2013. szeptember 29., vasárnap

Interjús TAG


No, mára egy TAG-et hoztam, ami megtetszett, meg jól passzol a mostani blogszülinapos bejegyzés mellé. Illetve, apukám szülinapi tortájával szenvedek már két napja. – Úgy terveztem, hogy lesz egy Ezeréves sólyom a torta tetején. Ami most (hála a cukormáznak) olyan, mintha Han Solo leszállt volna a Hoth bolgyón, ahol belepte a hó. Persze, nem teszem rá, és eléggé el vagyok most keseredve, de mindjárt megyek vissza, és próbálom a legjobbat kihozni a maradékból.


Szóval, TAG. Az I made it! I love it! blogon olvastam, és töltsétek ki ti is. Szerintem jópofa!


Milyen indíttatásból kezdtél el blogolni?
Eleinte, a régi honlapomon a hasonló posztokat azért kezdtem el írni, mert szerettem volna kilőni valahova a gondolataimat, mert én sokszor úgy könnyítek magamon, hogy kiírom, ami a fejemben van. Hiába mondom, nem ereszt, ha írok, akkor okés. A mostani blogot, amit most is olvasol, azt azért kezdtem el, mert a volt főnököm elkezdte olvasni a honlapot, nem mintha írtam volna róla. Aztán a családom is olvasta, és jöttek a kérdések, hogy amit írtam, az rájuk vonatkozik-e, miért utálom őket. Megszüntettem, de írnom csak kell, és így jött ez a blog. Amiről eleinte nem tudott senki, aztán egyre többen, sőt, ha valaki rákérdez a baráti körben, akkor megadom a címét, mert én legalább vállalom a fejemet, a nevemet és a véleményemet.

Milyen hobbid van még?
Grafikázás, írogatás, ha olyanom van, akkor gyöngyöt fűzök, vagy próbálom nem eltépni a basszusgitárom húrjait. Régebben volt hastánc, de mára inkább csak akkor, amikor kedvem van. Oh, és imádok sütni-főzni, igen, azt hiszem, ez hobbi.


Mi volt a bloggal kapcsolatos legjobb pillanatod?
Amikor megszületett, és amikor megérkezett az első feliratkozóm. <3
Aztán, amikor egy napra jegeltem a blogot, és sokan felhördültek.
Amúgy, minden nap van valami, aminek örülök.

Ha tehetnéd, feladnád a munkádat, hogy csakis a blogolásnak élhess?
Attól függ, milyen munkám lenne. Mert ha a kettőt tudom egymás mellett csinálni, akkor lennék a legboldogabb. Ha biztonságos anyagi helyzetben lennék (eltartottként, és olyan típus lennék), vagy felajánlanák, hogy a blogolás zsét hoz, akkor simán.

Szerinted mik azok a tulajdonságok, amik segítik egy blognak a fejlődését?
Kell bele valami rendszert vinni, itt ilyen a sütiklub és a fogyiprojekt. Az írónak nagy türelem és kitartás  kell, hogy tényleges olvasókat gyűjtsön, és saját magának tetszetőssé tegye a blog felületét. Az író akarjon fejlődni. Törekedjen arra, hogy olyan blogja legyen, amit legalább egy ember olvas, viszont az lelkesen visszajár.

Kik a példaképeid?
Anyukám mindenképpen, mert amikor beteg lett, akkor is erős maradt. A nagybátyám felesége, és Dóri, mert a problémáik ellenére még van haj a fejükön, és nem őrültek meg. Viki, aki szintén a problémái ellenére nem csavarodott még be.
Blogoláson belül nincs példaképem.

Mit olvasol szívesen más blogon?
Szór az ízlésem, mert akiknek tetszik az írási stílusa, ott bármit. Akinek a körmei tetszenek, annak a körmös posztjait. A sminkeknél ugyanez a helyzet. De a személyes írásokat, és az olyan blogokat, amik egy történetet mesélnek, azokra nagy kedvvel járok vissza.
Meg szerintem, látjátok, hova és mikor kommentelek.

Átlag mennyi idődet veszi el a blog 1 nap?
Amíg megírom a bejegyzést, és képet keresek hozzá, meg amíg felrakom. Egy-két óra.


Van külön blog füzeted, amibe az ötleteidet írod?
Nincs. Mindent a pillanat hoz a fejemben, aztán, ha érzem, hogy boogie van az ujjaimban, akkor megszületik a bejegyzés. Amúgy, mindig tudom, miről akarok írni.

Általában hány poszt van előre megírva?
Változó. Van, hogy semennyi, néha csak egy, néha rostokol a pendrive-on egy-egy bejegyzés hónapokig, de volt arra is példa, hogy tíz bejegyzésnyit haladtam az asztalfiókban.

Honnan jött a blogodnak a neve?
Akartam valamit, ami engem tükröz. Meg kerülni akartam a szójátékokat, a beauty, fashion, style, nails…stb szavakat, meg az ilyen-olyan külföldi nyelven adott, de hasonló tematikán alapulókat is. Meg kellett valami, amire felfigyel a másik ember, hogy jé, akkor megnézem, ha már tipeg is, meg zombi is.
Amúgy ITT elolvashatod a rövid történetet.

Előfordul, hogy több hétre előre meg van tervezve, hogy miről szeretnél írni?
Nem. Egy hetet szoktam meghatározni, az bőven elég, főleg, mert ha nem lendületből írom, akkor sok bejegyzés okafogyottá válna, mire kikerül.

Mi volt az első sminkeléssel kapcsolatos terméked?
Anyukámtól kaptam egy sötét aranyszínű szemhéjpúdert. De halvány lila gőzöm nincs arról, hogy milyen márka volt. Sokáig az volt az első és egyetlen termékem.

Mit dolgozol civilben?
Egyelőre semmit, csak barátnőm gyerkőceire vigyázok valamilyen formában. A többit az idő eldönti.

Kedvenc sminkmárka?
Passz. Szerintem ez az az egy dolog, amiben aztán végképp nem tudok egy márkát sem felvonultatni, hogy márpedig én ezt használom.

Remélem, tetszett ez a kis szösszenet, és aki szeretné tölti, vagy itt egy kommentben reagál.

Kellemes vasárnapot, mentem tortázni!
Pusszantás,
Dóri

2 megjegyzés: