2012. december 23., vasárnap

Filmmaraton vol. 6.


Most kivételesen vasárnap reggel, illetve délelőtt adok egy kis néznivalót nektek. Mára még két bejegyzést terveztem, és úgy gondoltam, hogy filmajánlót két okból sem fogok karácsonykor kitenni. Egyrészt azért, mert nem karácsonyi filmek, és ilyen formán nem valók 24-én reggelire, másrészt valószínű, hogy nem is leszek gép előtt három napig.

Mivel a hét dolgos volt, ezért úgy gondoltam, hogy négy film bőven elég. Jórészt sorozatokat néztünk esténként, ha volt rá energiánk. Lessétek meg a műsorújságot, mert ami benne van, az ment most nálunk is.

Kivételt képeztek a most megemlítendők: Két tűz között, Boncasztal, A Bourne-hagyaték, Penge.

TRUE LIES – KÉT TŰZ KÖZÖTT
Cím: True Lies
színes, amerikai akció-vígjáték, 134 perc, 1994
Rendező és forgatókönyv: James Cameron

Szereplők:
Arnold Schwarzenegger – Harry Tasker
Jamie Lee Curtis – Helen Tasker
Tom Arnold – Albert „Gib” Gibson
Tia Carrere – Juno Skinner
Eliza Dushku – Dana Tasker
Bill Paxton – Simon
Charlton Heston – Spencer Trilby

Történet:
Harry egy szupertitkos ügynök, aki 17 éve kémkedik, míg 15 éve házas. Családja mit sem sejt az egészből, mert egy jól menő cég munkatársának adja ki magát, aki állandóan utazgat. Harry azt hiszi, hogy felesége megcsalja, ezért csapdát állít a nőnek és a titokzatos kísértőnek is. Ám Salim Abu Aziz menet közben foglyul ejti a házasokat, és terrortámadásra készül.

Vélemény:
9/10
Mit mondjak? Imádom ezt a filmet. Egyedül Helen karaktere az, aki nem tetszik. Nem is Curtis-szel van bajom, hanem magával a karakterrel. Kicsit idegesítő, és lehetett volna valahogy jobban kiforrott. Bill Paxton szerintem még mindig jó színész, a jó öreg Hudson (Alien 2 – tz) hozza a formáját. Mr.A-nak azért nem tetszik annyira, mert túl humoros, és megnéztem, tényleg akciófilmnek van aposztrofálva, de szerintem akció-vígjáték. Engem kellemesen elszórakoztat. És szeretnék majd úgy kinézni 40 évesen, mint a Jamie Lee.
BONCASZTAL
Cím: Pathology
színes, amerikai thriller, 93 perc, 2008
Rendező: Marc Schoelermann
Forgatókönyv: Mark Neveldine, Brian Taylor

Szereplők:
Milo Ventimiglia – Ted Grey
Alyssa Milano – Gwen Williamson
Michael Weston – Jake Gallo
Lauren Lee Smith – Juliette Bath
Johnny Whitworth – Griffin Cavenaugh

Történet:
Ted, a tehetséges orvostanonc patológiai tanulmányait élesíteni megy a Philadelphia University Hospital-ba. A kurzuson mindenki ferde szemmel néz rá, és csak nehezen válik a csapat tagjává. Eleinte nem sejti, hogy mi is az a beavatás, aminek észrevétlenül lett a részese, majd szépen lassan körvonalazódik ki előtte, hogy ölni kell ahhoz, hogy a játék résztvevője legyen.

Vélemény:
7/10
A végére pörgött fel a film annyira, hogy élvezhető legyen. Jobbra számítottam. Ajánlották nekem is, de olyanoknak ajánlom, akik nem viszolyognak a hulláktól és hullagyalázástól a filmvásznon. Annyira nem is aberrált, bár a hullaházban, a tepsiken kummantás azért betette a kaput. Ezt leszámítva, egy sima krimi, aminél még a régi idők krimijei is pörgősebbek voltak. A színészek meg átlagosak, nyilván azért lettek azok kiválasztva, akik. Nekem az elején lévő tekergés, évődés annyira nem volt a kedvencem, ahogy a végjáték szereplői is kiszámíthatóak voltak, úgy az első 30 perc után, de mégsem írnám le teljesen a filmet. Egyszer mindent látni kell.A BOURNE HAGYATÉK
Cím: The Bourne Legacy
színes, amerikai akció-thriller, 135 perc, 2012
Rendező : Tony Gilroy
Forgatókönyv: Dan Gilroy, Tony Gilroy

Szereplők:
Jeremy Renner – Aaron Cross
Rachel Weisz – Marta
Edward Norton – Byer
Joan Allen – Pam Landy
Scott Glenn  Ezra Kramer
Albert Finney – Dr. Albert Hirsch

Történet:
Aaron Cross egy alvóügynök, aki a havas hegyvidéken tengeti mindennapjait, szedi a kis bogyóit, amik egy napon elfogynak. Megment egy halálra ítélt doktornőt, aki közli vele, hogy az ügynököket lekötötték a szerről, s hogy véglegesen őt is lekösse, Maniláig kell menetelni. Meg is teszik, miközben ügynöktársai a kivégzésére hajtanak.

Vélemény:
7/10
Nem volt olyan rossz, mint amilyenre számítottam, de annyira jó sem. A film vége sejteti, hogy nem ez lesz az utolsó rész, de új főszereplővel, nem is kétséges, hogy meg fogják játszani egyszer majd a folytatást. Van egy-két olyan dolog benne, ami még a fejemben nem alkot egy egységes egészet, de nyilván ez majd alakul. Jeremy Renner nem top színész, de a sok kicsi sokra megy, és elég sokszor látom most filmekben. Nem mondom, hogy hű, de tehetség, de van benne valami. Edward Norton pedig, több szerepet is elvállalhatna, de ez van. Szeretem a filmjeit, a karaktereit, és hiányzik a kis feje a vászonról. Ebben a filmben sem kanyarít nagyot, és nem áll jól neki a korosodás, ettől függetlenül azért jó volt Byer szerepére.
PENGE
Cím: Blade
színes, amerikai akció-thriller, 120 perc, 1998
Rendező: Stephen Norrington
Forgatókönyvíró: David S. Goyer

Szereplők:
Wesley Snipes – Penge
Kris Kristofferson – Abraham Whistler
Stephen Dorff – Deacon Frost
Udo Kier – Dragonetti
Traci Lords – Racquel
N’Bushe Wright – Dr. Karen Jenson

Történet:
A való világ alatt van egy még valódibb, ahol háború dúl. Ebben a háborúban él a félig ember, félig vámpír Penge, aki nyíltan száll szembe a gonosszal. Fényben jár, gyorsan gyógyulnak sebei, és rendkívül erős. Frost rájön, hogy ő a kiválasztott, akinek a vére felébreszti a vér istenét. Whistler segíti fiatalkora óta, hogy ne legyen azzá, akivé szánta a sors. Egy nap megment egy doktornőt, akit megharap egy vámpír. Együtt szállnak szembe Frost „seregével”.

Vélemény:
9/10
A legjobb valaha elkészített képregény-film. Nekem az ezüst, mint vámpír elleni fegyver, még mindig szúrja a szemem, de megbocsátom a készítőknek. Szépen megkoreografált harcjelenetek, jó párbeszédek is vannak benne, és Blade figurája a megszólalásig képregény. Számomra, aztán lehet, hogy csak én rajongok ennyire. Ti láttátok valamelyiket?
Vélemény?
Mit láttatok mostanában?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése