2013. március 11., hétfő

Film maraton vol. 16.


Nem volt egy egyszerű hetem, és a továbbiakban sem lesz éppen az, úgyhogy lehet, hogy megritkulnak a film maratonok. Szakdolgozatot írok, és ha befejezem, egyszerűen nincsen kedvem még a tévét sem bámulni. Szívem szerint állandóan a könyveket bújnám, vagy pötyögnék a gépen. A magánéleti problémáim is viharként csapnak le a húzós időszakokban, ez most sincs másképp.

No de, álljanak itt a filmek, amiket láttam:
Titkok szigete, Pi élete, Gyilkos felvonó, Sztiptíz, Legbelső félelem, Halálhajó.

 Titkok szigete
Cím: De Fortabte sjaeles
színes, dán-svéd-német kalandfilm, 100 perc, 2007
Rendező: Nikolaj Arcel
Forgatókönyv: Nikolaj Arcel, Rasmus Heisterberg

Szereplők:
Sara Langebaek Gaarmann – Lulu
Lasse Borg – Oliver
Lucas Munk Billing – Sylvester
Nicolaj Kopernikus – Richard
Lars Mikkelsen – Nekromanta

Történet:
Lulu testvérét megszállja egy meghalt tudós szelleme, aki figyelmezteti őket, hogy valami nagy baj közeleg. A lány, a szomszéd fiú és egy parapszichológus száll szembe a természetfeletti erőkkel, hogy megállítsák a gonoszt, aki a Föld uralására készül.

Vélemény:
8/10
Annak ellenére ennyi, hogy itt-ott felfedezhető, hogy a készítők a Harry Potterhez nyúltak inspirációért. Ettől függetlenül aranyos és egyszerű történet, kiszámítható, de élvezhető. Fiatalabb korosztálynak készülhetett, de mi, felnőttek is jól szórakoztunk rajta.
 Sztriptíz
Cím: Striptease
színes, amerikai krimi, 115 perc, 1996
Rendező és forgatókönyv: Andrew Bergman
Író: Carl Hiaasen

Szereplők:
Demi Moore – Erin Grant
Burt Reynolds – David Dilbeck
Armand Assante – Al Garcia
Ving Rhames – Shad
Robert Patrick – Darrell Grant

Történet:
Erint kirúgják állásából a férje miatt, de még így is a férfinél helyezik el gyermekét. Kénytelen egy sztriptíz bárban munkát vállalni, amire egyáltalán nem büszke. Megjelenik egy titokzatos védelmező, és egy hősszerelmes képviselő. Egyre több a furcsa esemény. Erin segítséget lel egy rendőrben, de még így is csak magára számíthat.

Vélemény:
7/10
Nem egy izgalmas film, és még túl sok mondanivalója sincs szerintem. Demi átlagos képességekkel megáldott színésznő, s bár vannak vicces karakterek, jelenetek a filmben, leginkább Burt Reynolds miatt érdemes megnézni. El lehetne vitatkozni, hogy erotikus-e vagy ilyesmi, láttam már ennél jobbat is… de rosszabbat is.
 legbelső félelem
Cím: Primal Fear
színes, amerikai thriller, 125 perc, 1996
Rendező: Gregory Hoblit
Forgatókönyv: Steve Shagan, Ann Biderman
Író: William Diehl

Szereplők:
Richard Gere – Martin Vail
Edward Norton – Aaron Stampler
Laura Linney – Janet Venable
John Mahoney – John Shaughnessy
Frances McDormand – Dr. Molly Arrington
Alfre Woodard – Miriam Shoat bírónő

Történet:
Martin egy sikeres ügyvéd, aki médiafüggő. Ezért is vállalja el a fiú ügyét, aki megölte egyházi jótevőjét. Martint nem csak a szokásos hírnév és sikeres ügy vezérli, hanem meg szeretne fizetni volt főnökének, és megmutatni a volt szeretőjének, hogy másképp is lehet élni. Martin mindezért nem veszi észre, hogy valójában tőrbe csalták.

Vélemény:
10/10
Edward Norton méltatlanul mellőzött színész! Ez alapján sokkal, de sokkal több filmet kellene készítenie! Persze, lehet, hogy jó dolga van így is, de ebben a fiú szerepében felülmúlhatatlan. A film pedig fantasztikus, jól felépített, hozza a könyvet számomra. Olvassátok és nézzétek, mert megéri. Azon filmek egyike szerintem, ami elejétől a végéig megköveteli, hogy nézze az ember.
 Halálhajó
Cím: Event Horizon
színes, amerikai sci-fi, 92 perc, 1997
Rendező: Paul Anderson
Forgatókönyv: Philip Eisner

Szereplők:
Sam Neill – Dr. William Weir
Laurence Fishburne – Miller kapitány
Kathleen Quinlan – Peters
Joely Richardson – Starck
Richard T. Jones – Cooper
Jack Noseworthy – Justin
Jason Isaacs – D. J.

Történet:
2047-ben járunk. Mentőcsapat tart az Event Horizon felderítő űrhajó felé. Korábban nyomtalanul eltűnt, aztán mégiscsak gyenge jeleket sugárzott. A kis csapat célja, hogy megmentse az űrhajót és a legénységet. Ahogy a fedélzetre lépnek rájönnek, hogy a saját életüket kell menteniük.

Vélemény:
8/10
Nem tudom, mire számítottam, amikor elsőre láttam, de nem erre. Ellenben nem volt rossz sci-fi szerintem. Az anyának a behallucinációját nem értem, hogy miért voltak, de jó. És még mindig hiányérzetem van, hogy valami nem csattant rendesen a film végén.
 Pi élete
Cím: Life of Pi
színes, amerikai kalandfilm, 127 perc, 2012
Rendező: Ang Lee
Forgatókönyv: David Magee
Író: Yann Martel

Szereplők:
Suraj Sharma – Pi Patel
Irrfan Khan – idős Pi
Ayush Tandon – fiatal Pi
Gérard Depardieu – a francia szakács
Rafe Spall – Yann Martel
Tabu – Pi anyja

Történet:
Pi élete minden, csak nem hétköznapi. Egy uszodáról kapta a nevét, kívülről tudja a Pi számait, és nem csak addig, hogy 3,14. Apjának állatkertje van, amit váratlanul el kell adjanak. A kertet nem, csak az állatokat. A hajó, amivel az újvilágba tartanak elsüllyed, és Pi ott marad az óceánon egy zebrával, egy orángutánnal, egy hiénával, egy patkánnyal, és egy bengáli tigrissel.

Vélemény:
8/10
Valami átütőre számítottam, de nem történt meg, még csak meg sem legyintett. Vannak benne vallásról elgondolkodtató dolgok, vagy akár a varázstalan világ felfogásáról. Tele van szimbólumokkal a történet, amik visszaköszönnek végig. Olyan, mint valami mesébe oltott Számkivetett, csak a kietlen vízen. 
 Gyilkos felvonó
Cím: Down
színes, amerikai-holland thriller, 110 perc, 2001
Rendező és forgatókönyv: Dick Maas

Szereplők:
James Marshall – Mark Newman
Naomi Watts – Jennifer Evans
Eric Thal – Jeffrey
Michael Ironside – Gunter Steinberg
Edward Herrmann – Milligan
Ron Pearlman – Mitchell

Történet:
New York egyik karakteres épületének számító felhőkarcoló liftjeivel baj van. Kénye-kedve szerint kezdi el kinyirkálni utasait. Egy pofátlan újságírónő és egy félszeg liftszerelő kezében van a látogatók sorsa.

Vélemény:
5/10
A jaj és a jézusom különböző kombinációkban hagyták el a számat, és már láttam, Mr. A nem, hát végignéztem vele. Amikor az ember már azt hiszi, hogy az óriáscápák és megapiranhák után már nem jöhet más, hát, ne szálljatok liftbe. Amilyen lift-fóbiás vagyok, inkább gyalog megyek ezentúl mindenhova.Láttátok valamelyiket?
Mit láttatok a héten?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése