2013. július 12., péntek

Táncőrület


Mára két filmajánlót tervezek csak, és az egyik a Táncőrület című film, ami szerintem azoknak kötelező, akik szeretik a táncos filmeket, a lányos filmeket, a Dirty Dancinget, vagy a hatvanas éveket.

Néha amúgy, az a gondolatom támad, hogy csak én nézek ilyen (béna) filmeket, pedig egyáltalán nem agyzsibbasztó, csak szórakoztat.
Mr. A is állandóan húzza a száját a filmjeimre, mert a többségében nincsen sem űrhajó, sem Alien, és ezt is ímmel-ámmal töltötte le nekem. Aztán tegnap belenéztem, és majdnem meg is néztem a filmet.
De majd ma!

Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy itt a blogon továbbra sem fogok minden filmet közzétenni, amit valaha megnézek, ezért van FB-n a Film maraton nevű mappa, onnan tudtok mazsolázni magatoknak. Itt csak ilyen „lájtos” dolgok lesznek, melyek a nyugalom megzavarására, nem alkalmasak.


Általános információk:
Cím: Shag
színes, angol-amerikai vígjáték, 95 perc, 1989
Rendező: Zelda Barron
Forgatókönyv: Robin Swicord
Író: Lanier Laney, Terry Sweeney

Szereplők:
Page Hannah – Luanne
Bridget Fonda – Melaina
Annabeth Gish – Caroline
Phoebe Cates – Carson
Scott Coffey – Chip
Robert Rusler – Buzz
Történet:
A négy barátnő még utoljára szeretné élvezni az életet, mielőtt szétszélednek, ezért úgy gondolják, hogy lemennek a tengerpartra. Van, aki ősszel egyetemre megy, más pedig, férjhez. A tengerpart sok mindennel kecsegtet: táncverseny, hírnév, szerelem és sok-sok buli, persze az 1960-as évek ruháiban, zenéivel, stílusával.


Plusz:
Egyedül Page Hannah nem futott be (igazából semmilyen) karriert, pedig Daryl Hannah testvére.


Vélemény:
Ennek a filmnek a világa teljesen magával ragadó, mert szerintem titkon valahol, mindenki ilyet szeretne. Maximum, sosem vallja be.

A színésznők annyira, de annyira passzolnak a saját szerepükhöz, hogy jobban nem is lehetett volna választani, és van egy olyan mellékes megérzésem, hogy ez amolyan korai SATC.

Azok a táncok és ruhák… plusz, anyukám emiatt a film miatt nyomorgatott először színes ruhába és balerina cipőbe, a haverjaim pedig, emiatt kezdtek „Husi”-nak szólítani. Aki megnézi, megérti, miért.

Komikus korrajz is van benne, de pont ettől jó. Jaj, csak áradozni tudok.


Megjegyzés:
Lehet, hogy gyerekes gondolat, de mondjuk, én egyszer szeretnék majd azokkal a bloggerekkel kirúgni a hámból egy-két napig, akikkel valamilyen formában tartom a kapcsolatot. Csajos hétvége, mert ugye, nem csak egy napról lenne szó, és az valami ilyesmi lenne, amikor kicsit élünk, kicsit jobban élünk, szabadok és boldogok vagyunk, és nőiségünk teljes tudatában viháncolunk és bűnözünk.

Jó, persze ennek a filmnek modernkori változatában.


Értékelés:
9/10
Gyerekkorom egyik kedvence, és szerintem, aki lány, annak ezt meg kell néznie, mert remek kikapcsolódás ez a film. A következő csajos napotoknak legyen elengedhetetlen kelléke.
Láttátok már? Vélemény?

6 megjegyzés:

 1. Hello from Spain, my favorite film is Dirty dancing

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Have you seen this movie before?
   I love Dirty Dancing. Cute, loveable and real. <3

   Thank you for your comment. :)
   Kiss,
   Dóri

   Törlés
 2. Szia! Ezt a filmet itthon is nagyon szeretik, de nem tudom sehonnan sem letölteni, nem tudnád elküldeni, vagy ilyesmi? Ha igen akkor majd megírom az email címemet. Előre is köszi szépen. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Valahol jobb oldalon ott a cím, amire tudsz írni, és akkor nem kell kiadnod itt a tiédet. Szerintem, vegyük fel a kapcsolatot ezügyben.
   Oldalt a "blabla-klotyómról" alján, a két kis zöld cipő felett van a cím.

   Törlés