2013. június 25., kedd

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 6: Ketten


Jó, most már aztán tényleg rápingáltam a kiscetlire, hogy keressek egy valamire való agyturkászt. Hihetetlen, hogy függő lettem, és simán elolvasok fél nap alatt egy könyvet. Van ilyen, de Mr. A szerint ez már beteges.

Most rájöttem, hogy közbeiktatok egy kis Harukit és egy Szorokint, kiszenvedtem a Káosz-könyvek második részét is, mert félek, hogy idő előtt elfogy a SzJG, és attól is, hogy úgy járok vele, mint a sorozatokkal.
Túl sok, betelek vele, mint Enkil a vérrel, és ráunok, vagy varázsát veszti.

Most egy picit félretettem, de nagyon piszkálja a fantáziámat. Kíváncsi leszek, mennyire leszek erős. Hah… biztos nem annyira, mint Dave.
(plusz: apu barátnője szerintem nincs meggyőzve arról, hogy ez nem valami véres-vámpíros könyv.)


A szerzőről

Ifjúsági bestseller szerző. 1985. április 22-én született Budapesten. Első regényét 18 évesen írta, Remek! címmel, mely 2005-ben jelent meg. A Szent Johanna gimi ijfúsági regénysorozatának első kötete 2010-ben jelent meg a Ciceró Könyvstúdió gondozásában.


Fülszöveg
December 20-a Reni életének legboldogabb napja, és ettől kezdve minden megváltozik. De vajon csak jó értelemben? Vajon meddig tart a váratlanul jött boldogság? És Reninek sikerül-e nemcsak megszerezni, de meg is tartani Cortezt? Mi mindennel kell megküzdenie a saját félelmein, gátlásain kívül? Hisz Cortez a suli legmenőbb sráca, mindenki rajong érte, Reni viszont, legalábbis a saját megítélése és persze Kinga szerint, a „nyomik” táborát erősíti..
A 11. osztály 2. féléve is tele van izgalmakkal, akárcsak a korábbiak: Dave például élete eddigi legnagyobb próbatételén megy keresztül, Kinga még önmagát is felülmúlja egy diszkóban, Corteznek iskolapszichológushoz kell járnia, Viki „kiborítja a bilit”, Reninek pedig váratlan vendég érkezik a születésnapjára…

Kedvenc idézete(i)m
1)
Hát, így harcolok az egész szituációval, a félelmeimmel, a számomra érthetetlen eseményekkel, a démonjaimmal (új barátaim: féltékenység, rémület, paranoia, rettegés) és leginkább saját magammal.

2)
Amikor definiálták a „szerencsétlen” szót, egy hozzám hasonló embert képzeltek el.

3)
-Nem akarok beszélni róla – zártam le a témát. Aztán belefejeltem a tésztasalátámba. Ha eddig kételkedtek volna benne, a ma este után a szüleim biztosra vehetik, hogy menthetetlenül lázadni kezdtem. Van ez így.

4)
Renáta, vannak, akiknek ez így nem megy. Ez még nem jelent semmit. Annyira tipikus, hogy amikor nincs okod szenvedni, akkor is kitalálsz mindenféle ürügyet, hogy aztán teátrálisan összeomolhass a kreált problémáid miatt.

5)
(…) a fiúk nem igazán ismerik a „hisztinyelvet”. Pedig annyira egyszerű. Mindig pont az ellenkezőjét kell csinálni, mint amit mondunk. Ha azt kértem, ne hívjon, elvárom, hogy hívjon.

6)
Amúgy, javaslom, öltözz láthatatlan embernek. Az találó. Hopp, ahhoz be sem kell öltöznöd.

7)
-Ez mi? – kérdezte, a kezemben tartott, „fegyvernek minősülő tárgyat” fürkészve.
-Gofri. Kérsz?

8)
Teremfogság: 5/3 – ebédszünetben a fél suli nálunk lógott. Mondtam is Virágnak, hogy „ha Mohamed nem megy a hegyhez…”. Erre ő csak azt kérdezte, hogy az ki, Zsolti pedig rávágta, hogy akkor „tengerszinten” marad.

