2013. január 22., kedd

Filmmaraton vol. 9.


Igazából a héten az ég világon semmi sem történt, és ez meglátszik az eheti filmtermésen is. December 10-e óta most sikerült először pihennem, ami azt jelentette, hogy gyakorlatilag egy nap alatt bedaráltam a WD második évadát. Mr. A sokat dolgozott, így esténként egy másik sorozatra futotta csak.
Több mindent beterveztünk, de csak erre tellett:
Álomküzdők, Sakáltanya, Egy cipőben, Mindörökké Rock, Millenium és Walking Dead.

ÁLOMKÜZDŐK
Cím: Dreamscape
színes, amerikai sci-fi, 99 perc, 1984
Rendező: Joseph Ruben
Forgatókönyv: David Loughery, Chuck Russell, Joseph Ruben

Szereplők:
Dennis Quaid – Alex Gardner
Max von Sydow – Dr. Paul Novotny
Chritopher Plummer – Bob Blair
Kate Capsaw – Jane De Vries
Eddie Albert – az elnök

Történet:
Egy agykutató központ tudósai az álmokkal kezdenek kísérletezni. Egy laborba összegyűjtenek pár olyan embert, akiket folyamatosan rémálmok gyötörnek. Megkeresik Alexet is, aki több parapszichológiai vizsgálat után esélyessé válik arra, hogy megszabadítsa az embereket a rossz álmoktól. Időközben kiderül, hogy gép nélkül is sikerül az, ami addig lehetetlennek tűnt. Ha meghalsz az álmodban, meghalsz a valóságban is. Egy kevésbé verőfényes napon pedig, megjelenik az elnök.

Vélemény:
8/10
A maga idejében az effektek biztos félelmetesek voltak, a mai generációnak viszont már megmosolyogtató. Quaid jól játszik most is. A témája tetszett a filmnek, kicsit merít a valóságból, kicsit a misztikumból, kicsit tudományos. Nem szoktam szeretni az újrafeldolgozásokat és az átszinkronizálást, de lehet, hogy ebben az esetben szemet hunynék, csak kár, hogy Mr. Quaid nem lesz már fiatalabb… WALKING DEAD (második évad)
Cím: The Walking Dead season 2.
színes, amerikai, horror-sorozat, 45 perc, 2011-12
Készítők: Frank Darabont

Szereplők:
Andrew Lincoln – Rick Grimes
Norman Reedus – Daryl Dixon
Laurie Holden – Andrea
Steven Yeun – Clenn Rhee
Chandler Riggs – Carl Grimes
Jon Bernthal – Shane Walsh
Melissa McBride – Carol Peletier

Történet:
Tovább folytatódik a küzdelem az emberek és az élőhalottak között a túlélésért. Páran kihullnak a sorból, de jönnek új emberek. Mindeközben pedig, a szereplők egyéni drámájába is betekintést nyerünk.

Vélemény:
9/10
Nem szoktam szeretni a zimbes-zombis dolgokat, mert úgy gondolom, hogy a járkáló halottak mellett el lehet futni, ha engedik, csak abban nincs pénz, ugye?! Attól az agonizálástól eltekintve, hogy „megtartsam-e a gyerekem egy zombik uralta világban, mert nem akarok gyilkos lenni” és keressük meg a halott kislányt, toroljuk meg egy jó harcoson, hogy megdugta a nejünket, egész jó. Ez, és az, hogy a „valakim terhes” századszori mondat miatt nem kap csak teljes számot. Ám emelte a fényét az egésznek a gyerekek körüli herce-hurca, és egy kislányból is zombi lett! Hulljon a férgese! George R. R. Martin tanulhatna, ugyanis alig két-három rész alatt szanálják a főszereplők felét legalább.
MILLENIUM (első évad)
Cím: Millenium
színes, amerikai filmsorozat, 45 perc, 1996
Rendező: Cliff Bole, Jim Charleston
Forgatókönyv: Chris Carter, James Wong

Szereplők:
Lance Henriksen – Frank Black
Megan Gallagher – Chatherine Black
Brittany Tiplady – Jordan Black
Terry O’Quinn – Peter Watts
Kristen Cloke – Lara Means

Történet:
Frank Black egy egykori FBI-ügynök, akinek különleges adottságai vannak. Úgy dönt a családjával, hogy elköltöznek Seattle-be, hátha nyugtuk lesz. Különleges képességeire azonban egy Millenium Csoport nevű formáció is igényt tart, ezért bevonják őt is, mint független szakértőt. A látszólag különálló bűnesetek valami nagy baj előjelei.

Vélemény:
9/10
Az X-akták utáni sorozatot is nagyon jól összerakták. Azt furcsállom, hogy tényleg az elején teljesen különálló részek vannak, a végén pedig elkezdődik valami, ami most a második évadban látszik kicsúcsosodni. A fényképes dolgokat is lehetett volna még bonyolítani, ámbár nem tudom, mennyire hozzák majd ezt vissza. A színészek jók, a történetek is, de úgy gondolom, hogy ötven perc kevés ezekre a részekre. Mert bonyolódik a cselekmény 45 percen keresztül, és az utolsó öt percben bedarálják a részt úgy, hogy nincs kidolgozott végjáték. Ettől függetlenül ajánlom mindenkinek, aki nem szereti a sci-fit (ha lehet annak nevezni), és szerette az X-Aktákat.  MINDÖRÖKKÉ ROCK
Cím: Rock of Ages
színes, amerikai zenés film, 133 perc, 2012
Rendező: Adam Shankman
Forgatókönyv: Justin Theroux

Szereplők:
Tom Cruise – Stacee Jaxx
Diego Boneta – Drew Boley
Julianne Hough – Sherrie Christian
Malin Akerman – Constance Sack
Alec Baldwin – Dennis Dupree
Catherine Zeta-Jones – Patricia Whitmore
Paul Giamatti – Paul Gill

Történet:
 A 80-as években járunk, Los Angelesben. Van a városban egy klub, ami a rockzene fellegvára, és ott lép fel az isteni Stacee Jaxx és bandája. A háttérben egy rockzenész és egy pincérlányka szerelmi civódását követhetjük nyomon.
A filmben több nagy együttes számait hallhatjuk.

Vélemény:
7/10
De csak a Scorpions és a Twisted Sisters miatt! Tom Cruise lejátssza a többieket a filmről. Jól bemutatja, milyen a sztárvilág. Az eladható, aki körül „forr a levegő”, az egyéniséget megölik. A sztárvilág fényárjában pedig, a drog és a szex mindent felülír. Jó, van benne egy bugyuta szerelmi szál, ami ha nincs benne, a film akkor is nézhető, de valahogy csak el kellett adni. Egyszer meg lehet nézni, maximum, hogy az ember tudja, miről van szó. Voltak jelenetek, amikor a film ripacskodásba megy át, de megbocsátható. Most egy olyan embernek, mint én, aki imádja az ilyen zenét (kövezzetek meg), én kicsit keményebb filmet vártam volna, kevesebb nyálazással. De ez van. Ilyen a XXI. század.
(mindenhol 123 percet írnak játékidőre. Mi a vágatlant bámultuk)
EGY CIPŐBEN
Cím: In Her Shoes
színes, amerikai vígjáték, 130 perc, 2005
Rendező: Curtis Hanson
Forgatókönyv: Susannah Grant
Író: Jennifer Weiner

Szereplők:
Cameron Diaz – Maggie Feller
Toni Collette – Rose Feller
Shirley MacLaine – Ella
Norman Lloyd – Professor
Richard Burgi – Jim Danvers
Brooke Smith - Amy

Történet:
Maggie a mának él, mindent otthagy, ami nem neki való. Partikra jár, kissé hanyag mindennel kapcsolatban. Nincs semmije, az élete gyakorlatilag elfér két szemeteszacskóban. Barátok és rokonok nyakára jár. Testvére, Rose mindenben az ellentéte. Emellett, örökké elégedetlen magával, az életével, a kinézetével. Egy csúnya veszekedés után az életük gyökeresen megváltozik, köszönhető mindez a nagymamának, Ellának.

Vélemény:
8/10
Elgondolkodtató, érzelmes, kissé limonádés hatású, csajos film egy takarós-kakaós délutánra. Szerintem Cameron Diaz-t túlságosan felértékelik, míg Toni Collette egy méltatlanul mellőzött színésznő. Az is tetszett, hogy nem egy tipikusan kitalálható történet a maga fillérességével együtt. Két fiatal nő keresi az értelmét az életének ebben a világban. Mind a ketten letértek az útjukról, és próbálnak visszaevezni oda. Nem annyira poénos, mint amennyire várnánk, és ettől életszagú a dolog. Tanmese. Ennyi.
SAKÁLTANYA
Cím: Coyote Ugly
színes, amerikai vígjáték, 100 perc, 2000
Rendező: David McNally
Forgatókönyv: Gina Wendkos

Szereplők:
Piper Perabo – Violet Sanford
John Goodman – William Sanford
Adam Garcia – Kevin O’Donnell
Maria Bello – Lil
Tyra banks – Zoe
Izabella Miko – Camie
Bridget Moynahan - Rachel

Történet:
A kisvárosi lány feljön a városba szerencsét próbálni, sztár szeretne lenni. Azonban a lemezkiadók elutasítják, a színpadon pedig, lámpaláza lesz. Kirabolják, ám sikerül egy vegyes megítélésű helyen munkát találnia. Violet úgy gondolja, megfogta az istenke lábát.

Vélemény:
8/10
Szerintem ez egy tipikusan olyan film, amit az ember azért és akkor néz meg, ítél jónak, amikor szeretne egy pillanatra ismét hinni a csodákban. Feltöltődik, tudja, hogy még nincs veszve semmi, mert ha a főszereplőnek sikerült, akkor neki is fog. A film eszközei, mint a romantika, a véletlen, első látásra szerelem, vagy a munka, amit megtalálsz egy olyan helyen, ahol gyakorlatilag utálnak, vagy mondjuk a sok rossz után jön valami jó is, a mai világban egyre inkább hihetetlen. Tipikus csajos film bor- és sörgőzös glitterrel.


Ti láttátok ezeket?
Vélemény?
Mit láttatok a héten?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése