2013. március 4., hétfő

Film maraton vol. 15.


Ez a hét is csinos a szórás tekintetében, ám most jóval kevesebb filmet hoztam megnézésre nektek. Valahogy összejöttek a hétre a dolgaim, és nem jutottam oda, hogy leüljek és bámuljak bármit is. Főleg, hogy péntek-szombat iskola volt.

Heti eresztés:
Pandorum, Menekülő ember, Dagon, Gyilkos bohócok az űrből, Kegyetlen játékok, Spinédzserek, Az utolsó akcióhős.

 Gyilkos bohócok az űrből
Cím: Killer Klowns from Outer Space
színes, amerikai horror-vígjáték, 88 perc, 1988
Rendező: Stephen Chiodo
Forgatókönyv: Stephen Chiodo, Edward Chiodo

Szereplők:
Grant Cramer – Mike Tobacco
Suzanne Snyder – Debbie Stone
John Allen Nelson – Dave Hanson
John Vernon – Curtis Mooney
Royal Dano – Farmer Gene Green

Történet:
Pár ember arra lesz figyelmes, hogy valamilyen meteor lezuhan, amit ők hullócsillagnak titulálnak. Az erdőbe érve egy cirkuszi sátrat találnak. A belsejében cukorkákba bugyolált pépes emberi maradványok vannak. Mivel rajtakapják őket, nem marad más választásuk, menekülniük kell a gyilkos bohócok elöl, akik elárasztják a várost, hogy felfalják az ott élő embereket.

Vélemény:
4/10
Jaj! Horrornak nem horror, szerintem ezt a szintet a saját korában sem érte el. Vígjátéknak meg túl blőd film. Amúgy észrevette valaki, hogy a lehető legrosszabb filmek mindig családi vállalkozások? Mindig is utáltam a bohócokat, de Pennywise még mindig ijesztőbb, mint az ebben szereplő, popcorn-fegyverrel rohangászó őrült űrlények. Jajj. Dagon – Az elveszett sziget
Cím: Dagon
színes, spanyol sci-fi , 95 perc, 2001
Rendező: Stuart Gordon
Forgatókönyv: Dennis Paoli
Író: H. P. Lovecraft

Szereplők:
Ezra Godden – Paul Marsh
Franncisco Rabal – Ezequiel
Macarena Gómez – Uxía Cambarro
Brendan Price – Howard
Birgit Bofarull – Vicki

Történet:
Paul Marsh és baráti társasága hajótörést szenvednek egy spanyol szigetnél. Barátnőjével sikerül a partra jutni. Ott egy pap a nőt arra kéri, maradjon, megmutatja neki, merre van a rendőrség. Paul visszamegy a hajóhoz. Hűlt helye van két másik társának. Mire a partra visszajut, addigra a barátnője is eltűnik. Vajon van menekvés Dagon és teremtményei markából?

Vélemény:
7/10
A spanyolok imádhatják Lovecraftot. Ez is a Cthulhu-mítoszból vett vénség, mármint Dagon atya a Mélységlakó Szolga. Igazából vannak finom utalások a Lovecraft-i világra, mint a srác egyetemi pólója, vagy a szolgák, akik elárasztják a várost. Nem egy csillagos ötös film, vetekszik nálam A Valdemar örökség című Cthulhu film első felével. Pandorum
Cím: Pandorum
színes, német-angol akció-horror, 108 perc, 2009
Rendező: Christian Alvart
Forgatókönyv: Travis Milloy

Szereplők:
Dennis Quaid – Payton
Ben Foster – Bower
Cam Gigandet – Gallo
Antje Treue – Nadia
Cung Le – Manh
Norman Reedus – Shepard

Történet:
A halálra ítélt Földről egy mentőhajót indítanak a nemrégiben felfedezett Tanisz bolygóra, ami az Új Föld is lehetne, mivel ideális az életre. Az Elysium hatvanezer embert is szállít, telepeseket a növények és állatok mellett, mint egy Noé bárkája. A legénység két évente váltaná egymást, ám amikor Bower és Payton felébred, valami egészen furcsát tapasztalnak maguk körül: igen komoly gondok akadnak a hajóval és az életben maradt legénységgel

Vélemény:
8/10
Másodszorra néztem meg, és még mindig vegyes érzelmeim vannak. Nem tartom kimondottan unalmasnak, de annyira kirobbanóan jónak sem. A Payton-csavar bejön. Az is lehetne a címe, hogy Noé mészárszéke. Amúgy pedig, borzalmas lehet feldolgozni, hogy amiért dolgozol, az már nem létezik. Menekülő ember
Cím: The Running Man
színes, amerikai sci-fi-akciófilm, 101 perc, 1987
Rendező: Paul Michael Glaser
Forgatókönyv: Steven E. de Souza
Író: Stephen King

Szereplők:
Arnold Schwarzenegger – Ben Richards
Yaphet Kotto – Laughlin
Maria Conchita Alonso – Amber Mendez
Jim Brown – Fireball
Marvin J. McIntyre – Harold Weiss

Történet:
Ben Richards-t ártatlanul elítélik. Szabadulásának feltétele, hogy részt vesz egy tévés játékon, és nyernie kell. Azzal viszont senki sem számol, hogy Richards nem az a fajta ember, aki csak úgy hagyja magát.

Vélemény:
8/10
Nekem ez sokkal jobban tetszik, mint az Éhezők viadala, ami ennek a filmnek gyatra mása szerintem. Vannak benne nagyszerű poénok, beszólások, ami miatt már érdemes megnézni. Simán el tudom képzelni, hogy lesz idő, amikor ilyen tévéműsorok is lesznek.
 Az utolsó akcióhős
Cím: Last Action Hero
színes, amerikai akció-vígjáték, 130 perc, 1993
Rendező: John McTiernan
Forgatókönyv / Írók: Zak Penn, Adam Leff

Szereplők:
Arnold Schwarzenegger – Jack Slater
Austin O’Brien – Danny Madigan
F. Murray Abraham – John Practice
Art Carney – Frank
Charles Dance – Benedict
Tom Noonan – Ripper
Anthony Quinn – Tony Vivaldi
Ian McKellen – a halál

Történet:
Danny a 11 éves fiú rajong a Jack Slater filmsorozatért, és teljesül egyik leghőbb vágya. Szerepel a filmben egy jegynek köszönhetően. De nem úgy, ahogy szeretne. Minden megelevenedik körülötte, és a saját életéért is küzdenie kell. De egy filmes világban, ami tele van akcióval, mit kezd Slater és Danny?

Vélemény:
8/10
Hú, mennyiszer képzeltem már magam el filmekbe,  hogy milyen jó lenne ebben és abban a szerepben, vagy csak önmagamként egy teljesen más környezetben lenni. Kár, hogy ilyen nincs (vagy van, és Hollywoodnak hívják). Nem mondom, hogy aki nem szereti az akciót, az is nézze meg, de ha mégis valaki veszi rá a bátorságot, és megnézi. Eredeti szinkronnal tegye, mert az újraszinkronizálás, mint már oly’ sok esetben, kiherélte a filmet. Spinédzserek
Cím: Clueless
színes, amerikai vígjáték, 115 perc, 1995
Rendező és forgatókönyv: Amy Heckerling

Szereplők:
Alicia Silverstone – Cher Horowitz
Paul Rudd – Josh Lucas
Brittany Murphy – Tai Fraiser
Stacey Dash – Dionne Marie Davenport
Elisa Donovan – Amber
Breckin Meyer – Travis birkenstock

Történet:
Mi dolga lenne egy gazdag, Beverly Hills-i lánynak, minthogy szerelmes legyen, boldog legyen, éljen és költse apuci pénzét. Cher a legmenőbb lány a suliban barátnőjével, Dionne-nal együtt. Felkarolják Tai-t, kicsinosítják, majd Cher azon kapja magát, hogy trónfosztottá vált, és ami még rosszabb, elkezdett foglalkozni Josh-sal is, aki a féltestvére.

Vélemény:
9/10
Buta csajos vígjáték, tele glitterrel és nyávogással. Nem tudom, hogy mi tetszik benne Paul Rudd-on kívül. Talán, hogy nem kell bekapcsolnom hozzá az agyam, és elszórakoztat, hogy bármennyire is rózsaszín a világa a filmnek, és hülyeség az első perctől, akkor is ilyenek vagyunk, mi lányok. Tetszik, vagy nem tetszik, akkor is.
 Kegyetlen játékok
Cím: Cruel Intentions
színes, amerikai thriller, 97 perc, 1999
Rendező és forgatókönyv: Roger Kumble
Író: Choderlos de Laclos

Szereplők:
Reese Witherspoon – Annette Hargrove
Ryan Phillippe – Sebastian Valmont
Sarah Michelle Gellar – Kathryn Merteuil
Selba Blair – Cecile Caldwell
Joshua Jackson – Blaine Tuttle
Eric Mabius – Greg McConnell
Sean Patrick Thomas – Ronald Clifford

Történet:
Sebastian és mostohatestvére Kathryn gonosz, számító és rendkívül gazdag kölykök, akik a szexuális vágy által kommunikálnak mindenkivel. Szinte terrorizálnak mindenkit, aki csak az útjukba kerül. Így esik meg az is, hogy Kathryn féltékenységében játszani kezd az igen naiv Cecile-lel, míg Sebastian Annette-t szemeli ki. A testvérek végül fogadást kötnek egymás játékszereire. Kérdés, ki nevet a végén?

Vélemény:
9/10
Az eredetijét is imádom. A veszedelmes viszonyokat. Ez a legjobb feldolgozása, eltekintve a nagyon rossz folytatásoktól. A benne szereplők ebben a filmben kiélték a fénykorukat, és csillaguk zuhanásnak indult, pedig lettek volna benne lehetőségek. A karakterek a helyükön vannak, és a szereplők is jól játszanak.

Ennyit mára.


Ti mit láttatok a héten?
Ezek közül valamit?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése