő és mennyit ér. Célja, hogy közösségi kapcsolatokat építsen, és e közegben információit szabadon áramoltassa. Érzi a különvalóságát, a szuverenitását. Eredeti, függetlenségre vágyó, forradalmár, újító típus, nem akar harcolni. Nem tűri, hogy lenyomják, uralkodjanak rajta. Kényszerűségből beszáll a harcba. Szereti kilépni a rendszerből. A legobjektívebb jegy, ő tudja a legjobban kívülről látni a dolgokat. Szélsőséges esetben lázadó, anarchista. Mindenfajta érzéstől, szenvedélytől távol tartja magát. Különös dolgok érdeklik, furcsa neki a világ, mintha nem is a földön élne. Emberszerető, társaságkedvelő, idealista. Igen erős etikai és morális alapjai vannak. Önálló és független. Szeret új utakon járni, ezért sokszor különcnek tartják. Mindig eredeti, nem elégítik ki a megszokott sémák, nem fogadja el a fennálló rendet és hagyományt. Gondolkodása liberális. Szertelen, excentrikus, független és öntörvényű. Józan ésszel kidolgozza intuitív elképzeléseit, hogy azok a gyakorlatban is hasznosíthatók legyenek. Ragaszkodik az elképzeléseihez, nehéz eltéríteni. Kitartó, szívós, állhatatos. Intellektuális, szellemi és művészi érdeklődésű, tehetséges, sokoldalú. Könnyű felfogású, szereti az újat, a művészetet, a tudományt. Az emberek csak ritkán képesek megérteni. Kedélyállapota ingadozó, akár szélsőségesen is. Emberismerete szinte látnoki. Jó megérzései vannak. Idegrendszere labilis. A barátság kiemelkedően fontos számára, mindig lehet rá számítani a bajban. A körülötte levő emberek ellenére magányos. A saját kis világába nem szívesen enged be senkit. Nehezen viseli, ha beleavatkoznak az életébe.
Szerelemben: szereti a függetlenségét megőrizni.
A többit ITT megtaláljátok.

Ti hisztek a horoszkópokban?
Mennyire igaz rátok a jegyetek?        

8 megjegyzés:

 1. Illat? Ilyet hol találtál? Én hiszek bennük, rám nagyon igazak a jellemzések (szerencsére vagy sajnos) :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A jövendölések, mint a napi/heti/havi rám nem igaz, legalábbis, még egyszer nem jött be, viszont a jellemzés (a fentiek) pontosak.
   Persze, több illatos horoszkóp van, de én erről loptam: http://www.femina.hu/ezo/melyik_illat_illik_hozzad_csillagjegyed_elarulja

   Törlés
 2. Remélem azért visszatalálsz majd. Találd meg amit keresel, én szorítok neked!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A monyómat (ihlet) keresem, remélem, megtalálom. Olvasgatok. Kell néha szünet, mert a végén még ellaposodok. :)

   Törlés
 3. Én hiszek benne, de nem elvakultan és Bak vagyok, bár még 1-2 nappal később születek, akkor nem Bak lennék. Amúgy a leírások 90%ban igazak is rám :)
  Kínai szerint Kígyó vagyok, ez is többnyire megállja a helyét :) amúgy az aztékok szerint is Kígyó (érdekes szerintem és ez is igaz)
  A japánban pedig Ippaku - Fehér víz (ami totálisan én vagyok)
  Kelta fahoroszkópban pedig Szilfa (ez is igaz)
  Indiai: Krokodil nem értek vele egyet :D
  Tibeti: Fehér1
  Négyelem: Föld - igaz :D

  Egyiptomi: Ámon január 8- 21.
  Az istenek királya, neve rejtettet, titkoltat jelent. Tulajdonságai között más istenek jellemzői is megjelennek, igazi egyesítő, védelmező alak. Kos fejű, szarvakkal ellátott emberként vagy napkorongként szokták ábrázolni.
  Széleslátása és összeszedettsége miatt remek vezető, azonban hiperaktivitása, szenvedélyessége miatt szinte provokálja a konfliktusokat. Makacs, önfejű ember, aki a végsőkig kitart álláspontja mellett. Szerelmi kapcsolataiban igazán gondoskodó, partnerét egyenrangú félként kezeli. -Ez is totálisan igaz :)
  Nem akartam kisregényt írni, bocsánat :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Semmi gond, én örülök a rövid hozzászólásnak is, meg a hosszúnak is. :D
   Szívesen olvasom őket, és örülök, hogy megosztottad velem / velünk, hogy te mi vagy a különböző horoszkópok szerint. :)

   Törlés