9)
Az emberek nagy része képtelen feldolgozni és elviselni, ha valaki jobb náluk. Nézd, én nap mind nap szembesülök ezzel a problémával. Az irigyeim száma az egekben, de tudod mit? Csak sajnálni tudom őket. Lehet utánam is csinálni, vagy ha nem tudja, fogja be. Uszítani és támadni mindenki tud. Teljesíteni nem.

10)
Tudom, hogy az életetek része az internet, csak ne felejtsétek el ésszel használni. Ne lépjetek be a közösségire, csak mert unatkoztok, ne az msn-en lógjatok, amikor mindannyian negyedórára laktok egymástól, és ne írjatok ki mindent, mert akkor az életetek nyitott könyv mások számára.

11)
-Fél a bohócoktól – tárta szét a karját Virág.
(…)
-Menj már, ne olts le – röhögte el magát Ricsi. – Tényleg félek tőlük. Iszonyat ijesztőek. Nézd meg, az is vicsorog – mutatott a képre.
-Az nevet.
-És miért hegyes a foga? – kérdezte Ricsi idegesen.

12)
-Nos. Árvácskáról azt kell tudni – kezdte Dave a felelést -, hogy árva volt.

Vélemény
Hahó! Kérdezhetek valamit majdnem a regényhez kötve?
Most őszintén. Miért várja el egy ember, hogyha hallgatva behisztizik, magában őrlődik, a másik kitalálja, hogy mi a baja? Senki sem üveges. Ez a rész igazán idegesített, akárcsak a való életben, ez egy nagyon nagy 5/1 hallgatni a hadjáratban.
Jó, mondjuk 16-7 évesen még oké, ha az ember lánya ezt csinálja, de… jah, nekem van olyan ismerősöm, aki 24-5 évesen is. Jó látni, hogy vannak, akik nem félnek a változatlantól. Gyerekek.
Na, mindegy.

Szóval, ez kiakasztott, akárcsak Arnold. Tudtam, hogy annyira nem egyszerűen fogja kezelni a Reni-Cortez kettőst. Egy pillanatra megutáltam Arnoldot, függetlenül attól, hogy egy szerelmes ember így reagál.

Még mindig össze szeretném gyúrni őt és Cortezt.

Cortez.
Baj, hogy én őt egyáltalán nem olyannak képzelem el, mint amilyen? Mármint, külsőre. A Cortez-féle vagány srác a fejemben nem így néz ki. Valahogy inkább Heath Ledger (10 dolog) vagy Mario Casas (3 méterrel). Esetleg tarajos, minimális kecskeszakállal. De valahogy ez nem… plusz, a stílusa még mindig nem „gyerebe”.

Cortez szerelemvallása engem kicsit a 10 dolog, amit utálok benned című film egyik jelenetére emlékeztet, amikor Heath Ledger kissé rendbontó, amikor szeretné, hogy Julia Stiles felfigyeljen rá. De tetszett. Én is akarok egy ilyet.

Virág szituja ismerős, én is minden kicsi állatot haza szeretnék vinni, Ricsi édes, ahogy kiáll érte. Plusz, a bohócokat ki nem állhatom. Utálom mindet. Kinga és Zsolti: az ellentétek vonzzák egymást. Zsák és Flöra <3

Vannak sírós számaim, de nem azok, ami Reninek. Én másra kattanok be… vagy inkább fordulok be. Akit érdekel:
Scorpions – Send Me An Angel
Metallica – Nothing Else Matters
Enya – Only Times
Marilyn Manson – Coma White
The Bates – When Will I See You Again
Gunnar Madsen – Anna
Savage Garden – Truly Madly Deeply
Junkies – Maszk
BSB – Show Me The Meaning Of Being Lonely
Quimby – Don Quijote ébredése

Értékelés
10/10*
Izgalmas volt, fordulatos, humorban bővelkedő rész, az előző után visszaadta az SzJG élményét. Minden egyes pillanatával ott voltam, hogy kár, hogy nem vagyok gimis korú, és nem létezik ez az iskola. De még így is jó tagnak lenni ebben a közösségben.

Olvastátok már?

2 megjegyzés:

  1. Nekem benne lenne a Vad Fruttik: Nekem senkim sincsen és Ágnes Vanillától az Óh szív nyugodj. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ezek nálam kimaradtak, de határozottan benne vannak a listámban. :)

      Törlés