2012. december 17., hétfő

Filmmaraton vol. 5.


Vizsgaidőszak alatt megszaporodtak a filmnézős estek, viszont elmaradt egy filmmaraton, úgyhogy most kettőt kaptok az egyben. Nagyon hosszú lista következik, ezek a filmek vannak benne (azt hiszem, nem marad ki egy sem):
4 esküvő és egy temetés, Psycho, Resident Evil 5, Death Note 2, Őslények kalandorai: Új világ, A temetőkapu, Dexter 5, Huncutka, Vonzások és állatságok, Póktámadás, Tökéletes katona, A magány-nyomozó, Gyilkos hőség, Vámpíros film, Ötödik elem, Atomosztály

Most szembesültem a mennyiséggel. Olvasni is öröm lehet, hát még írni milyen volt. :)

4 ESKÜVŐ ÉS EGY TEMETÉS
Cím: Four Weddings and a Funeral
színes, angol romantikus vígjáték, 113 perc, 1994
Rendező:Mike Newell
Forgatókönyv: Richard Curtis

Szereplők:
Hugh Grant – Charles
Andie MacDowell – Carrie
John Hannah – Matthew
Charlotte Coleman – Scarlett
Kristin Scott Thomas – Fiona

Történet:
Charles-nak az a heppje, hogy esküvőkre jár a barátaival. Egy esküvő alkalmával megismerkedik az amerikai Carrie-vel. A fiú úgy érzi, hogy szerelmes lett első látásra, és a lány is bizalmat ébreszt benne. Egy szenvedélyes éjszaka után nem látják egymást egy ideig. Egy újabb esküvőn ismét találkoznak, a lány bemutatja Charles-nak a vőlegényét. Majd’ egy évvel később Charles a saját esküvőjére készül, amikor is az esemény meghiúsulni látszik: Charles tesója nem hallgat, és Carrie is ismét felbukkan.

Vélemény:
8/10
Tipikus angol humorral fűszerezett romantikus vígjáték a bugyuta, kedves, angol fiúval a szomszédból. Tucattörténet, de rendkívül aranyos. Nem nagyon tudok, és nem is szeretnék belekötni. Amolyan otthon ülős, egyedül vagy barátnővel sütit evős film.PSYCHO
Cím: Psycho
fekete-fehér, amerikai thriller, 104 perc, 1960
Rendező: Alfred Hitchcock
Forgatókönyv: Joseph Stefano

Szereplők:
Anthony Perkins – Norman Bates
Janet Leigh – Marion Crane
Vera Miles – Lila Crane
John Gavin – Sam Loomis
Martin Balsam – Milton Arbogast nyomozó

Történet:
Egy csinos titkárnő meglép az irodából a rá bízott hatalmas összeggel. Új autót vesz, és az a terve, hogy elhagyja a város. Az esőben félrehúzódik egy félreeső motelhoz. A tulajdonos hátborzongató és kedves is egyben. Marion nem is sejti, hogy ez lesz élete utolsó pihenője.
A lány eltűnése után annak testvére, és Marion barátja, Sam a keresésére indulnak, miután a nyomozó is eltűnik, akit a lány után küldtek.
Sam és Lila olyan dolgot talál, amire nincsenek felkészülve.

Vélemény:
9/10
A mai napig rossz álmaim tudnak lenni Perkins utolsó jelenetében levő pillantásától. A hideg kirázott most is, amikor volt a nem is tudom, melyik csatornán. Zuhanyozni kicsit gyomorgörccsel szoktam mióta egyszer láttam, és ha tehetem, nem használok zuhanfüggönyt. A folytatások és az újrafeldolgozás nem tetszett, mert ebben a filmben van valami vitathatatlanul egyedi.RESIDENT EVIL 5: Megtorlás
Cím: Resident Evil: Retribution
színes amerikai akciófilm, 96 perc, 2012
Rendező és forgatókönyv: Paul W. S. Anderson

Szereplők:
Milla Jovovich – Alice
Sienna Guillory – Jill Valentine
Michelle Rodriguez – Rain
Bingbing Li – Ada Wong
Oded Fehr – Todd / Carlos
Johann Urb – Leon S. Kennedy

Történet:
Alice egy orosz kiképzőközpontban ébred, ahonnan az előzőekből megismert ellensége próbálja kimenteni. A barátból ellenség lesz, a zombik egy számítógép parancsára támadnak, és Alice kijut a börtönéből.

Vélemény:
5/10
A harmadik és negyedik rész után üdítő volt egy tényleg nem nagyon rossz és unalmas filmet látni, és mint mindig, jönni fog a folytatás. Ez sem érte el az első két rész színvonalát nálam sőt, még annak az animációs filmnek a színvonalát sem, ami Resident Evil 5 címen fut, és azt hiszem, már írtam róla. Visszahoznak egy-két karaktert az előző részekből, és igazán ott van elrontva a dolog, ahol az Underworld is temetős számomra: a főhősnő körül a gyereke sertepertél. Ha már a világnak vége, a szerelemért sem lehet küzdeni, mi marad? Egy gyerek. CC.


  DEATH NOTE – AZ UTOLSÓ NÉV
Cím: Desu noto: The last name
színes, japán-amerikai film, 141 perc, 2006
Rendező: Shusuke Kaneko
Forgatókönyv: Tetsuya Oishi

Szereplők:
Tatsuya Fujiwara – Yagami
Kenichi Matsuyama – L
Erika Toda – Misa
Takeshi Kaga – Sochiro
Shido Nakamura – Ryuuk

Történet:
A történet ott folytatódik, ahol az előző rész abbamaradt: Yagami, miután megszabadult mindenkitől, aki rájött a titkára, folytatja a szent hadjáratát egy jobb világért. Továbbra is írja szorgalmasan a bűnözők neveit. Mindeközben egy lány is kap egy listát, aki viszont, ártatlanokat is megöl azért, hogy Kirával találkozhasson. Az édességfüggőségben szenvedő L problémái minden nappal nőnek. Egy nap pedig, bekerül a füzetkébe az utolsó név.

Vélemény:
8/10
Az első vagy a második rész tetszik jobban, nem tudom. Inkább egyben az egész lenne az igazán jó, de kétszer ilyen hosszú filmet ki tud végig ülni? Én nem. Még mindig úgy gondolom, hogy a japán színjátszásnak van hova fejlődnie, de ez egy korrektül összetett film számomra, és szeretnék egy naplót egy halálistennel együtt. Lenne pár jelölt, akinek a nevét belefirkantanám. Egyetlen egy szereplő volt mindig is, akárhányszor láttam eddig, akinek a nevét szemrebbenés nélkül a lapokra küldtem volna. Misáé. A legidegesítőbb filmbeli karakterré szenvedte fel magát a kis világomban.


ŐSLÉNYEK KALANDORAI: ÚJ VILÁG
Cím: Primeval: New World
színes, angol sci-fi sorozat, 2012, átlag 45 perc
Rendező: ?
Forgatókönyv: ?

Szereplők:
Sara Canning – Dylan Weir
Niall Matter – Evan Cross
Danny Rahim – Mac Rendell
Crystal Lowe – Toby
Miranda Frigon – Ange Finch
Geoff Gustafson – Ken Leeds

Történet:
Újra vagy még mindig anomáliák nyílnak, melyek más világokba vezetnek. Ezekből az „időkapukból” azonban dinoszauruszok jönnek elő, és riogatják a népet. Egy kis, éppen összekovácsolódott csapat igyekszik őket féken tartani.

Vélemény:
6/10
Az eredeti sorozat jobban tetszett. Technikát biztos, hogy kaptak a készítők most, valahogy komolyabban össze volt téve az animáció. Viszont, sztoriban nem ad semmi különlegeset, megvannak az eredeti sorozat karakterei, csak máshogy hívják őket. Gyakorlatilag semmi sem változott, csak lecserélték a szereplőket. Két részt láttam eddig, még nem döntöttem el, hogy megnézem-e a teljes első évadot. Eddig csak a Primeval másolatának tartom.


A TEMETŐKAPU
Cím: Cemetery Gates
színes, amerikai horror, 92 perc, 2006
Rendező: Roy Knyrim
Forgatókönyv: Pat Coburn, Brian Patrick O’Toole, J. Victor Renaud

Szereplők:
Reggie Bannister – Belmont
Aime Wolf – Dr. Christine Kollar
peter Stickles – Hunter Belmont
Nicole DuPort – Kym
Kristin Novak – August
Ky Evans - Tony

Történet:
Egy genetikailag módosított tasmán ördög kiszabadul a laboratóriumból. Az állat a környék temetőjében kezd cirkálni, miután megölte a két aktivistát, akik segítettek rajta. A temetőben pár egyetemista amatőr filmet készül forgatni, és nem is sejtik, hogy a csontkert alatti tárnákban egy hatalmasra nőtt fenevad cirkál.
Az állat nemsokára elkezdi sorra nyírni a temetőben ólálkodó embereket. Eközben a lény alkotói is a helyszínre érkeznek.

Vélemény:
3/10
Ennek a filmnek sem látom sok értelmét azon kívül, hogy folyik benne a vér, mint kocsmában a vodka. Nem humoros számomra, igazán párbeszédek sem voltak jók. Egy dolog tetszett igazán, amikor a film végén a temető kapujával (?) próbálták az állatot visszatartani. Amúgy logika ebben a filmben sincs, az utcáról összeszedett emberek meg hűek hétköznapi önmagukhoz. Suszter! Maradj a kaptafánál!DEXTER 5. ÉVAD
Cím: Dexter season 5.
színes, amerikai filmsorozat, átl. 55 perc, 2010
Rendező és forgatókönyv: sorozatnál mindig más

Szereplők:
Michael C. Hall – Dexter
Jennifer Carpenter – Debra
Julia Stiles – Lumen
Lauren Vélez – Maria LaGuerta
David Zayas – Angel Batista
C.S. Lee – Vince Masuka
Desmond Harrington – Quinn
James Remar – Harry Morgan

Történet:
Az ötödik évadban Dexter egy gyilkosság helyszínén majdnem szemtanút hagy. Később ezzel a nővel karöltve ölnek meg embereket, akik a lányt bántották. Közben a rendőrőrs egy sorozatgyilkos nyomában liheg. A két szál összefügg. Quinn felkér egy nyomozót, hogy szimatoljon Dexter után. Ez a pasi zsarolni kezdi Quinn-t, majd megpróbálja kézre keríteni Dexter „sötét lovagját”, de ő mindig tartogat meglepetéseket.

Vélemény:
7/10
Bevallom, csalódtam. Még mindig az első évad az etalon, és azt eddig egyetlen egy évadnak nem sikerült visszaadnia. Nem rosszak, de valahogy az amerikaiak mindig ott cseszik el a jó sorozatokat, hogy túl sok nyafogást mutatnak, és inkább a lelki, érzelmi oldalára koncentrálnak. Olvastam, hogy Dexter karakterfejlődésen megy keresztül, és hű, meg ha, de jó lesz ez az évad. Úgy elment, hogy nyomokba még emlékszem rá, de idézni nem tudok belőle, pedig az elsőből a mai napig megy. Szerintem annyira nem fejlődött, csak rájött, hogy vannak érzelmei. Stiles karaktere először idegesített, majd egészen kiforrt a végére. Az előbbiek tekintetében, ennek a sorozatnak sem lenne jó, ha ennél lejjebb adnák.HUNCUTKA
Cím: Curly Sue
színes, amerikai vígjáték, 101 perc, 1991
Rendező és forgatókönyv: John Hughes

Szereplők:
James Belushi – Bill Dancer
Alisan Porter – Huncutka
Kelly Lynch – Grey Ellison
John Getz – Walker McCormick
Viveka Davis – Trina
Branscombe Richmond - Albert

Történet:
Bill magához veszi az árva kislányt, Huncutkát. A férfi munkanélküli és hajléktalan. Járják az utcákat, étel és pár napra való szálláshely reményében néha átejtenek embereket, csak hogy ne kelljen a hajléktalanszállón meghúzni magukat. Egy alkalommal meg is lopják őket. A gazdag ügyvédnő lesz az új kiszemeltjük. A jogász féltékeny pasija azonban Bill-t börtönbe, Huncutkát árvaházba kényszeríti, csak egy valamire nem gondolt. Hogy exbarátnője minden követ megmozgat azért, hogy kiszabaduljanak.

Vélemény:
9/10
Gyerekkorom egyik kedvenc filmje. Emlékszem, amikor megnéztem, ugyanolyan göndör fürtöket szerettem volna, mint amilyen neki van. Ez is egy olyan film, amit azért ajánlok mindenkinek, mert megmozgat ott belül, és tudsz rajta őszintén sírni és nevetni. A színészi játék nagyon jó, tetszik a „magányos emberek egymásra találása” is. Azért nem teljes pontszámot kap, mert van benne giccs rendesen, és azt nem szeretem, de azért még tűrhető mennyiségben. A szinkron is imádnivaló, remélem, hogy ezt a filmet nem éri el az újraszinkronizálási hullám, és nem veszti el azt, amit magában hordoz. Emberi film, és erre mindenkinek szüksége van manapság!  VONZÁSOK ÉS ÁLLATSÁGOK
Cím: The Truth About Cats & Dog
színes, amerikai romantikus vígjáték, 90 perc, 1996
Rendező: Michael Lehmann
Forgatókönyv: Audrey Wells

Szereplők:
Uma Thurman – Noelle Slusarsky
Janeane Garofalo – Abby Barnes
Ben Chaplin – Brian
Jamie Foxx – Ed
James McCaffrey – Roy

Történet:
Brian szerelmes lesz Abby hangjába a rádión keresztül. Mivel a műsorvezetőnő nem hajlandó lefotóztatni magát, nem tudja, hogy valójában hogy néz ki. Abby egyszer segít a bajba jutott fotóson, aki cserébe egy randevút kér. A félénk doktornő azonban egy modellnek a külsejét írja le neki, aki történetesen a nő szomszédjában lakik. A lányok összebarátkoznak. A modell Abby-nek adja ki magát, Abby pedig sajtkészítőnek. Brian észre sem veszi az igazi Abby-t, és minden nappal közelebb kerülnek a színvalláshoz, de mit tehet az ember, ha a szerelem nem csak van, de süket is?

Vélemény:
8/10
Tucat amerikai romantikus vígjáték, de szerintem rendkívül aranyos. Butácska, és van benne némi igazság, ha az ember jobban megnézi. Most mondhatjátok azt, hogy ez nincs így, meg romantikus vagyok, vagy balszerencsés, de nem igaz. Tényleg van benne igazság, már ami a férfi-csinos nő – csúnyácska nő hármasát illeti. PÓKTÁMADÁS
Cím: Arachnoquake
színes, amerikai sci-fi, 86 perc, 2012
Rendező: Griff Furst
Forgatókönyv: Paul A. Birkett, Eric Forsberg

Szereplők:
Edward Furlong – Charlie
Tracey Gold – Katelynn
Megan Adelle – Annabell
Bug Hall – Paul
Ethan Phillips – Roy
Gralen Bryant Banks – Crandle
Olivia Hardt – Petra
Lucky Johnson - Glen

Történet:
New Orleans-t még az ág is húzza, ugyanis egy földrengés következtében egy óriási gyilkos póktámadás indul a város ellen. Mindenki úgy küzd a tüzet okádó nyolclábúak ellen, ahogy csak tud.

Vélemény:
3/10
Hármas, de csak, mert a mai napig képes vagyok ezen a blőd filmen röhögni. Furlong lecsúszott, nem is jó másra, és már értem, miért tart ott, ahol. Kár pazarolni a szót erre a filmre. Meg kell nézni egyszer talán meg lehet, aztán el kell felejteni. Gyilkos, tüzet okádó pókok. Hihihi…TÖKÉLETES KATONA
Cím: Universal Soldier
színes, amerikai akciófilm, 99 perc, 1992
Rendező: Roland Emmerich
Forgatókönyv: Leslie Bohem, Andrew Davis, Dean Devlin, Mike Gray, Christopher Leitch

Szereplők:
Jean-Claude Van Damme – Luc
Dolph Lundgren – Scott
Ally Walker – Veronica
Jerry Orbach – Dr. Gregor
Ed O’Ross - Perry

Történet:
Egy titkos katonai kísérlet végeredményeképpen létrejönnek az univerzális katonák, akik gyakorlatilag biorobotként funkcionálnak, és különlegesen veszélyes helyzetekben vetik be őket. Nem érzik a fájdalmat, erősek, nincsenek érzelmeik és emlékeik. Képesek emberfeletti időt fent maradni, cserébe hűteni kell őket. Luc más, mint a társai, mert lassan visszatérnek az emlékei, amikor megment egy újságírónőt a többiektől, és menekülni kezdenek. Scott viszont a nyomukba ered, és lassan rájönnek, valamelyiküknek halnia kell.

Vélemény:
8/10
A mai napig szeretem, pedig nem vagyok oda az akciófilmekért. Igazából most fedeztem fel egy gyöngyszemet a filmben, amit minden genyó, bárhol felbukkanó öregasszonyoknak tudnék mondogatni: „Nem azért melózok, hogy benned váljon szarrá”.A MAGÁNY-NYOMOZÓ
Cím: Zero Effect
színes, amerikai vígjáték, 116 perc, 1998
Rendező és forgatókönyv: Jake Kasdan

Szereplők:
Ben Stiller – Steve Arlo
Bill Pullman – Daryl Zero
Ryan O’Neal – Greg Stark
Kim Dickens – Gloria
Angela Featherstone - Jess

Történet:
Daryl egy neves magánnyomozó, aki bámulatos képességekkel bír. Elég ránéznie egyszer egy emberre, és máris tudja, milyen. Ellenkező esetben senki sem ismeri fel. Asszisztense, Arlo szerez egy új munkát számára. Ki kell derítenie, ki zsarolja Stark-ot, és hol hagyta a kulcsát. A nyomozás közben megismerkedik Gloriával, érzelmileg is benne lesz az ügyben, viszont, döntenie kell: magánnyomozó marad vagy hősszerelmes.

Vélemény:
7/10
Nem nyűgözött le annyira, de elfogult vagyok Bill Pullmannal kapcsolatban. Szeretem őt, mint színészt. Ben Stillernek meg jobb filmjeinek egyike. A vége tetszik leginkább és az, hogy nem egy tipikus vígjátékba oltott love story, hiszen nincs benne happy end… bár, nézőpont kérdése.GYILKOS HŐSÉG
Cím: Heatstroke
színes, amerikai akció sci-fi, 2008
Rendező: Andrew Prowse
Forgatókönyv:Richard Manning

Szereplők:
D.B. Sweeney – Steve O’Bannon
Danica McKellar – Caroline
Chris Cleveland – Waters
Kelly Rice – Jillian Grange
Zac Heileson - Romeo

Történet:
Űrből érkező gonosz velociraptorok jönnek a Földre azért, hogy a bolygót minél kellemesebbé tegyék maguknak úgy, hogy gyilkos rovarokat akarnak kikeltetni. Pechükre egy különleges csoport és egy fotózás emberi kellékei állják útjukat.

Vélemény:
1/10
Bár ne láttam volna ezt a logikátlan filmet. Űrből érkező velociraptorok? Akiknek annyi agyuk van, hogy kaja, és kész, de azért űrhajót vezetnek (nyilván, mert ide jöttek valahogy), és bogarakat keltetnek. Még a gondolat is fölösleges, hogy valaki ebben logikát keressen. Azt sem tudom, milyen hosszú, de nem több másfél óránál, ám bőven elég volt az első fél órát végigszenvedni, amikor az ég világon semmi nem történik a gagyi színészi játék és a nulla párbeszédeken kívül. Reklámnál irány volt az ágy. Senkinek sem ajánlom.VÁMPÍROS FILM
Cím: Vampires Suck
színes, amerikai vígjáték, 82 perc, 2010
Rendező és forgatókönyv: Aaron Seltzer, Jason Friedberg

Szereplők:
Jenn Proske – Becca
Matt Lanter – Edward
Diedrich Bader – Frank
Chris Riggi – Jacob
Ken Jeong – Daro
Arielle Kebbel – Rachel
Anneliese van der Pol - Jennifer

Történet:
Alkonyat 1 és 2, tedd össze, változtasd meg a neveket, csinálj az egészből egy viccet, és kész is a film. A történetről elég ennyi.

Vélemény:
6/10
Jól megfogták az Alkonyat-filmek pikantériáját, bár én még tudtam volna miből humort csinálni a filmben. Nem szórakoztam kimondottan önfeledten, de ettől függetlenül nem volt rossz. Főleg a BEP-es beszólások a film elején, és a meleg farkasok. A lány a végén… érdemes azt az egy jelenetet megnézni eredeti hanggal, mert a magyar szinkron azt nem adja vissza.


AZ ÖTÖDIK ELEM
Cím: The Fifth Element
színes, francia akció-vígjáték, 126 perc, 1997
Rendező: Luc Besson
Forgatókönyv: Luc Besson, Robert Mark Kamen

Szereplők:
Bruce Willis – Korben Dallas
Milla Jovovich – Leeloo
Gary Oldman – Zorg
Chris Tucker – Ruby Rhod
Ian Holm – Vito Cornelius

Történet:
Minden 5000. évben egy kapu nyílik két dimenzió között. Az egyik az életet hordozza magában, a másik a teljes pusztulást. Csak az ötödik elem mentheti meg a világot, ha a négy elem középpontjába beáll, és elpusztítja a Gonoszt. Az univerzum pedig, mindig hősökre szorul, s most, egy taxis testében ölt testet.

Vélemény:
9/10
Csirkeeeeeeeeee, jóóóó csirkeeeeeeeeeeee…. mindig valami pukkan, robban, pánikolnak. Dinamikus film, tetszik a képi világa, a humora, és a kék nő áriája is. Nem komoly sci-fi film, de nekem régóta kedvencem. Úgyhogy, nézzétek meg!ATOMOSZTÁLY
Cím: Class of Nuke ’Em High
színes, amerikai sci-fi vígjáték, 85 perc, 1986
Rendező: Richard W. Haines, Lloyd Kaufman
Forgatókönyv: Richard W. Haines, Mark Rudnitsky

Szereplők:
Janelle Brady – Chrissy
Gil Brenton – Warren
Robert Prichard – Tüske
Pat Ryan – Mr. Finley
James Nugent Vernon – Eddie
Brand Dunker - Gonzo

Történet:
Egy középiskola melletti atomerőműből veszélyes anyag szabadul ki, ami megfertőzi a diákokat. A többi legyen titok a bátraknak. ;)

Vélemény:
5/10
A jó öreg alámondásos filmek egyike. Igazi gyöngyszem. Aki nem szereti az erőltetett vígjátékokat, az inkább ne is próbálkozzon vele. Amúgy megéri azoknak, akik imádják a xyzzs kategóriájú „filmeket”.Láttátok valamelyiket?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése