2014. március 17., hétfő

Hemümön át a világ: A női nem hatalmaSemmi olyan nem lesz, hogy fogjunk össze, mi lányok, hogy birokra keljünk a sok csúnya, és gonosz elnyomó férfiak ellen, és különben is, girlpower van. Az már a Spice Girls óta van, ezt tudjuk, és ha alkalmunk nyílik rá, akkor alkalmazzuk is.
Csoportosan, vagy egymagunkban, az már mindegy. Az is mindegy, hogy mivel szemben gyakoroljuk a hatalmunkat, a cél ugyanaz: felülkerekedni a másik személyen.

Ebben a részben hangzik el, hogy a hatalom annak a kezében van, akinek van befolyása, viszont, mi is a befolyás pontosan?
Na, ezen kattogtam most egy kicsit.


1) A test / Kinézet           
Nem mindegy, hogy nézel ki, mert egy átlagon aluli ember, megszenvedi sajnos, ahogy kinéz. Sokkal többre tartják a csinos és szép arcú nőket. Függetlenül hajszíntől vagy plasztikától, vagy a húsz kiló vakolattól, amit magukra kennek, hogy kinézzenek valahogy. Mondhatjuk, hogy az a fontos, ami a fejünkben van, ami tény, mert a szépség elszáll. Csak, ameddig kibekkeljük ezt az időt, ameddig a másik szépsége a múlté lesz, nem tudjuk felvenni vele a versenyt. Mert sajnos, az első benyomás alapján fog mindenki dönteni. Megfeszülhetsz, hogy te jó szakember vagy, nyolc nyelvet beszélsz, hat diplomád és húsz képzésed van, tízévnyi tapasztalatod úgy, hogy most jöttél ki az iskolapadból, hogyha slampos vagy.

2) Hírnév
Naná, hogy befolyásossá tesz. Sokkal szívesebben foglalkozik mindenki egy olyan emberrel, akinek már valamilyen szempontból van neve, mint egy névtelennel. Utóbbival gyakorlatilag szóba sem állnak.

3) Pénz
Most alkalmam nyílt beleolvasni egy naplószerű ifjúsági regénybe, ami úgy van nyomtatva, mintha füzetlapra lenne kézzel írva. Keresztbe állt a szemem, hogy ezt a kislányt kiadták, mert valószínűleg apu-anyu befizette egy körre. Ahogy, a botránykönyvek is (hírnév!!!), egy fizetett hirdetés az író felé. S itt van a kis ember a magánkiadással. Esélytelen az egész. A pénz boldogít. Sajnos, ez így van.

Van két másik hatalom szerintem, ami nem materiális, egy megfoghatatlan dolog. Először arra gondoltam, hogy egy bizonyos pozíció betöltése, de azt szerintem hozzácsaphatjuk a hírnévhez. Amire én gondolok, az az információ birtoklása, a másik az érzelmek feletti uralom.
Ez utóbbi kicsit szerepjátékos hangvételű. Az érzelmek feletti uralom körönként 5 ÉP.

4) Információ birtoklása
A tudás hatalom. Ez tény. De nem feltétlenül az a tudás, hogy te mennyit tapasztaltál, hanem, hogy másokról mit tudsz, és ehhez társul egyfajta merészség, akkor simán mások babérjait szerezheted meg magadnak, míg az, akire árulkodsz látványosan a porba hull. Mindenki őriz titkokat, és ezek a titkok, ha tudod bizonyítani (aka nem tudnak megfogni), egyenes utat jelentenek ahhoz, hogy a tűz közelébe ülj.
Ezért nem adjuk ki a személyes infókat, ezért vagyunk álnevekkel az interneten, meg hamis képpel.


5) Érzelmi zsarolás
Mert mások érzelmeit befolyásolni zsarolás. Tetszik, nem tetszik, mindenki csinálja. Durcizik, megsértődik, kiabál. De miért is csináljuk? Hogy igazunk legyen, a másik behajtsa a fejét az igánkba, ergo, mi uralkodjunk rajta.
De! Vigyázat, hölgyeim, az érzelmi zsarolás csak néha jön be, mert vannak, akik ellenállnak. Ezért nem szabad az olyan tanácsokra hallgatni, hogy nem jutsz előrébb a párkapcsolatban? Sokkold le, állítsd válaszút elé. Nem biztos, hogy arra fog voksolni a delikvens, amire számítunk.

+1 / 6) Test vol. 2. / Szex
a) A testiség, mint uralkodási módszer. Ha kiismerjük, hogy a másiknak a gyengesége az, hogy mondjuk kapcsolatra, vagy szeretetre vágyik, akkor remek fegyver. Elhintjük, hogy szeretjük, megkapjuk, és jaj, holnap korán kell kelnem. Ha pedig, még többet akarunk, akkor hülyíthetjük tovább, míg nem találunk egy másik személyt erre a célra.
b) Vannak emberek bizonyos szakmákban, akik a lábuk közével jutnak előrébb a ranglétrán. Seggnyalóknak és kurváknak bélyegezzük őket, pedig voltaképpen csak azt csinálják, amihez a legjobban értenek. Mint a hülyék. A saját szintjükön, a szokott eszközeikkel operálnak.

Persze, mindegyik kategóriában dolgozik a kettős erkölcs. Vannak, akik rózsaszín világban élnek, és vagy nem ismerik el ezeket, vagy pedig, nem tudják elképzelni, hogy a saját (általában nők) nemükből valók ezekhez folyamodnak.
A sorozat csak a szexualitásra használja, szerintem viszont, mindben megmutatkozik, hogy egy nőnek a szexualitáson kívül, minden megengedett. Ha ezt csinálja, akkor prosti, hiszen minden kufircért szerzett pénz a luxuria oltárán áldoz.
Ugyanakkor, ha a pasi nyúl bármelyikhez is, akkor az már kizsákmányoló, gerinctelen, kihasználó, hazudozó…stb.

Ez az egész is attól függ, hogy ki meddig hajlandó elmenni, magát mennyire hagyja rabosítani, vagy engedni, hogy kitegyék a húspiacra.

Sosem voltam hatalmas, és nem is vágyom uralomra. Az valahogy nem az én mesterségem. Én csak csendben el szeretnék vonulni a szögesdróttal körbevett szigetemre, elvermelni magam, és kész. Sok emberről tudok sok dolgot, de csak és kizárólag akkor használnám fel, hogyha az illető megtámadna. Bár lehet, hogy még akkor sem.

Hogy vélekedtek erről?

PS. A bejegyzésben eltekintettem a fizikai fenyegetettségtől, ami szintén remek hatalmi eszköz. Hiszen, könnyebb valakit valakivel megfenyegettetni, mint végiggondolni, hogy vajon mit miért csinál.

8 megjegyzés:

 1. Teljesen egyetértek, bár én azt utálom nagyon, ha mondjuk egy (ahogy Te fogalmaztál) slampos (számomra a slampos azt takarja, hogy egyáltalán nem figyel rá, mi állna neki jól, mit kell kiemelnie, és mit kell eltakarnia, mi előnyös a kinézetében - nem csak a testére gondolok, hanem pl rengeteget dob egy hajszín vagy más fazonra vágott haj az ember arcán - és mi a hátrányos neki) lány egyből lekurvázza azt, aki esetleg kifesti magát és tud öltözködni, nem csak felöltözni, hanem viselni is a ruhákat, mert hogy irigy rá, ezért inkább szidja, minthogy ő is tegyen érte...
  Az érzelmi zsarolás meg... igazából én úgy vélem, hogy vannak emberek, akiknek kell ez, érzelmileg sérült emberek, de vannak ilyenek, és ez nem szép, de amolyan zsák a foltját sokszor 1-1 ilyen kapcsolat, nem feltétlen gyávaságból, sokszor inkább lustaság vagy a valós és/vagy vélt félelmek miatt benne maradnak sokan.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A slampos fogalmában egyet értünk. :) A szidás az egy dolog. De nem érti meg, hogyha egy kicsit odafigyelne magára, akkor nyugodtan labdába lehet rúgni, és a védőpáncél, amit a hangoztatott mondat ad (a belbecs a fontos, nem a külcsín), az egy oktalan szólam csak. Többnyire nem az a baj, hogy valaki alacsony, magas, túlsúlyos vagy sem, legtöbb esetben a lelakott emberek buknak el.

   Azt lehet érzelmileg zsarolni, aki hagyja magát. Aki benne marad egy rossz kapcsolatban, az meg is érdemli. Már bocsánat, de úgy gondolom, hogy az a nő / férfi, aki behajtja a fejét annak ellenére, hogy nem érzi jól magát, és mindent megtesz, hogy szeretve legyen, az is kurva, csak a lelkét adja el, nem a testét.

   Törlés
 2. Én is egyetértek veled...Amúgy az érzelmi zsarolást gyakran olyan emberek végzik, akik nincsenek megelégedve magukkal - nem rendelkeznek normális énképpel - és úgy érzik, csak így juthatnak előre, vagy csak így érhetnek el bármit is, ez olyan, mint a megfelelési kényszer...csak épp uralkodási kényszer (?)...még az is lehet, hogy azért csinálják, mert folyton elnyomták őket, és így próbálnak "törleszteni" a sors felé...De találkoztam olyan naiv elkövetővel is, aki fel se fogta igazából, hogy amit csinál az nem jó dolog...meg volt róla győződve, hogy ő nem árt senkinek, és nem direkt játszott, csak belecsöppent és nem vette észre, viszont azt se vette észre, hogy le kéne állnia...(hülyítette a pasikat, de nem szándékosan, csak félreérthető jeleket küldött, hálás volt a segítségért stbstbstb...és általában hatalmas puffanással végződött az összes ilyen "kapcsolat"...a pasi részéről).

  Viszont ha már itt járunk, átvitt értelemben a hiszti is hatalom, ugyanis hamarabb enged az ember a hülyének, ha kellő ideig nyavalyog, mint annak, aki ugyan ész érvekkel támasztja alá a véleményét, de nem ugyanazon az állásponton van, mint az "ítélő"....Ez ilyen "okos enged szamár szenved" dolog, azt leszámítva, hogy itt a szamár nem szenved, hanem aranyhintó elé kötik...Személyes tapasztalat, próbáltam vitát nyerni olyan ember ellen, akinek két értelmes és összefüggő gondolata nem volt, de a "bíra" mégis javára döntött, mert nem bírta elviselni azt a hangfrekvenciát, amit drága "ellenfelem" kiadott magából...
  Vagyis ezzel azt akarom mondani, hogy a gyengeség is lehet hatalom...csak ügyesen és jókor kell bevetni...szóval kellő ravaszsággal az ilyenek is mindent megkaphatnak....(bár megesik, hogy ez se tudatos...)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az érzelmi zsarolók mindamellett, amit írsz, szerintem eszköztelen emberek, akik nagyon félnek attól, hogy ugyanott fog elromlani a kapcsolatuk, ahol az előző vagy az az előtti. Kikényszerítik a másikból, hogy úgy ugráljon, ahogy ők fütyülnek. A másik fél, meg mint fentebb írtam vagy megszokja ezt, vagy pedig nemes egyszerűséggel hátat fordít neki. Kérdés, mennyi inger éri.
   Az érzelmi zsaroláshoz vagy inkább befolyásoláshoz hozzácsaphatjuk a hisztit és a gyengeséget is.

   Törlés
  2. Én azért írtam külön, mert szerintem azok tudatosabban csinálják, és a hiszti nem mindig tudatos "eszköz"...van amikor tényleg csak a "használója" agyi kapacitását lehet rajta mérni...

   Törlés
  3. Ja, jó. Így már világos. :)

   Törlés
 3. Azért most kicsit elszomorított ez a bejegyzés. Tisztában vagyok az élet sötét oldalával, a hatalom befolyásával, azzal, hogy sosem leszek sikeres sminkes, mert nem szopom be magam/ nincs a Vivánál ismerősöm, viszont én hál' Istennek ennek ellenére is hiszek!
  Szerintem már mondtam, de ugye, hogy a '98-2004 MANhattan-je a jelenünk?

  p.s.: hiányzol!:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Írtam pofafüzeten. De amúgy igen, az a jelenünk. :) :P

   Törlés