2013. november 4., hétfő

Fahéjas és kakaós csigák-bigák


Tegnapra terveztem ezt a receptet, de Mr. A keresztülhúzta a számításaimat azzal, hogy hazajött, és leült játszani, s mivel nem tudom hány száz fős nekromanta serege volt, világuralomra akart törni; ergo megszakíthatatlan játékba kezdett.

Félretéve a magyarázkodást, Shorty-nak (azegyetlenufótesó) küldöm az alábbi receptet, mert kért egy fahéjas csigát. A tésztát két részre osztottam, az egyik kakaós lett (Mr. A nem szereti a fahéjat), a másik fahéjas-vaníliás lett.



Élvezzétek!


Ami kell:
A tésztához
50 dkg liszt
5dkkg élesztő
15 dkg cukor
15dkg margarin
1 tojás
1,5 dl tej
½ kk só

A tölteléknek
4 kanál cukor
3 kanál kakaó
1 teáskanál fahéj
1 tasak vaníliás cukor


Ismételten egy rém nehéz recept következik.
A tejben elkeverjük az élesztőt, majd kimérjük a többi hozzávalót, és egy keverőtálban tésztát gyúrunk belőle. Akkor jó, amikor elválik a keverőtál falától.

Ezután irány a hűtőbe olyan fél órára pihenni.

Két részre osztjuk, majd a részeket téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük meleg margarinnal. Egy kis tálban két kanál cukrot és a kakaót összekeverjük, egy másik tálban a cukrokat és a fahéjat. A kakaós keverék megy az egyik téglalapra, a másik keverék a másik lapra, majd feltekerjük őket.

Ujjnyi vastagra szeleteljük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és ráhalmozzunk a csigákat, ne legyenek túl közel egymáshoz.

Felvert tojással megkenjük őket, és előmelegített sütőben, 15-20 percig sütjük. Olyan 180 fok kellene, de passz, szerintem én nem ennyit csináltam.


Jó étvágyat hozzá!

12 megjegyzés:

  1. Köszönöm. *.* Le van mentve, és amint lesz rá időm megcsinálom. Fájdalmasan gusztusos. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kíváncsi leszek. Fájdalmasan finom volt. :D

      Törlés
  2. Nagyon szépek lettek! Megpróbálni biztos megfogom, de egyszerűen a kakaós csigaszámomra a kitolós recept, nem tudom miért de soha nem sikerült eddig:S

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek annyi a trükkje szerintem, ahogy így csináltam, hogy amikor a tepsibe teszed, akkor kiszóródik alul a kakaós cukor. Azt ki lehet védeni azzal, ha rögtön a meleg vajra szitálod a keveréket. Akkor nem lesz semmi baj.
      Ha meg kiszóródik, mondjuk vágásnál, akkor a lukakat töltsd fel a kimaradt keverékkel. Finom lesz.
      (vagy a vajat habosra keverni a cukrozott kakaóval - hibamentesít)

      Törlés
    2. Köszönöm szépen a tippeket:)

      Törlés
    3. Most, ahogy válaszoltam, rájöttem, hogy ez mind-mind tippként kimaradt a bejegyzésből.

      Törlés
  3. Nagyon jól néznek ki! Most nekem is kedvem támadt hozzá. Lehet, csinálok valamelyik délután. :)

    VálaszTörlés
  4. Óúúúúú, imádom, nagyon gusztusosan néznek ki, érzem a fahéj illatát az orromban.....de most nekem nem szabad ilyesmit enni :/ :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :(
      Oh, sajnálom. Megkérdezném, miért, de inkább nem szeretnék vájkálni.

      Törlés
  5. Annyira régóta szeretnék házi kakaós és fahéjas csigát csinálni! Na talán majd most ráveszem magam. Nem tudom miért, de az ilyen receptek mindig azt az érzetet keltik bennem, hogy nehezek, aztán olvasom és látom, hogy nem is :D Most már tényleg csak az időt kéne rászánni :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fentebb írtam kommentként pár tanácsot még, szerintem próbáld meg, és nem bonyolult, mert nem kell keleszteni. :)
      Mindennel együtt volt egy órás metódus az egész.

      Törlés