2013. február 18., hétfő

Film maraton vol. 13.


Most kísérlet következik. Kíváncsi lennék, mennyien veszik a bátorságot és mennek le a film maraton végéig, ha sorrendbe teszem a filmeket, kezdve a számomra leggyengébbel, haladva a szerintem legjobb felé.

A heti eresztés:
Kis tüzek, Pauly Shore halott, Tito és én, Ilyen a formám, Aréna, Pokoli lecke, A 25. birodalom, Támad a Mars!, és Mi kell a nőnek?


 A 25. birodalom
Cím: The 25th Reich
színes, ausztrál sci-fi, 80 perc, 2012
Rendezte: Stephen Amis
Forgatókönyv: Stephen Amis, Serge De Nardo, David Richardson

Szereplők:
Jim Knobeloch – Donald O’Brian
Serge De Nardo – Carl Weaver
Angelo Salamanca – Roberto Barelli
Jak Wyld – Haywood Updike
Dan Balcaban – Eli Ishbak

Történet:
A II. világháború ideje alatt öt amerikai katona Ausztráliában állomásozik, hogy egy küldetés során megöljék a pumákat. Az időgépük meghibásodik, és próbálnak alkalmazkodni a kialakult helyzethez. Amikor sikerül megjavítani a gépet, 300 évet ugranak, ahol a világot már a nácik uralják.

Vélemény:
3/10
Inkább nem írok véleményt. Tegnap óta gondolkodom valami frappánson, vagy én nem is tudom, min, de rájöttem, hogy teljesen fölösleges bármit is írni. Gagyi úgy, ahogy van, pedig nem lett volna elvetélt ötlet. Pauly Shore halott
Cím: Pauly Shore Is Dead
színes, amerikai vígjáték, 82 perc, 2003
Rendezte: Pauly Shore
Forgatókönyv: Pauly Shore, Kirk Fox

Szereplők:
Pauly Shore – önmaga
Beaumont Bacon – Fél
Jaime Bergman – Zoey Abernacky
Ashley L. Anderson – Ashley
Pamela Anderson – önmaga
Whoopi Goldberg - önmaga

Történet:
Pauly Shore-ral már senki sem foglalkozik az ég világon. Hogyan is kerülhetne újra a köztudatba? Hát úgy, hogy megöli magát. S miután eljátssza saját halálát, megtapasztalja, hogy mindenki rajongott érte. Ezek után nem marad más hátra, mint kitalálni, hogyan hasznosítsa ezt.

Vélemény:
5/10
Jaj, de jó szívű vagyok, mert valahol még egy ötöst sem érdemelne. Nem szeretem a színészt sem, se az általa képviselt humort. Aki szerette a Kő-sorozatot, az talán érdemesnek találná egy-két megnézésre, amúgy egy-két poén van benne csak. A többi önmaga komédiája, ami ráadásul nem sikerült jól. Aréna
Cím: Arena
színes, amerikai sci-fi, 115 perc, 1989
Rendezte: Peter Manoogian
Forgatókönyv: Danny Bilson, Paul De Meo

Szereplők:
Paul Satterfield – Steve Armstrong
Hamilton Camp – Shorty
Claudia Christian – Quinn
Marc Alaimo – Rogor
Shari Shattuck – Jade
Armin Shimerman – Weezil

Történet:
Egy intergalaktikus megmérettetés közepébe csöppenünk, ahol különböző bolygók lényei csapnak össze egy boxmeccs keretein belül. Egy földi férfi is a részese lesz a küzdelemnek, de vajon lesz-e hosszú idő után földi győztes?

Vélemény:
5/10
A Menyus nevű gonosz űrlényen besírtam, de inkább a nevén, mint a karakterén. Nem pörgős film, mint valami űRocky Balboka. A karakterek is hagynak némi kívánnivalót maguk után. Ettől függetlenül, megnézhető egyszer, csak hogy az ember tudja, miről van szó, vagy mert szereti az idegen lényeket, vagy valami másért. Tökmindegy. De felejtős. Ilyen a formám
Cím: The Back-up Plan
színes, amerikai romantikus vígjáték, 106 perc, 2010
Rendezte: Alan Poul
Forgatókönyv: Kate Angelo

Szereplők:
Jennifer Lopez – Zoe
Alex O’Loughlin – Stan
Danneel Harris – Olivia
Eric Christian Olsen – Clive
Anthony Anderson - Apa

Történet:
Zoe egy kisállatbolt tulajdonosa, ezzel szakított a kemény üzleti világgal, s ha már szerelmet nem talál, legalább gyereket szeretne. Meg is kapja. Elmegy egy nőgyógyászhoz, aki mesterségesen megtermékenyíti, ám idő közben találkozik Stannel, akivel alakulnak a dolgaik, míg egy nap egy elszólás miatt az egész borulni látszik.

Vélemény:
7/10
Aranyos film, és rém butácska, de a szinkronhangok rontják el szerintem, a történetet meg már láttam korábban. Legalábbis, stílusra, és vonalvezetésre olyan, mint az Áldatlan állapotban (Julianne Moore és Hugh Grant) vagy a Drágám, terhes vagyok! (Elizabeth McGovern és Kevin Bacon). Lopeznek az ilyen szerepek inkább jól állnak, mint a sci-fik, vagy az akciók, bár ezt a filmjét nem nevezném toplistásnak. Támad a mars
Cím: Mars Attacks!
színes, amerikai vígjáték, 106 perc, 1996
Rendező: Tim Burton
Forgatókönyv: Jonathan Gems

Szereplők:
Jack Nicholson – Dale elnök, Art Land
Glenn Close – Marsha Dale
Annette Bening – Barbara
Pierce Brosnan – Donald Kessler
Danny DeVito – Rude Bambler
Sarah Jessca Parker – Nathalie
Michael J. Fox – Jason Stone
Lukas Haas – Richie Norris

Történet:
Marslakók jönnek a Földre, és a barátságosnak hitt köszöntés, vérfürdőbe torkollik. Egyetlen céljuk van, elfoglalni a Földet. Eközben az emberek mindennel foglalatoskodnak, csak azzal nem, hogy az invázió elég nyilvánvaló. Egy véletlen folytán megtalálják a zöld űrlények legyőzésének módját: egy igen idióta zene segítségével, amit nem tudnak elviselni.

Vélemény:
8/10
Ismételten elfogult vagyok, és annak ellenére, hogy sokan nem szeretik ezt a filmet, szerintem igenis vannak benne poénok, ha eltekintünk attól, hogy Jack Nicholson két karaktere viszi a filmet. Az a legjobb benne, hogy gyerekkorom óta úgy gondolom, hogy a hithű ufóisták ilyenek, mint a filmben. Az emberek egy része magasról tesz arra, mi lehet ebből, a másik része fehér galambokat ereget, és örül, s mindenki csak zöld, nagy fejű lényeknek képzeli el őket. A legjobb jelenet: „Ne fussanak, barátok vagyunk”, és közben lőnek. Haláli!!! Mi kell a nőnek?
Cím: What Women Want
színes, amerikai romantikus vígjáték, 127 perc, 2000
Rendező: Nancy Meyers
Forgatókönyvíró: Josh Goldsmith, Cathy Yuspa, Diane Drake

Szereplők:
Mel Gibson – Nick Marshall
Helen Hunt – Darcy McGuire
Marisa Tomei – Lola
Ashley Johnson – Alex
Mark Feuerstein – Morgan
Lauren Holly – Gigi
Judy Greer – Erin

Történet:
Nick Marshall-t imádják a nők és fordítva, viszont sosem tudta igazán, mit gondolnak róla. Ez megváltozik, amikor egy szerencsétlen baleset következtében megrázza a 220, és arra ébred, hogy hallja a nők gondolatait. Több sem kell neki. Az életének minden területét úgy igyekszik rendbe tenni, hogy használja ezt az újonnan jött képességét.

Vélemény:
9/10
Szerintem az ötlet rendben van, a megvalósítás is, és Gibson jól hozza a szerepét, akárcsak Hunt. A többiek annyira mellékszereplők, hogyha mások játsszák, az sem igazán kavart volna fel. Ez is takarós-kakaós film vasárnap délutánokra. Tito és én
Cím: Tito i ja
színes jugoszláv filmszatíra, 118 perc, 1992
Rendezte és forgatókönyv: Goran Markovic

Szereplők:
Dimitrie Vojnov – Zoran
Milena Vukosav – Jasna
Lazar Ristovski – raja
Anica Dobra – Zoran anyja
Miki Manojlovic – Zoran apja
Vojislav Brajovic - Tito

Történet:
1954-ben járunk, amikor a kisfiú bálványozni kezdi az ország első emberét, Tito marsallt. Ír egy fogalmazást a kommunista diktátorról, amelybe kijelenti, hogy a példaképét jobban szereti, mint a saját családját. Jutalma egy kirándulás lesz a szeretett elvtársa szülőhelyére. A csoportos kirándulók közé Zoran szerelme, Jasna is bekerül. Menet közben jönnek rá, hogy ez nem kirándulás, hanem próbatétel.

Vélemény:
9/10
Én imádom a független filmeket, a művész filmeket, tény, erre nem találtam volna rá, ha tavaly előtt nem veszem fel a Filmklub kurzust a suliban. Ott volt a tematikában, és gondoltam, letöltöm. Nem bántam meg, mert nagyon aranyos, film, és sok síkon teljesen rendben van a mondanivalója. Én csak ajánlani tudnám mindenkinek, hogy nézze meg. Sőt, ha ez tetszett, akkor tudok még ajánlani mást is!
Kis tüzek
Cím: Foxfire
színes, amerikai dráma, 102 perc, 1996
Rendezte: Annette Haywood-Carter
Forgatókönyv: Joyce Carol Oates

Szereplők:
Angelina Jolie – Margaret
Jenny Shimizu – Goldie
Hedy Murress – Madeline
Jenny Lewis – Rita
Sarah Rosenberg – Violet
Peter Facinelli – Ethan
Cathy Moriarty – Martha Wirtz

Történet:
Öt lányt mutat be a film. Négy ebből csendesen éli mindennapjait, alárendelve magukat a saját életüknek. Megérkezik az ötödik, és egy új világot mutat meg nekik, máshogy látja a dolgokat, szabadabban él. Megismerteti őket a jogaikkal, a szabadságukkal, az igazi világukkal, és a bosszúállással is.

Vélemény:
9/10
Könyvfeldolgozás! De nem volt rossz. Élvezhető, bár voltak olyan jelenetek, amiknél úgy éreztem, én ezt már láttam, de végignéztem, és még majd szeretném valamikor újra megnézni. Érdekesnek azért tartom, mert nem azt a fajta glitteres-glamúros világot mutatja, amit ismerünk. A karakterek jók, a színészek játéka jó. Miss Jolie esetében most először éreztem azt, hogy teljesen a helyén van (a Gia, az Észvesztő és az Eredendő bűn után). Pokoli lecke
Cím: Sleepers
színes, amerikai dráma, 147 perc, 1996
Rendező és forgatókönyv: Barry Levinson
Író: Lorenzo Carcaterra

Szereplők:
Kevin Bacon – Sean Nokes
Robert De Niro – Bobby atya
Dustin Hoffman – Danny Snyder
Jason Patric – Lorenzo
Brad Pitt – Michael Sullivan
Billy Srudup – Tommy Marcano
Rod Eldard – John Reilly
Minnie Driver – Carol Martinez

Történet:
Négy fiatal srác véletlenül balesetet okoz, és javítóintézetbe kerülnek, ahol minden nap meghalnak. Nem is kicsit. Őreik szadisták, folyamatosan megalázzák és megkínozzák őket testileg, lelkileg. Felnőttként sem tudnak szabadulni az eseményektől. A bíróságon találkoznak újra, mert ketten közülük felismerték és megölték egykori kínzójukat. A kérdés az, hogy ez az eset segít-e nekik túljutni a lelki sérelmeken? Illetve, hogyan tudnak megbirkózni ezzel?

Vélemény:
10/10
Gyerekként láttam utoljára, és most megint. A hideg futkos a hátamon Kevin Bacon-től, de imádom! Adj egy kis hatalmat azoknak, akiknek kisebbségi komplexusuk van, és voila, máris szadista lesz belőle, mert a hatalom azt jelenti, hogy bárki bármit megtehet, „büntetlenül”. Nagyon nyers film.


Láttátok valamelyiket?
Vélemény?
Mit láttatok a héten?

2 megjegyzés:

 1. Mi kell a nőnek örök kedvenc^^
  Hófehér és a vadászt néztem csak meg...-.-"
  Em

  VálaszTörlés
 2. Én is imádom azt a filmet. Főleg, amikor kipróbál minden női cuccot... XD

  A Hófehér és a vadászt meg inkább nem illetem szóval.
  Stewart kábé olyan mimikát és alakítást hoz, mint az Alkonyatban. Komolyan mondom, néha már vártam Edwardot.
  Egyetlen jó dolog van benne, azok a pici, fehér tündérfélék. :)

  VálaszTörlés