2013. február 11., hétfő

Film maraton vol. 12.


Volt minden ezen a héten. Vállhúzódás, havazás, és sok-sok film. Nem tudom, érdemes-e összegezni, vagy lehet-e egyáltalán.
Mostanában rászoktunk nagyon a sorozatokra, illetve a régi sci-fiket vadásszuk. A többi a tévében is megnézett filmek lesznek.
Az, hogy mondjuk én lepontozok valamit, az nem jelenti azt, hogy tényleg rossz, csak általában más az ízlésem, mint sok embernek. Nézzétek meg őket, és ítéljetek ti is.

Heti jó és kevésbé jó dolgok: Elpusztíthatatlanok, Farkas, Shop Stop II, Dredd bíró, Millenium második évad, A jelenés, Szellemlovas, Hívjatok Bruce Lee-nek!, Agyő, nagy Ő!, Vampirella, Kígyóharapás, A massza, Ideglelés Csernobilban.

Később, de a mai nap folyamán még jövök egy bejegyzéssel.


Elpusztíthatatlanok
Cím: They Live
színes és fekete-fehér, amerikai sci-fi akció, 93 perc, 1988
Rendező és forgatókönyv: John Carpenter

Szereplők:
Keith David – Frank
Meg Foster – Holly Thompson
Roddy Piper – Nada
Peter Jason – Gilbert
George „Buck” Flower - Drifter

Történet:
Nada munka reményében érkezik Los Angelesbe. Talál is, de még mást is. Egy világméretű összeesküvést, melyet idegen lények gerjesztenek az emberek számára. Egy furcsa napszemüveget talál, aminek segítségével látni tudja az idegeneket, és a reklámokba rejtett üzeneteiket. Rájön, hogy ezekkel a bujtatott üzenetekkel szeretnék az idegenek elkendőzni a Föld invázióját.

Vélemény:
8/10
„Az élet egy ribanc, és nem veled kúr!” Ez a gyöngyszem rám ragadt a film közben, ami ahhoz képest, hogy nyolcvanas évekbeli sci-fi, egészen jó volt. Tetszett benne a napszemüveg megoldása, persze az, hogy a vége viszonylag kiszámítható, az annyira nem. Bár lehetett sejteni. Az is jó pont, hogy már a nyolcvanas években mertek azzal játszani, hogy a média milyen hatással van az emberekre. Vannak benne fölösleges részek, és a zene is vontatottá teszi a jeleneteket, de megbocsátható bűn. Vampirella
Cím: Vampirella
színes, amerikai horror, sci-fi, 82 perc, 1996
Rendező: Jim Wynorski
Forgatókönyv: Gery Gerani
Képregény: Forrest J. Ackerman

Szereplők:
Talisa Soto – Vampirella
Roger Daltrey – Vlad / Jamie Blood
Richard Joseph Paul – Adam VanHelsing
Brian Bloom – Demos
Corinna Harney – Sallah
Rusty Meyers - Quinn

Történet:
A Drakulon bolygóról megszökik a gonosz Vlad, miután lemészárolta Vampirella nevelőapját. A nő bosszút forral, és szintén a Földre utazik, hogy megkeresse a gyilkost és a bandáját. Vlad időközben földi szupersztárrá nőtte ki magát. A lánynak egyetlen segítsége akad, az ifjú Adam Van Helsing. Ketten próbálnak küzdeni Vlad ellen.

Vélemény:
4/10
Azért négy, mert képregényfilm. Jót mosolyogtam, mert Ackerman neve ismerős volt, és kellett némi átfutási idő, hogy rájöjjek, ő készítette, és szereplőként belevették. Amúgy nem egy nagy szám, sem dialógusokban, sem történetben, az akciójelenetek meg olyanok, mintha én ugranék neki valaminek itt a szobámban. Egyszer meg lehet nézni, azért annyira nem volt rossz, meg legalább az ember tudja, hogy miről van szó. Kígyóharapás
Cím: Venom
színes, amerikai horror, 85 perc, 2005
Rendező: Jim Gillespie
Forgatókönyv: Flint Dille, John Zuur Platten, Brandon Boyce

Szereplők:
Agnes Bruckner – Eden
Johathan Jackson – Eric
Laura Ramsey – Rachel
D. J. Cotrona – Sean
Rick Cramer – Ray Sawyer
Meagan Good – Cece
Bijou Phillips - Tammy

Történet:
Egy ládányi mérges kígyó gazdátlanul marad. A mocsárban egy férfi találja meg őket, megharapják, és mutáció veszi kezdetét. A kígyóférfit egy csapat tizenéves fiatal „találja” meg, akik rohamosan fogyni kezdenek.

Vélemény:
4/10
Ameddig el nem kezdtem ezt írni, komolyan meg voltam győződve róla, hogy kilencvenes évekbeli alkotás. De nem. Még egy mínusz. Kár bele a három forgatókönyvíró. Kicsit Pumkinhead utánérzetem volt tőle, és inkább azt mondanám rá, hogy thriller, mint horror. Ideglelés Csernobilban
Cím: Chernobyl Diaries
színes, amerikai horror, 90 perc, 2012
Rendező: Bradley Parker
Forgatókönyv: Oren Peli, Carey Van Dyke, Shane Van Dyke

Szereplők:
Ingrid Bolso Berdal – Zoe
Jesse McCartney – Chris
Olivia Dudley – Natalie
Dimitri Diatchenko – Uri
Jonathan Sadowski – Paul
Nathan Phillips – Michael
Devin Kelley - Amanda

Történet:
Csernobil felrobbanása után egy várost kitelepítenek. Egy csapat fiatal, akik különböző városokat filmeznek le, elmennek erre a helyre is. Pripjaty város a mai napig lakatlan. Fosztogatók és erdőlakó állatok garázdálkodnak benne. Az utazók hamar rájönnek, hogy a város annyira nem is kihalt.

Vélemény:
6/10
A vége, ahogy a lánnyal végeznek, az tetszett benne egyedül, amúgy langyi volt az egész. Nem értem pontosan, hogy a mutáns emberek miért lesznek mindig zombifélék, és ez is inkább thriller, de horror semmiképpen. Jobb lett volna szellemekkel, vagy őrülettel, így viszont unalmas lett, és egy csomó értelmetlen dolog van benne. Nem volt az igazi. Az egy dolog, hogy a felénél kábé átment az egész gagyiba, de még mindig úgy érzem, hogy valami hiányzott is belőle. A massza
Cím: The Blob
színes, amerikai horror, 95 perc, 1988
Rendező: Chuck Russell
Forgatókönyv: Chuck Russell, Frank Darabont
Író: Irving H. Millgate

Szereplők:
Kevin Dillon – Brian Flagg
Shawnee Smith – Meg Penny
Joe Seneca – Dr. Meddows
Donovan Leitch – Paul
Jeffrey DeMunn – Herb Geller seriff
Art LeFleur – Mr. Penny
Erika Eleniak – Vicki De Soto

Történet:
Brian az erdőben tengeti a napjait. Egy üstökös átszeli az eget, és lezuhan. Egy hajléktalan megvizsgálja, s a benne talált anyag lecsap a kezére. Brian üldözőbe veszi a férfit. Paul randira hívja Meget, a kocsijuk elé szalad a hajléktalan. Kórházba viszik. Kis idő elteltével az idegen anyag felemészti a hajléktalan férfit, Pault, és célba veszi a várost, mert a massza éhes. Az emberek fogynak, a két fiatal viszont, felveszi a harcot az anyaggal. Nincs fegyver, nincs búvóhely. Csak Meg és Brian tudja a megoldást.

Vélemény:
8/10
Nekem tetszik. Évről-évre egyszer-kétszer megnézem ezt a filmet. Sokaknak nem jönne be a stílusa, vagy maga a történet, de horrornak nézni is jó dolog. Azok a megoldások is tetszenek, ahogy a massza megeszi az embereket. A látványon kívül talán nincs is benne több. Tudni illik, hogy ez remakje az 1958-as Steve McQueen féle változatnak. Szerintem simán ráver egy lapáttal. Farkas
Cím: Wolf
színes, amerikai horror, 125 perc, 1994
Rendező: Mike Nichols
Forgatókönyv: Jim Harrison, Wesley Strick

Szereplők:
Jack Nicholson – Will Randall
Michelle Pfeiffer – Laura Alden
James Spader – Stewart Swinton
Christopher Plummer – Raymond Alden
Kate Nelligan – Charlotte Randall
Richard Jenkins – Bridger nyomozó

Történet:
Will Randall hazafelé tart, amikor elüt egy farkast. Amikor kiszáll, hogy megvizsgálja az állatot, az megharapja. Érzékei sokkal élesebbek lesznek, és olyan dolgokat művel, amiket soha. Megérzi az elfedett illatokat, a hallása több irányból is szelektál, a lovak megijednek tőle, állatiasan szeretkezik, reggelente vérben úszva ébred. Éjjelente portyára indul New York utcáin, napközben csak részleges emlékei vannak. Rátalál a szerelemre is, a csalódás is megérinti, s egy óvatlan pillanatban megharapja az ellenséget…

Vélemény:
9/10
A legjobb farkasos film, amit valaha láttam, s nem mellőzhető szempont, hogy mindegyik színészt imádom. Egy nagyon egyszerű történet szerintem, egyszerű párbeszédekkel, de a színészi játék viszi előre, és azoknak is meg kell néznie, akik azt hiszik, hogy a farkasok félmeztelenül járkáló homik. Hát, nem. Pont olyan, mint amilyen lenne, ha valakit megharapna egy farkas. Szerintem. Nézzétek meg!!! Szellemlovas 2.
Cím: Ghost Rider
színes, amerikai-ausztrál akciófillm, 114 perc, 2007
Rendező és forgatókönyv: Mark Steven Johnson

Szereplők:
Nicolas Cage – Johnny Blaze / Ghost Rider
Eva Mendes – Roxanne Simpson
Peter Fonda – Mephisto
Laurence Breuls – Gressil
Donal Logue – Mack
Wes Bentley – Blackheart

Történet:
Johnny Blaze a lelkét eladja beteg apja felgyógyulásáért, így örök rabja lesz az alvilágnak. Belőle lesz a Szellemlovas. Nappal ember, éjjel valami egészen más. A gonosszal kell harcolnia, s mindenkit, akit legyőz, a pokol tüzével bünteti meg.

Vélemény:
6/10
A lovas megoldása tetszik, de a többi szerintem elég gyenge. Túl sok benne a klisé, és annyira buta az egész. A színészek emelnek a színvonalon, de amúgy nem. Nem is tudom, miért néztem meg újra. Jah, mert nem volt semmi más értelmes műsor. A semminél jobb csak. Agyő, nagy Ő!
Cím: The Heartbreak Kid
színes, amerikai vígjáték, 120 perc, 2007
Rendező: Bobby Farrelly, Peter Farrelly
Forgatókönyv: Kevin Barnett, Leslie Dixon, Bobby Farrelly, Peter Farrelly, Neil Simon

Szereplők:
Ben Stiller – Eddie
Michelle Monaghan – Miranda
Malin Akerman –Lila
Jerry Stiller – Doc
Carlos Manica – Tito
Rob Corddry - Mac

Történet:
Eddie zárkózott ember. Nem randizik, csak dolgozik és gyakorlatilag él. Egy nap véletlenül tanúja lesz, hogy Lila-t kirabolják. Innen számítódik rövid kapcsolatuk, mely házasságba torkollik. Nászútjuk alatt kiderülnek a turpisságok, és Eddie-t tényleg megérint egy idegen lány. Persze, mint mindig, semmi sem alakulhat könnyedén.

Vélemény:
7/10
Alapvetően nem szeretem Ben Stiller-t, csak egy-két filmjét. Nem bírom, a kimondottan erőltetett, bárgyú humorú filmeket, bár ebben voltak jó poénok. Főleg a végén van egy nagy poén, és lehet, hogy csak én látom bele, de azért szerintem viccesen megmutatja, hogy a legtöbb házasságba úgy lépnek bele az emberek, hogy nem ismerik egymást, és csak rövid ideig éltek együtt, ha megtörtént ez egyáltalán. Jól szórakoztam. Hívjatok Bruce Lee-nek!
Cím: They Call Me Bruce?
színes, amerikai vígjáték, 86 perc, 1982
Rendező: Elliott Hong
Forgatókönyv: Elliott Hong, Tim Clawson

Szereplők:
Johnny Yune – Bruce
Martin Azarow - Big Al
Margauy Hemingway – Karmen
Pam Huntington – Anita
Ralph Mauro – Freddy

Történet:
Egy ázsiai bevándorlóról szól, akit mindenki Bruce-nak nevez, mert hasonlít a legendára. Tudtán kívül dolgozik a maffiának, szerelmes egy FBI-ügynökbe. A szállítás alatt különböző kalandokba keveredik.

Vélemény:
3/10
Ameddig Mr. A nézte, én olvastam, csak fél füllel figyeltem oda. Nem szeretem az ilyeneket, nekem nem jönnek be az ilyen filmek. Szerintem ez már az a kategória, ami minden korban, minden szempontból gáz. A jelenés
Cím: The Apparition
színes, amerikai horror, 92 perc, 2012
Rendező és forgatókönyv: Todd Lincoln

Szereplők:
Ashley Greene – Kelly
Tom Felton – Patrick
Sebastian Stan – Ben
Julianna Guill – Lydia
Luke Pasqualino – Greg
Rick Gomez - Mike

Történet:
Egy csoport fiatal bizonyítani szeretné elméletét, hogy a paranormális jelenségeket az emberek agya, a beléjük vetett hit teremti. Megpróbálnak egy lényt alkotni. A kapu azonban szélesre tárul, és átjön a világunkba valami. Évekkel később egy fiatal pár megmagyarázhatatlan dolgokkal találkozik a saját otthonukban. A jelenés vadászik rájuk.

Vélemény:
4/10
Na, az összes tinifilm-rajongó izgulhat. Mi lesz Ashley Greene-nel (Alkonyat - Alice), Tom Feltonnal (Harry Potter – Draco) és Sebastian Stannel (Pletykafészek – Carter). Húúúú… semmi. Nem feszült, semmilyen. A hanghatásoktól eltekintve, és egy-két igazán jó jelenettől, ez a film sem brillírozik. Nincs happy end, mint már megszokhattuk az ilyen filmeknél. Egyszer megnézhető tucatfilm, bár azért volt már ennél gyengébb is. Millenium 2. évad
Cím: Millenium
színes, amerikai filmsorozat, 45 perc, 1997-1998
Rendező: több
Forgatókönyv: több

Szereplők:
Lance Henriksen – Frank Black
Megan Gallagher – Catherine Black
Brittany Tiplady – Jordan Balck
Terry O’Quinn – Peter Watts
Kristen Cloke – Lara Means

Történet:
Frank Black egy egykori FBI-ügynök, akinek különleges adottságai vannak. Úgy dönt a családjával, hogy elköltöznek Seattle-be, hátha nyugtuk lesz. Különleges képességeire azonban egy Millenium Csoport nevű formáció is igényt tart, ezért bevonják őt is, mint független szakértőt. A látszólag különálló bűnesetek valami nagy baj előjelei. Az idő közeleg.

Vélemény:
7/10
Korántsem tetszett annyira, mint az előző évad. Kicsit vontatott volt, és még mindig nem sikerült jó dramaturgiát összehozni. Az epizódok vége még mindig összecsapott számomra. Voltak kitöltő epizódok is, és a vége is érdekesen alakult. Tipikusan olyan, mintha még a készítők sem tudták volna, még menet közben sem, hogy miről is fog szólni, mire hegyezik ki az egészet. Valahogy nem az igazi, nem pörög, és nem érzem azt, hogy néznem kellene. Még azért sem, hogy hamarabb átnyergelhessek a harmadik évadra. Dredd bíró
Cím: Judge Dredd
színes, amerikai akciófilm, 96 perc, 1995
Rendező: Danny Cannon
Forgatókönyv: Wisher William Jr. Steven E. de Souza
Író: Wisher William Jr., Michael De Luca

Szereplők:
Sylvester Stallone – Dredd bíró
Armand Assante – Rico
Rob Schneider – Herman Ferguson
Jürgen Prochnow – Griffin
Max von Sydow – Fargo
Diane Lane – Hershey bíró

Történet:
Dredd bíró mindent megtesz azért, hogy a mételyes városban rendet tartson. Az ellenfeleinek hála, elítélik. Onnan csak egy véletlen folytán szabadulhat ki, hogy felvegye a harcot a többiekkel.

Vélemény:
7/10
Nem szeretem Stallone-t, a dialógusok és a dramaturgia is hagy némi kívánnivalót. Az újjal ellentétben a hangulata tetszik a filmnek, és pörgősebb, mintha ez készült volna nemrég, nem pedig a másik. Elnézem évente egyszer, amúgy nem. Igazi pasis film. Mr. A zabálja mind a kettőt. Azért jó megnézni ezt is, mert akkor van viszonyítási alapja az embernek. De hogy melyikkel kezdjük, nem tudom. Shop Stop II.
Cím: Clerks 2.
színes, amerikai vígjáték, 98 perc, 2006
Rendező és forgatókönyv: Kevin Smith

Szereplők:
Brian O’Halloran – Dante
Jeff Anderson – Randal
Kevin Smith – Silent Bob
Jason Mewes – Jay
Rosario Dawson – Becky
Jennifer Schwalbach Smith – Emma
Trevor Fehrman - Elias

Történet:
Dante és Randal a harmincas éveikben járnak. Eddigi munkahelyük egy baleset miatt leég, ezért kénytelenek a helyi gyorsétkezdében munkát vállalni. Dante-nak gyönyörű barátnője van, akivel azt tervezgetik, hogy elköltöznek Floridába, hogy új életet kezdjenek. Randal nem örül a változásnak, ahogy senki sem Dante körül, aki egy kínos kérdéssel néz szembe: Becky vagy Emma? New Jersey vagy Florida? Régi élet, vagy új? A pontot az i-re, Jay és Néma Bob teszi fel.

Vélemény:
10/10
Kevin Smith filmjeit IMÁDOM, szóval elfogult vagyok. A karakterek a helyükön vannak, leginkább Elias. Dante számomra az igazi anti-férfi, Becky-ben meg látom magamat. Nagyszerű dialógusok vannak benne, egy-egy jelenet remekül van felvéve, és a szövegektől mindig kifekszem. Tudom kívülről az egészet. A maga idióta módján, hogy görbe tükröt tart mindenki felé, egy szóval száz felé vág, azért van értelme az egésznek.


Mit láttatok a héten?
Valamelyiket ezek közül?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése