2013. április 25., csütörtök

Ki kell a nőnek?


A férfiakat könnyű kategorizálni, legalább annyira, mint a nőket.

Amikor elkezdtem gondolkodni, hogyan is lehetne a lehető legrészletesebben szétcincálni a férfiak csoportját, eszembe jutott, hogy mindegyik pasi három pont mátrixa.
Egyfelől a belső énjük határozza meg őket (jó ember, szépfiú, superman, rossz fiú…)
Utána ott van még, hogy milyenek külsejükben (macsó, úriember, metroszexuális)
Harmadrészt pedig, hogyan viszonyulnak a másik emberhez (mama pici fia, okos, papucs…)

Mint látjátok, az elsőből és a harmadikból lesz szép számmal, a másodikból pedig, csak három lesz.

No, csapjunk is bele a lecsóba.
Előzmények itt és itt.


1)”…belül is, tökéletes forma…”

Dr. Toni Grant könyvét cipeltem ide ismét segítségül, mert szerintem azért szépen szétszedi a férfiakat. Lesz itt minden Mr. Darcy-tól egészen Peter Panig.

Jó ember
A nő számára a tökéletes ember, akitől türelmet, álmokat és lehetőségeket kap. Igazából mindenki őt keresi, de ő az is, aki annyira szerencsétlen, hogy alul marad a rosszfiúkkal szemben. Ő a barát és a pasi egyszerre. Általában a barátzónában fognak vesztegelni addig, ameddig a nő eleget nem csalódott, és rá nem ébred, hogy ő nem szamár, hanem a ló. Megbecsüli a nőt, értékeli, úgy szereti, ahogy van. Minden mozdulatában és gondolatában meglátja a nőben a szépet, elnyomja a fogyatékosságát. A nővel szellemileg egyek, és nem hétvégi partnerek. Vele lehet komolyan, hosszú távra tervezni. Nem izgalmas, hanem biztonságos életet sugall.
 
Kisfiú
Ez a típus megmaradt a serdülőkorban. Tetszik, nem tetszik, ez a típus a mai átlagpasi. Melegszívű, bűbájos, aranyos és kedves. Mindig megnevettet. Szeret szeretni, szeretve lenni, ám nem hajlandó leszakadni a szülők jelentette fészekről. Még nem a maga ura. Elkényeztetett. Lehet irányítani, mindent megtenni érte. Ábrándozó művészlelkek. Mindent megmagyaráz, mondjuk, hogy miért nem jó neki az a munka, ami. A világában minden olyan, mint egy gyerekében: semmi sem tűnik igazinak. Halogatja az életét, jó, ha olyan nő van mellette, aki elintézi az életét. A nőnek hagynia kell őt felnőni, és semmi többet nem szabad elvárni tőle, mint amennyit egy gyerektől várna.

Rosszfiú
Mint egy gyerek, de a megnevelhetetlen fajta. Mondjuk ki, szociopata. Részben, vagy egészben hiányzik a lelkiismerete, mértéke függ a jellemtorzulástól. Szélsőséges formájában rendbontók és bűnözők. Kimerítik a
deviáns viselkedés fogalmát. Energikusak, jó beszédkészségűek, vonzóak, szórakoztatóak és izgatóak, ezért kellenek a nőknek. Azt gondolják, hogy a rosszfiúk valami mást, újat adnak nekik. A nőket kihasználja, szexuálisan aktív, de vigyázni ott kell, hogy az érzelem és annak eljátszása és a szex különböző dolgok számukra. Bűntettei a nők számára hőstettek.


Hős
Megvan a férfiassága, erős férfi. Nem annyira szerény, kompromisszumra csak akkor hajlandó, ha jót cselekedhet. Ezt bármelyik nő bármelyik férfiból (főleg a Jó Emberből, de Rosszfiúból nem!) elő tudja csalogatni, ha megvan hozzá a megfelelő eszköz. Van tartása, nem lehet kiherélni, elképzelései megvalósításán fáradozik. Szeretnek alkalmi szexbe is keveredni, vagy uralkodni. Különösen akkor, ha el voltak nyomva korábban. Mint tudjuk, a nő könnyen el tudja nyomni a férfit, csak meg kell markolni a tökét szimbolikusan.

2)bálványok, mint a rajongás tárgya

Macsó
Akiért szerintem bármelyik nő ereszt egy kis nyálat, tudomást nem véve a tesztoszteronszintjéről és arról, hogy a szó szoros és átvitt értelemben is szívtiprók. A kilencvenes években kerültek ők porondra, amikor szerintem szabad lett mást szeretni az öltönyös szépeknél. Néha több csajt tart a tűzben, mint gondolnánk. Edzőtermekben szüreteltük le és engedtük őket útjukra. Kidolgozott teste van, általában sportoló, testépítő. Akár zselézett haja, vagy kopasz. Laza póló, izompóló, farmer, veszkó csizma, bakancs, bőrdzseki. Autóban vagány, amivel akár csajozni is lehet.Szépfiú ([a majdnem] metroszexuális)
Napjaink pasijai, akik láttán nem azért pirulunk, mert jajdeszépek, hanem azért, mert szebbek, mint mi. Feminin tükörmániások. Cuki, trendi fiúk, divatosan öltözködnek. Nem riadnak vissza az uniszex színektől, viselettől. Számukra nem ciki szépségszalonba járni, szeret shoppingolni, nem csak egy divatmárkát ismer, frizurája is követi a divatot. Szerintem, bennük gyökerezik az a jelenség, hogy kezdenek inkább a nők udvarolni, és ők kapják a bonbont és a virágcsokrot.Gentleman
Romantikus, álmaink hőse. A nők kapcsán legtöbbször belőlük kerül ki a kísértet-szerető tápanyag. A kilencvenes évek előtt élő, kihalófélben lévő faj. Szeret udvarolni, szeret a hős képében tetszelegni, sosem bántana meg senkit akarattal. Igazi hódító. Gavallér, kényezteti a nőket, nemcsak azokat, akik a barátnői. Öltözéke mindig kifogástalan, elegánsabb az átlagnál. Ápolt megjelenése a testén megtalálható összes szőrszálra igaz. Szereti a klubokat, kávéházakat. Művelt ember, ismeri az illemet. Sajnos, a XXI. században már nem divat a fehér ló.Virágfiú
Ez itt is egy töltelék vagy plusz kategória, mint a lányoknál. Külsőségekben keveredik benne a fenti három kategória ízlésük szerint. Náluk is inkább az a domináns, hogy náluk a nemzetiségükbe szeretünk bele. A barna bőrbe, a latinos temperamentumba, a vágott szembe vagy éppen a sáfránycsíkba.3)”szemedben a világ én vagyok”

Egy férfit leginkább az anyjához fűződő viszonya határozza meg. Tudjátok, hogy mennyire anyás, mennyire független. Aztán persze, ott van még, hogy van-e lánytesója, mennyi nő veszi körbe, a fentiek tükrében hogy viszonyul hozzájuk, sőt, a barátnője milyen hatással van rá.

Mama pici fia
Az anyja a legmeghatározóbb személy az életében, sosem fog róla 100%-ig leszakadni. Mindent úgy csinál és gondol, ahogy anyuka. Minden nőben az anyját keresi.

Gyerekek
Lelkükben gyerekeke, bevállalósak, szeretnek játszani. Számítógép körül forog az életük. A problémákról tudomást nem akar venni.

Papucs
A nő alá rendeli magát, a nő boldogsága fontos számára, ezért mindent megtesz.

Konzervatív
Hagyományos nézeteket vall arról, hogy milyen a felosztás férfi és nő között.

Okos(kodó)
Művelt, mindig mindent jobban tud, nagy kritikus, mindig van válasza, tud megoldásokat. A tálalásától függ, hogy tényleg okosnak tartják, vagy tolakodóan okoskodónak.

Szépfiú
Jó testű, csinos mosoly. Ez jellemzi. Viselkedésre a macsó és a metroszexuális között van. Többet foglalkozik magával, mint egy átlagos férfi.

Izomkolossz
Nagyon domináns személy keverve egy kis szépfiúval. A szépséghajhászás a testépítésben merül ki nála.


Uralkodó
A konzervatív továbbfejlesztett változata, ahol jobban kiélesednek a férfi és nő közti különbségek. Minden helyzetben az ő szava számít, csak ő dönthet.

Szociopata
A tökéletes érzéketlen. Annyira nem kedves, nem beszédes, rideg. A belső világa élénkebb, és a sérüléseire hivatkozva épít fel egy gátat, amit senki sem ugorhat át.

Önző
A másik ember nem érdekli, állandóan magával foglalkozik. Egy másik világban él, a külvilág számára titokzatos. A nőkön azért tapos át, mert reményt kelt bennük. Használja, ameddig kedvét leli bennük.

Elérhetetlen
Az előző kettő keveréke, és továbbfejlesztett változata. Benne az a vonzó, hogy azt mutatja, hogy nem érdekli őt senki sem.

Laza csávó
Az igazi vadász. Nem akar elköteleződni, de nem a gyerekesség hajtja, hanem inkább az, hogy nem akar elköteleződni.

Gyerekkori szerelmünk
A helyes srác a szomszédból. Ők mindig olyanok, bármit is tegyenek, bárhogy is nézzenek ki, mint ahogy őket megismertük anno.

Apukép
Ő a nők számára olyan, mintha az apukájuk lenne.

No, azt hiszem, a férfitípus témát kimerítettem, sőt, a kereteinket is túlléptem.

Szóval, ha összekeverjük a három típus bármelyik pontját, szerintem pontos képet kapunk arról, aki velünk van, vagy akiről szeretnénk, hogy velünk legyen.

Mr. A-ban is felfedeztem némelyiket: jó ember, gentleman, konzervatív, okos(kodó).Párjaitokat hova sorolnátok be?
Van valaki, aki számotokra megtestesíti a kategóriákat?

PS: Barátnőimmel rájöttünk, hogy némelyikhez már volt szerencsénk egyesben és kombinációban is. Lehet, hogy lesz erről is egy sorozat-poszt. Képlékeny még. :)

4 megjegyzés:

 1. Is very difficult to find a perfect man!! jajaja!!!
  Have a wonderful weekend! and my g+ for you!!!:)))

  Besos, desde España, Marcela♥

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Thanks for your g+! :)

   Yes, it’s a difficult thing to do, especially when we look the BigOne, or try to describe our spouse.

   Have a nice day!

   Kiss,
   Dóri

   Törlés
 2. Egyik sem, biztos túl sokat várok. :D Vagy túl gyér a felhozatal?

  VálaszTörlés
 3. Nekem csak ilyen egy-két színész van olyan, akit be tudok sorolni egy-egy kategóriába, ismerőseimet inkább összegyúrnám.

  Keresgéltem neten, és egy halom ilyen kategóriát lehet találni, hogy milyen pasik vannak. Nagyjából ugyanezeket írták le, persze, amennyi zavaros, annyi helyen lehet halászni. :D

  VálaszTörlés