2013. április 11., csütörtök

Feledés


 Imádom, hogy mindig van egy retardált, aki végigdumálja a filmet. Most is volt egy. Ez most kommentálta az egészet.

Ezen túllépve, már január óta vártunk Mr. A –val a Feledést. Nagyon reménykedtünk abban, hogy 3D lesz, de persze, ilyen a mi szerencsénk. A mese az, a sci-fi nem az.
Rájöttünk, hogy gyakorlatilag minden film 3D, amit mi nem akarunk megnézni.

Aztán lement a több, mint két óra, és azóta is ezen kattogok.


Általános információk:
Cím: Oblivion
színes, amerikai sci-fi akciófilm, 125 perc, 2013
Rendező: Joseph Kosinski
Forgatókönyv: Joseph Kosinski, William Monahan, Karl Gajdusek, Michael Arndt

Szereplők
Tom Cruise – Jack Harper
Olga Kurylenko – Julia
Andrea Riseborough – Victoria
Morgan Freeman – Malcolm Beech
Melissa Leo – Sally
Nikolaj Coster-Waldau – Sykes
Zoe Bell – Kara
Történet
Jack Harper és társa az utolsó túlélők a Földön. Az emberiség nagy része a Szaturnusz egyik holdjára, a Titánra menekült, miután idegenek felrobbantották a Holdunkat, természeti katasztrófák romba döntötték városainkat, és megszálltak minket. Atomháború tört ki. Az emberek győztek, mégis menniük kellett, hiszen a Föld kvázi lakhatatlan. Jack és társa vigyázza a maradék kitermelést, mert kell az energia az embereknek a másik lakhelyen. Két hét van vissza a küldetésükből.
Egy robot szerelése közben egy emberi hajó zuhan a Földre. Jack a felderítésére siet, és valami olyat talál, amire nem számított.
Plusz
-Vélemény:
Sok helyen lehúzták ezt a filmet, pedig annyira nem volt rossz, mint mondjuk az origón lehet olvasni, hogy mennyire felejthető. A burok sokkal felejthetőbb film volt. Tény persze, hogy nem értem, ezt IMAX-ben miért nem hozták ki, vagy 3D-ben akár, mert voltak benne olyan jelenetek, hogy simán kenterbe verte volna bármelyik így megjelenő filmet.

Hazafelé jövet több kérdés vetült fel bennünk, és maradt megválaszolatlanul. Az emberi része félig-meddig volt átgondolt és kidolgozott. A főellenségre, mint karakterre akkorát akartak durrantani, hogy végül csak egy kis pukk lett belőle. Kidolgozatlan momentumok is vannak benne dögivel, és ez is csak a repülő miatt sci-fi, a drónok és a film végi űr miatt, de mégis inkább erre voksolnék.

A poszt-apokaliptikus világkép is tetszett. Nem az volt, mint az eddigi filmekben, hogy jön az ár, és visszavonul, majd New York utcáin bolyonganak egyedül, mert a Nagy Alma a föld alatt volt, illetve, fényes nappal volt, semmi hol a Nap? kérdés nem volt benne.
A felrobbanó Hold is bámulatos volt az éjszakai égbolton.
Valami ilyet várnék az emberiség végén.

Ha azt nézzük, a trailere jóval akciódúsabbnak mutatja, mint amilyen valójában, de azért bővelkedik szép képekben, hatásokban.

A lakhelyük is tetszett, tipikus minimál stílus, elvégre, mi más kellene az agytörölt takarítóknak? Rózsaszín plüss és macaron-hegyek?

A csavart vártam volna csak nagyobbra a végén, hogy kiderül, hogy ki droid még, és az-e egyáltalán, vagy zöld ember. Ez elmaradt, illetve, más lett, mint vártam. Nem rossz, csak kicsi sablonos és „amerikai”.
Megjegyzés
Feltűnt valakinek, hogy Tom orra minden akciójában betörik? Tuti, hogy keresztben van rajta egy csík, ami most sem maradt el.

Megjegyzésem most nincs, ám kedvet kaptam a sci-fihez.
Értékelés:
8/10
Kimondottan azoknak ajánlom, akik szeretik a sci-fit. A többiek is nézzék meg, mert szerintem minimum egyszer nézhető filmnek mindenkinél bele fog férni.Láttátok már? Vélemény?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése