2012. december 2., vasárnap

Filmmaraton vol. 4.


A vizsgaidőszak miatt kimondottan sok filmet nem néztünk meg, esemény annál több történt, igyekszem majd mindent szavakba önteni. Ám most jöjjön egy maroknyi film a hétből, amelyek szerintem eddig a legvegyesebb értékelési képet adják.AZ ATLANTIS LEÁLL
Cím: Atlantis Down
színes, amerikai sci-fi, 95 perc, 2010
Rendező és forgatókönyv: Max Bartoli

Szereplők:
Michael Rooker – Apa
Greg Travis – Pete Hendricks
Kera O’Bryon – Sara Jenkins
Dean Haglund – Jack Spano
Sam Ingraffia – Tudós

Történet:
Valahol 2025-ben járunk. Az űrsikló-programokban a hajókat az űrállomások közötti utazásokra használják. Az egyik ilyen sikló az Atlantisz, mely rendkívüli fényjelenséget észlel. Előbb a hajó műszerei válnak működésképtelenné, majd egy kivételével az összes fedélzeten tartózkodót egy ismeretlen bolygóra teleportálja. Itt gyors egymásutánban, különös módon haláloznak el az emberek, és gyanakodni kezdenek arra, hogy egy náluknál hatalmasabb erő játékszerei.

Vélemény: 2/10
Sci-fire ritkán adok ötnél rosszabbat, de ezt a filmet nem értettem, nem pörgött. Zavaros volt, ugrált ide-oda, és nem volt jó a dramaturgiája sem. Hogy ez valóság volt, amit átéltek, vagy egy igen intenzív álma egy halom elmebetegnek, a mai napig nem jöttem rá, bár, ha ezt nem gondolták végig a karakterek és a készítők, akkor én is ennyit fogok gondolkodni ezen a „remek” filmen.ÚSZÓ ERŐD
Cím: Under Siege
színes, amerikai-francia akciófilm, 103 perc, 1992
Rendező: Andrew Davis
Forgatókönyv: J.F. Lawton

Szereplők:
Steven Seagal – Casey Ryback
Tommy Lee Jones – William Srannix
Gary Busey – Krill
Erika Eleniek – Doumer
Colm Meaney – Jordan Tate

Történet:
A USS Missouri csatahajót terroristák foglalják el, megszerezve ezzel a hajó fedélzetén levő nukleáris fegyvereket. A legénységet a fedélközbe zárják, egyedül Ryback az, aki még szabadon garázdálkodik. Senki sem tudja róla, hogy ő egy leszerelt katona tulajdonképpen. Összeszed maga mellé egy maroknyi kis csapatot, és szembemegy a felettesei utasításával: egymaga próbál leszámolni a gonoszokkal.

Vélemény: 8/10
Oh, az idő, amikor Seagal még a szemein nézett a világra, és nem egy hájas résen. De szerettem ezt a filmet, és sokszor visszasírok pár kilencvenes években játszódó akciófilmet, pedig magát ezt a stílust annyira nem szeretem. Gary Busey és Jones alakítása remek. Imádom az őrülteket.FANTASZTIKUS NÉGYES
Cím: Fantastic Four
színes, amerikai-német-kanadai sci-fi kalandfilm, 106 perc, 2005
Rendező: Tim Story
Forgatókönyv: Michael France, Mark Frost

Szereplők:
Ioan Gruffudd – Reed Richards
Jessica Alba – Sue Storm
Chris Evans – Johnny
Michael Chiklis – Ben Grimm
Juian McMahon – Victor Von Doom
Kerry Washington - Alicia

Történet:
Reed és Victor egy űrexpedíciót vezet egy kozmikus viharba. A legénység tagjai Ben, Redd szerelme, Sue, annak testvére Johnny, és a két férfi. A vihar azonban teljes egészében megváltoztatja a genetikai kódjukat, és különböző képességekkel ruházódnak fel: Reed gumiember lesz, Johnny az emberfáklya, Sue láthatatlanná tud válni, míg Ben megkövül a szó szoros értelmében. Miközben próbálják a legjobbat kihozni jelenlegi helyzetükkel, meg kell küzdeniük a gonosz acélemberré vált Doom-mal.

Vélemény: 8/10
Szeretem a képregényekből készülő filmeket, szerintem ez még a jobbak között van azzal, hogy remekül hozták össze az akciót és a humort a filmben. Engem szórakoztat, akárhányszor megnézem. Szeretnék egyszer olyan szuperképességet, hogy láthatatlanná válok… mennyiszer lennék így „légy a falon”. SINISTER
Cím: Sinister
színes, amerikai thriller, 110 perc, 2012
Rendező: Scott Derrickson
Forgatókönyv: C. Robert Cargill, Scott Derrickson

Szereplők:
Ethan Hawke – Ellison
Vincent D’Onofrio – Jonas professzor
Clare Foley – Ashley
Michael Hall D’Addario – Trevor
Victoria Leigh – Stephanie
Juliet Rylance – Tracy


Történet:
Ellison egy valamikori sikeres író, aki bűneseteket használ alapnak a könyveihez. Elköltöznek egy olyan házba, amiért senki sem néz rájuk jó szemmel. Ellison a padláson egy filmekkel teli dobozra bukkan, és különös halálesetekre, ami annyira a hatalmába keríti, hogy tudja, ez velük is meg fog történni.

Vélemény: 7/10
Önmagában véve egy unalmas film lenne, de a hanghatások ijesztő jeleneteket kölcsönöznek neki. A történet viszonylag klisé szerintem, nem tetszett annyira, egyszer jó volt megnézni, rosszat is álmodtam éjjel tőle. Lehet sejteni a film felénél, hogy mi lesz a csavar a végében, csak figyelni kell tudni. Olyan is-is érzés maradt bennem tőle.
 ALKONYAT – HAJNALHASADÁS II. RÉSZ
Cím: The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2
színes, amerikai fantasy, 115 perc, 2012
Rendező: Bill Condon
Forgatókönyv: Melissa Rosenberg
Író: Stephenie Meyer

Szereplők:
Kristen Stewart – Bella Swan Cullen
Robert Pattinson – Edward Cullen
Taylor Lautner – Jacob Black
Michael Sheen – Aro
Dakota Fanning – Jane
Nikki Reed – Rosalie
Peter Facinelli - Carlisle

Történet:
Bella életet adott a lányának, rendben vámpírrá vált. Edward oldalán egy szó szerint örök szerelem várja. A Volturik tanácsa azonban azt állítja, hogy Renesmee-vel megsértették a vámpírok törvényeit azzal, hogy gyakorlatilag egy csecsemőt változtattak át vámpírrá. Ezért, halnia kell a lánynak. A Volturik le szeretnének számolni a Cullen-klánnal. Jacobnak hála, a vérfarkasok és még egy halom vámpír a hófödte csatamezőn várják a véget.

Vélemény: 5/10
Direkt hagytam ezt a végére. Valaki feltöltötte a jutúbra, és ott néztem meg, de hálát adok, hogy nem mentem el moziba a film első fele miatt, pedig megfordult a fejemben nem egyszer. Nem tudom, hogy az öt pontot megérdemli-e, talán azért igen, mert az első rész elhiteti, hogy talán ennek a filmsorozatnak a vége jó lesz, de ez a több órás szenvedés folytatódik. Legalább annyiban már haladtunk, hogy a romantikus filmtől eljutottunk a fantasy-ig, de inkább animációs brainstorming lett belőle.
No de, jöhet a savazás:
Stewart továbbra sem tud játszani, főleg az arcával. Pattinson még akkor is szomorú kiskutya szemekkel bámul, amikor már minden jóra fordult. Jacob pedo, a készítők meg rossz animátorok. Az egyetlen izgalmas, és szórakoztató pontja a filmnek a csata, amiben kicsit X-men utánérzetem lett, ahogy ott egymásnak röppentek a vega vérszívók. Egyedül Michael Sheen érdemel dicsérő szavakat az alakításáért, mert jól hozza a fővérf**zszopót.
Legyen most elég ennyi, mert úgy gondoltam, hogy fogok erről egy hosszabb bejegyzést írni valamikor, hogy nekem milyen aggályaim vannak a Twilight-birodalommal kapcsolatban.Ti láttátok valamelyik filmet? Vélemény?
Mit láttatok a héten?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése