2013. április 9., kedd

Film maraton vol. 19.


Az elmúlt hét sem volt jó filmekben bővelkedő. Sorozatokat néztünk tévéből (Dr. Csont, Carrie naplója), már régen letöltött sorozatokat (Fringe s.4.), minisorozatokat, és érdekesebbnél érdekesebb filmeket.

Az elmúlt heti eresztés:
Boldog boldogtalan, Kocka 1-2, Élőholtak éjszakája 1-2, Spárta a köbön, Csillagutasok, Az elveszett szoba, A szörny menyasszonya, Kémiai menyegző.


 Boldog boldogtalan
Cím: The Trouble with Bliss
színes, amerikai szatíra, 97 perc, 2011
Rendező és forgatókönyv: Michael Knowles

Szereplők:
Michael C. Hall – Morris Bliss
Brie Larson – Stephanie Jouseski
Chris Messina – NJ
Sarah Shahi – Hattie Skunk / Hattie Rockworth
Lucy Liu – Andrea

Történet
A 35 éves Morris Bliss tétlenségre kárhoztatva éli napjait New York Cityben. A férfi utazni szeretne, de nincs pénze, munkára van szüksége, de esélye sincs állásra, és még mindig egy fedél alatt él az özvegy apjával. Mind közül a legrosszabb, hogy máig nem tudta feldolgozni anyja korai halálát, erre vezethető vissza, hogy befelé forduló, zárkózott ember lett. Ám az élet úgy hozza, hogy kapcsolatba keveredik az egykori középiskolai osztálytársa szexuálisan koraérett lányával. Mindez olyan távlatokat nyit meg előtte, melyekre gondolni sem merészelt. (f: port.hu)

Vélemény:
5/10
Szerintem, sokat elmond, hogy magamtól nem tudtam leírni a történetet. Kicsit unalmas, nem jól átgondolt film, ami vígjátéknak van aposztrofálva, de szerintem inkább szatíra. C. Hall jól hozza a szerepét, de ő is csak egy arcát tudja mutatni. Abszurd történet volt, de ha nem látom, akkor sem lettem volna szomorúbb. Illetve, a leírásban a távlatokat is megkérdőjelezném. Az elveszett szoba
Cím: The Lost Room
színes, amerikai misztikus sorozat, 270 perc (egészben, részenként másfél óra), 2006
Rendező: Craig R. Baxley
Forgatókönyv: Christopher Laone
Író: Laura Harkcom

Szereplők:
Peter Krause – Joe Miller
Kevin Pollakk – Karl Kreutzfeld
Julianna Margulies – Jennifer Bloom
Dennis Christopher – Dr. Martin Ruber
Ewen Bremner – Harold Stritzke
Peter Jacobson – Wally Jabrowski
Elle Fanning – Anna Miller

Történet:
Ez különleges körülmények között történt gyilkosság izgatja a rendőrséget. Az ügyet Joe Miller kapja meg, aki nyakig belekeveredik, és egy furcsa kulcsot talál, ami egy motelszobába vezet. Amit betesznek a szobába, az eltűnik. Miközben igyekszik felderíteni az ügyet, a lánya bajba kerül, és egyfajta óvintézkedésként a szobába menekül a gyerek. Amikor kinyitják az ajtót, akkor eltűnik. Joe-nak nincs más választása, mint összeszedni a tárgyakat, hogy a lányát visszakapja.

Vélemény:
9/10
Végre nem őrült senki, végre nem idegenek jöttek, vagy nem nyílt meg egy átjáró a pokolba. Tetszett, hogy voltak olyan tárgyak, amiknek teljesen haszontalan funkciója volt (mandzsetta, ami szinten tartja a vérnyomást), és még mindig izgat, hogy mit tudhat a sampon. Állítólag jön a folytatás, de nagyon remélem, hogy aki megírja, az egy végtelenül kreatív ember lesz. Pörgős történet, jó színészek hozzá, jó ötletek. Élvezhető. A szörny menyasszonya
Cím: Bride of the Monster
fekete-fehér, amerikai film, 69 perc, 1953
Rendező: Edward D. Wood Jr.
Forgatókönyv: Edward D. Wood Jr., Alex Gordon

Szereplők:
Bela Lugosi – Dr. Eric Vornoff
Loretta King – Janet Lawton
Tor Johnson – Lobo
Tony McCoy – Lt. Dick Craig
Harvey B. Dunn – Capt. Robbins
George Becwar – Prof. Strowski

Történet:
A város szélén egy magányos villa áll. Ám annyira nem is magányos. Egy őrült professzor és félkegyelmű segédje él ott, és különböző kísérleteket végeznek el az arra tévedt embereken. Akik nem felelnek meg, azokat a szörny karjaiba vetik. Szeretnének egy szupersereget összehozni, hogy világhatalomra törjenek. De az új menyasszony és annak vőlegénye szembeszáll a professzorral és meghiúsítják ördögi tervét.

Vélemény:
7/10
Lugosinak akármelyik filmjét láttam, nem tudta levetkőzni a Drakulát. Ahhoz képest, hogy Ed Wood a világ legrosszabb rendezője, egészen jó filmet tett össze, ami szerintem az ötvenes években súrolta a horror határait. Aki igazán ínyenc a filmek terén, annak ajánlom, amúgy szerintem, mindenki unni fogja, és nevetségesnek fogja tartani. Az egyetlen humoros dolog benne a polip, amiből kimaradt a motor.
 Élőhalottak éjszakája 1. rész
Cím: Night of the Living Dead 3D
színes, amerikai horrorfilm, 80 perc, 2006
Rendező: Jeff Broadstreet
Forgatókönyv: George A. Romero, John A. Russo, Robert Valding

Szereplők:
Brianna Brown – Barb
Sid Haig – Gerald Tovar Jr.
Joshua DesRoches – Ben
Greg Travis – Henry
Johanna Black – Hellie

Történet:
Az 1968-as azonos című film egyik remake-je: Barb a temetőtől menekül egy házig, ahol pár ember el tudja magát barrikádozni a zombik elől. A zombik lassúak, és az hajtja őket, hogy embereket egyenek meg. Ettől még a bedeszkázott ablakok sem védik meg az élőket.

Vélemény:
4/10
Az előző két változat klasszisokkal jobb volt, mint ez. Ez nem horror, hanem egy film, amiben a mai napig keresem a 3D elemeket. Nem ijesztő, nem izgalmas, csak van, értelmetlen, rossz színészekkel, kiszámítható végkifejlettel. És ismételten, egy szar filmet, hárman írtak meg. Gratulálok!
 Élőholtak éjszakája 2. rész
Cím: Night of the Living Dead 3D: Re-Animation
színes, amerikai horror, 88 perc, 2012
Rendező: Jeff Broadstreet
Forgatókönyv: Jeff Broadstreet, Robert Valding

Szereplők:
Andrew Divoff – Gerald Tovar Jr.
Jeffrey Combs – Harold Tovar
Sarah Lieving – Cristie Forrest
Robin Sydney – DyeAnne
Adam Chambers – Russell

Történet:
Tovar megörökölte a családi temetkezési vállalkozást. Mivel nem égette el a holttesteket, melyeket hamvasztásra kapott, azok a krematóriumban élednek fel újra. A rácsok, és zárak ellenére, mégis sikerül a zombiknak kiszabadulniuk.

Vélemény:
3/10
Nem, nem, nem, nem, NEM! Miért kell egy amúgy is fos filmnek folytatás??? Ez rosszabb volt, mint az előző film. Inkább a 68-as és a 90-es változatot nézzétek meg. Erre a kettőre kár pazarolni az időt.
 Kocka
Cím: Cube
színes, kanadai horror, 87 perc, 1997
Rendező: Vincenzo Natali
Forgatókönyv: André Bijelic, Graeme Manson, Vincenzo Natali

Szereplők:
Nicole de Boer – Leaven
Nicky Guadagni – Holloway
David Hewlett – Worth
Andrew Miller – Kazan
Julian Richings – Alderson
Wayne Robson – Rennes
Maurice Dean Wint – Quentin

Történet:
Hét idegen ember, akikben nincs semmi közös egy szobában találja magát. Egymás melletti szobákból álló labirintusban ébrednek fel. Némely szoba szabad átjárást nyújt, mások csapdákat rejtenek. A túléléshez meg kell fejteni a szobák rejtélyét, és meg kell küzdeniük önmagukkal, a másikkal és a bezártság okozta elváltozásokkal.

Vélemény:
8/10
Kicsit olyan, mint a Kísérlet című film. Érdekesnek tartom, hogy a bezártság, az étel- és víznélküliség mennyire kifordítja az embert önmagából. Illetve, kicsit megtaláltam benne a Fűrész-filmeket is, mert szerintem azok is merítettek ebből a filmből nem is keveset. Ha egy picit kreatívabbak a készítők, akkor egy 10/10-es filmet is kihozhattak volna belőle.
 Kocka 2. – Hiperkocka
Cím: Cube 2: Hypercube
színes, kanadai horror, 95 perc, 2002
Rendező: Andrzej Sekula
Forgatókönyv: Sean Hood, Ernie Barbarash, Lauren McLaughlin
Író: Sean Hood

Szereplők:
Kari Matchett – Kate Filmore
Geraint Wyn Davies – Simon Grady
Grace Lynn Kung – Sasha
Matthew Ferguson – Max Reisler
Neil Crone – Jerry Whitehall
Barbara Gordon – Julia

Történet:
Nyolc idegen egy fehér szobában találja magát. A szobák mozognak, és mindegyik más csapdát tartogat számukra. Az egyik fogoly azonban tudja, hogy hol vannak, és azt is, hogy juthatnak ki a kockából.

Vélemény:
6/10
Ez annyival rosszabb, hogy minden szoba fehér, és visszatér önmagába. De a szobák különbözősége jópofa volt. Bele kellett volna gyúrni az első részbe. Illetve, a végjáték jó még ebben a filmben. Az első rész jobb, mint ez. Vontatott kicsit, de végig lehet nézni. Szerintem mindig úgy van vele az ember, hogy mindjárt történik valami, amire nem számítunk, de valójában, nem történik semmi.
 Spárta a köbön
Cím: Meet the Spartans
színes, amerikai vígjáték, 86 perc, 2008
Rendező és forgatókönyv: Jason Friedberg, Aaron Seltzer

Szereplők:
Sean Maguire – Leonidas
Carmen Electra – Queen Margo
Ken Davitian – Xerxes
Kevin Sorbo – Captain
Diedrich Bader – Traitoro
Jareb Dauplaise –Dilio
Travis Van Winkle - Sonio

Történet:
A 300 című film poén változata.

Vélemény:
5/10
Nem nagyon szeretem az ilyen jellegű filmeket, mert elmennek b@đós-fingós viccek felé, és már annyira akarják a nevettetést, hogy kínzás lesz inkább a nézők számára. Ez egy fokkal jobb volt ezeknél, de mondjuk nagyon elmarad a Horrorra akadva filmekhez képest. Egyszer meg lehet nézni.
 Csillagutasok
Cím: Earth Star Voyager
színes, amerikai sci-fi minisorozat, 240 perc, 1988
Rendező:
Forgatókönyv:

Szereplők:
Duncan Rgehr – Jacob Brown
Brian McNamara – Jonathan Hays
Julia Montgomery – Sally Arthur, MD
Jason Michas, Jessie Bienstock
Margaret Langrick – Luz Sansone
Tom Bresnahan – Huxley Welles

Történet:
A Voyager egy olyan űrhajó, ami 26 évet utazik egy új világ felderítése végett. A legénysége gyerekzsenikből áll. Útközben találkoznak egy halottnak hitt emberrel, megtalálják az elveszett űrhajót, és egy univerzum méretű összeesküvésre bukkannak.

Vélemény:
7/10
Mr. A többet adna rá, de nekem gyerekkorom egyik kedvence volt. Most már annyira nem. Egy délutáni kalandozásnak számomra elmegy, vagy évente egyszer talán megnézem még, de amúgy nincs benne semmi eget rengető. Kémiai menyegző
Cím: Chemical Wedding
színes, angol misztikus film, 106 perc, 2008
Rendező: Julian Doyle
Forgatókönyv: Bruce Dickinson, Julian Doyle

Szereplők:
Simon Callow – Haddo / Aleister Crowley
Lucy Cudden – Lia Robinson
Kal Weber – Joshua Mathers
Jud Charlton – Victor Nuberg
John Shrapnel – Crowley
Terence Bayler – Prof. Brent.

Történet:
Aleister Crowley a jelenben visszatér az életünkbe úgy, hogy megszáll egy dadogós egyetemi professzort. Hogy véglegesítse helyét a világban, egy skarlát hajú nővel kell „házasságot” kötnie.

Vélemény:
5/10
Nem tudom eldönteni, hogy tetszett, vagy sem, de inkább a nem felé hajlok. Nem volt rossz elgondolás a film története, a szereplők is mondjuk rá, hogy a helyükön vannak, de a zenén kívül annyira nem éreztem magaménak a filmet. Nem volt annyira romantikus vagy elrugaszkodott, mint szokott lenni az olyan történet, amiben Levi vagy Crowley szerepel.

Megnéztük még az Ideglelés poén-verzióját, illetve, nem is néztük, hanem áttekertük. Hidegleléske (vagy mi) a címe, de bőven elég volt az első negyed órát végigszenvedni. Egyáltalán nem vicces, és egyáltalán nem jó film. Ennyi említésre volt érdemes.

Elkezdtem nézni a 2 Broke Girls című sorozatot is. Eddig négy rész, mert ennyire van időm, de jelentem, piszok jó!!!!


Mit láttatok a héten?
Ezek közül valamelyiket?

2 megjegyzés:

 1. A Kocka filmeket szeretem, az elsőt egyenesen imádom. Az utolsó rész már nagyon lerágott csont, de a többi az nagyon "tuti".

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az első Kocka-film az nagyon jó szerintem is. A második rész... nem tudom. Az tetszett, hogy minden szoba fehér, viszont annyira nem volt számomra izgalmas.
   A harmadik részt megnézem valamelyik nap, az még eddig kimaradt az életemből.

   Törlés