2012. november 18., vasárnap

Filmmaraton vol.2.


A héten nem néztünk igazán filmeket. Sétáltunk, vásároltunk, és tanultunk. Iskolában voltunk, nem volt igazán kedvünk és időnk sem arra, hogy a tévét bámuljuk. Azért hozzá kell tennem, hogy a következőkben nem szerepel a Fringe sorozat harmadik évada. Még nem végeztük ki – van még két rész -, és ettől teszem függővé a második etapos pontozást és véleményt.


 
FLASH GORDON
Cím: Flash Gordon
színes, angol sci-fi, 107 perc, 1980
Rendező: Mike Hodges
Forgatókönyv: Lorenzo Semple Jr.

Szereplők:
Sam J. Jones – Flash Gordon
Melody Anderson – Dale Arden
Max von Sydow – Ming
Ornella Muti – Aura hercegnő
Timothy Dalton – Barin herceg

Történet:
Zarkov, aki egy valaha volt NASA-tudós, tudomást szerez arról, hogy a Földet el szeretnék pusztítani az idegenek, de senki sem hisz neki. Flash és Dale az ő területén érnek földet egy repülőszerencsétlenség után, és Zarkov gyakorlatilag véletlenül mindkettejüket foglyul ejti, és kilövi magukat az űrbe. Egy furcsa bolygón érnek földet, Mongo-n, ahol Ming uralkodik, aki egy kegyetlen diktátor, s mint kiderül, ő tört a földi emberek életére/létezésére. Dale-t el akarja venni feleségül, lánya ellene szegül. Az így megalakult kis csapat a Föld megmentésére igyekszik.

Vélemény: 10/10
Gyerekkorom egyik nagy kedvence volt a film. De imádom még most is. Erre akkor jöttem rá, amikor megnéztem szombaton. Nem tudom, hogy az alkotók mennyire gondolták komolynak ezt a filmet, de szórakoztató. Ha valakinek nem is tetszik, akkor is legalább egyszer meg kell néznie mindenkinek! A DIKTÁTOR
Cím: The Dictator
színes, amerikai vígjáték, 83 perc, 2012
Rendező: Larry Charles
Forgatókönyv: Sacha Baron Cohen, Alec Berg, David Mandel, Jeff Schaffer

Szereplők:
Sacha Baron Cohen – Aladeen tábornok
Anna Faris – Zoey
Ben Kingsley – Tamir

Történet:
Adott egy diktátor, Aladeen, aki magáról nevez el mindent, magával nyeret meg mindent, celebeket fektet meg olykor, és mindenkit kivégeztet, aki neki nem tetszik. A világ figyelme akkor irányul rá, amikor megneszelik a titkos atomprogramját. Amerikába utazik, és egy elbaltázott merénylet után magára marad a „kedves és naiv” feministával Zoey-val, aki felsegíti őt. Honfitársai elől is menekülnie kell, míg meg nem születik a nagy terv: vissza kell szereznie a hatalmát, mielőtt hazájában eltörlik a diktatúrát és a demokrácia lép életbe.

Értékelés: 10/10
Nem mindenki szereti, nekem eddig a filmig a Brüno volt az abszolút kedvenc. Megváltozott a sorrend. Egy kedvencemet emelném ki a filmből. Aladeen és Zoey arról beszélget, hogy milyen jó a nők felsőoktatása, és hogy a lány maga is egyetemet végzett. Mire Aladeen azt válaszolja, hogy olyan, mint a görkorizó majmok. Nekik nem jelent semmit, de szerintünk nagyon aranyos. A másik kedvencem, amit a film végén a demokráciáról és a diktatúráról mond. Ott a két pont Aladeen! :D
ZSENI AZ APÁM
Cím: Smart People
színes, amerikai romantikus film, 95 perc, 2008
Rendező: Noam Murro
Forgatókönyv: Mark Poirier

Szereplők:
Dennis Quaid – Laerence Wetherhold
Sarah Jessica Parker – Janet Hartigan
Ellen Page – Vanessa Wetherhold
Thomas Haden Church – Chuck Wetherhold

Történet:
Lawrence egy megbecsült lángelme, viszont a magánéletében sutácska. Egy balesetnek hála találkozik Janet Hartigannel, akiről később kiderül, hogy a tanítványa volt. A professzor nincs túl még a felesége elvesztésén, gyakorlatilag semmit sem tud a gyerekeiről. Lawrence féltestvére is boldogítani kezdi őket, beköltözik hozzájuk. Lawrence és Janet többször is randiznak, de sosem kerülnek egymáshoz közelebb, inkább távolabb. Az egyetlen jól sikerült éjszakán Janet teherbe esik. A professzor lánya pedig, kikezd a nagybácsival. A főszereplők kapcsolatai furcsa módon alakulnak ezek után.

Vélemény: 4/10
Egyszerűen nem kötött le, pedig már régóta meg akartam nézni. Számomra Ellen Page hozta Juno-ból maradt figuráját, illetve Sarah Jessica Parker sem tud kilépni Carrie Bradshaw szerepéből, még akkor sem, ha megfeszül szerencsétlen. Volt egy-két dolog, amin mosolyogtam, de amúgy erre a filmre mondom azt, hogy megtörtént. Háttérzajnak nagyszerű volt.BLOODY MARY
Cím: Bloody Mary
színes, amerikai horror, 93 perc, 2006
Rendező és forgatókönyv: Richard Valentine

Szereplők:
Kim Tyler – Natalie Fitzgerald
Matthew Borlenghi – Bobby
Danni Ravden – Jenna
Jaason Simons – Dr. Daniels

Történet:
Egy nő a húgát szeretné előkeríteni, ugyanis eltűnt. Beszélnek mindenfélét, de leginkább a „tükrös játékról” beszélnek neki. Minden nyom a pszichiátriára és annak dolgozóira, önkénteseire mutat. A kórházban egy valaha ápolt, bosszúszomjas nő szelleme kísért.

Vélemény: 2/10
Akárhányszor próbálkoztam kampókézzel, Freddyvel, és Mary-vel, egyik sem jött elő, pedig elmondtam, hogy hiszek. Amúgy pedig egy ritka rossz film, alacsony költségvetéssel, és nulla logikával, történettel. A főszereplők pedig, csak egy fokkal rosszabbak, mint korunk tinivámpírjai. Évekkel ezelőtt láttam, otthon meg is van a filmek között, most Mr.A szerette volna megnézni. Ő végigolvasta. Ez sokat elmond.Ti mit láttatok a héten?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése