2012. november 26., hétfő

Filmmaraton vol. 3.


Adós vagyok egy kiadós filmlistával.

A héten négy napot is együtt voltunk Mr.A-val (én nem dolgozom, ő random szabadnapokat kap). A termés a következő:
Betépve, Apollo 18, Fringe 3. évad, Dexter 4. évad, Wonderful Days, Rumnapló, Feláldozhatók 2., Batman – A sötét lovag felemelkedés, DevilMan, Feltámad a vadnyugat, Gördülő kung fu, Battle Royale, Abraham Lincoln, Szívtiprók, Szex és New York 2., Életrevalók.


SZEX ÉS NEW YORK 2.
Cím: Sex and the City 2
színes, amerikai romantikus vígjáték, 148 perc, 2010
Rendező és forgatókönyv: Michael Patrick King

Szereplők:
Sarah Jessica Parker – Carrie
Kim Cattrall – Samantha
Kristin Davis – Charlotte
Cynthia Nixon – Miranda
Chris Noth – Mr. Big

Történet:
Carrie megütközik azon, hogy a házasság nem fenékig tejfel. Charlotte nem bírja a két lányát, és a bébiszittert, fél, hogy a férje félrelép. Miranda felmond, de csak a gyereknevelés nem elégíti ki. Samantha fél a klimaxtól. Ezektől eltekintve, mint a négy lány ugyanaz maradt, aki volt. Samantha kap egy visszautasíthatatlan ajánlatot, és magával viszi egy kis keleti kiruccanásra barátnőit is, hogy kirángassa őket a szürke hétköznapokból. Észrevétlenül csöppennek bele az ezeregy éjszaka rémmeséibe.

Vélemény: 8/10
Gondolom, most néztetek egy nagyot az értékelésen, de nekem az első rész jobban tetszett. Ez inkább volt egy két órás reklámspot, illetve a házassággal sem tudtam kimondottan azonosulni. Megmosolyogtató volt néhol, de korántsem kötött le annyira, mint az első film, vagy a sorozat. Oh, és Carrie-t rém rosszul tudják kisminkelni!!! SZÍVTIPRÓK
Cím:  Heartbreakers
színes, amerikai vígjáték, 123 perc, 2001
Rendező: David Mirkin
Forgatókönyv: Robert Dunn, Paul Guay

Szereplők:
Sigourney Weaver – Angela/ Ulga/Max
Jennifer Love Hewitt – Page/Jane/ Wendy
Ray Liotta – Dean/ Vinny
Jason Lee – Jack Withrowe
Anne Bancroft – Gloria Vogal / Barbara
Gene Hackman – William B. Tensy

Történet:
Anya és lánya azzal tengetik mindennapjaikat, hogy kiadják magukat egymást nem ismerő nőknek, és gazdag férfiak életébe szivárognak bele. Az anya a férfihoz hozzámegy, a lány pedig az esküvő után elcsábítja a férjet. Ebből válás lesz, a vagyon feleződik, és „mindenki jól jár”. Egészen addig, míg a lány bele nem szeret az egyik kiszemeltbe, és ameddig az anyja bele nem keveredik egy halálesetbe.

Vélemény: 7/10
Limonádé film, szórakoztató számomra annak ellenére, hogy kimondottan a színészi játék sem jó egy-két kivétellel. Olyan Riviéra vadorzói utánérzetem lett tőle. Jókat mosolyogtam, és meg tudnám nézni még többször is. De egy tízesre nem értékelném. Afféle szombat délutáni kakaós film.BETÉPVE
Cím: Blow
színes, amerikai filmdráma, 118 perc, 2001
Rendező: Ted Demme
Forgatókönyv: David McKenna, Nick Cassavetes
Író: Bruce Porter

Szereplők:
Johnny Depp – George Jung
Penélope Cruz – Mirtha Jung
Ray Liotta – Fred Jung
Rachel Grifiths – Ermine
Franka Potente – Barbara Buckley
Paul Reubens – Derek Foreal
Ethan Suplee – Tuna
Cliff Curtis – Pablo Escobar

Történet:
George Jung sajátos amerikai álmába kapunk betekintést, ami főleg Mexikóban és Dél-Amerikában játszódik. A drogüzletben látja meg a kiugrási lehetőséget. Tanúi lehetünk annak, hogyan tündököl, és hogyan megy tönkre. A film megtörtént események alapján készült.

Vélemény: 10/10
Szeretem az életrajzi ihletésű filmeket, de ez lekötött, jó volt, még talán mondanivalója is volt. Johnny Depp, mint mindig, új karaktert hozott. Tipikus negatív karriertörténet. Igazából számomra arról szól, hogy úgy mozog az ember az életében, hogy úgy tűnik, mintha elérne valamit, közben egyre lejjebb süllyed észre sem véve azt, hogy pont azt veszti el, amiért/akiért csinálja.RUMNAPLÓ
Cím: The Rum Diary
színes, amerikai kalandfilm/dráma, 120 perc, 2011
Rendező és forgatókönyv: Bruce Robinson
Író: Hunter S. Thompson

Szereplők:
Johnny Depp – Paul Kemp
Amber Heard – Chenault
Aaron Eckhart – Sanderson
Giovanni Ribisi – Moberg
Richard Jenkins - Lotterman

Történet:
Paul Kemp egy alkoholista újságíró, aki a nagy lehetőséget keresi. Elutazik Puerto Rico-ba, hogy a helyi lapnak írva megvalósítsa önmagát. A szigeten még inkább kitanulja az ivás művészetét, és az első döccenők után teljesen beilleszkedik. Megismerkedik egy üzletemberrel, és beleszeret annak barátnőjébe. Ez új helyzet elé állítja Pault. Kiteregeti Sanderson dolgait, vagy behajtja a fejét az igen ígéretesnek tűnő igába?

Vélemény: 7/10
Igazából azért csak ennyi, mert a mai napig nem tudom eldönteni, tetszett-e vagy sem. Emészthető, kiszámítható film, sok minden nem történik benne, egy átlagos ember, átlagos története. Izgalmat és újat nem hoz. Johnny Depp ebben is megrebbenti színészi tollait. Nem értem, miért borulnak le a film előtt, de aki tudja, az írja meg nekem. A latin töltet sokat dob az amúgy tényleg szürke sztorin.ABRAHAM LINCOLN, A VÁMPÍRVADÁSZ
Cím: Abraham Lincoln: Vampire Hunter
színes, amerikai thriller, 105 perc, 2012
Rendező: Timur Bekmambetov
Forgatókönyv: Seth Grahame-Smith, Simon Kinberg
Író: Seth Grahame-Smith

Szereplők:
Benjamin Walker – Abraham Lincoln
Mary Elizabeth Winstead – Mary Todd Lincoln
Dominic Cooper – Henry Sturgess
Alan Tudyk – Stephen A. Douglas
Rufus Sewell – Adam
Jimmi Simpson – Joshua Speed

Történet:
Az Egyesült Államok 16. elnöke arról híres, hogy kardoskodott az emberi szabadságjogok mellett. Az egész történetét/történelmét vámpíros sztorira formálták át. A rabszolgatartás azért jó, mert a vámpírok addig is egy helyen vannak, nem mészárolnak le másokat, nem vándorolnak. Lincoln bosszút esküszik gyerekkorában a vámpírok fejével szemben, mert az megölte az anyját. Elhatározta, hogy küzdeni fog minden eszközzel a vámpírok ellen.

Vélemény: 6/10
Nem szeretem a valóság és a fikció ilyen összemosását. A vámpírrajongóknak pedig üzenem, hogy jegyezzük meg az alábbiakat egy életre: a vámpírok nem csillognak a napfényben! Vérivók! Az ezüst a vérfarkasra hat, nem a vámpírra! Inni kell a vámpír véréből ahhoz, hogy egy ember vámpírrá váljon! Oh, és a vámpírok más várost is ismernek New Orleans-on kívül.A SÖTÉT LOVAG - FELEMELKEDÉS
Cím: The Dark Knight Rises
színes, amerikai akciófilm, 165 perc, 2012
Rendező: Christipher Nolan
Forgatókönyv: Christopher Nolan, David S. Goyer, Jonathan Nolan
Író: Bob Kane

Szereplők:
Christian Bale – Bruce Wayne /Batman
Michael Caine – Alfred
Anne Hathaway – Selina Kyle /Catwoman
Tom Hardy – Bane
Marion Cotillard – Miranda Tate
Joseph Gordon-Levitt – John Blake
Gary Oldman – Jim Gordon
Morgan Freeman – Lucius Fox

Történet:
Nyolc évvel később járunk az előző filmhez képest. Batman/Bruce nem mutatkozik a nyilvánosság előtt, mivel magára vállalta Harvey Dent államügyész halálát, és minden vétkét. Gotham City-ben pedig Bane veszi át a hatalmat, az embereknek minden nappal nagyobb szükségük van a Sötét Lovagra. Batman jön, lát, de nem győz. Legalábbis, nem egyből, hiszen kiderül, Bane és ő egy alomból valók.

Vélemény: 8/10
Ha sorrendet kellene állítanom, akkor 3,2,1 a tetszési sorrend. Macskanőt sajnálom, hogy csak kiegészítő volt a filmben. Bane végre nem kiherélt, szánalomra méltó karakter volt. Valahol Batman elfáradt a film készítése közben. Robin pedig macsó, és nem egy madárról kapja a nevét. Amúgy Robin, mint olyan kiszámítható karakter volt számomra. De hamar elment a műsoridő, szóval, annyira nem panaszkodom. Amúgy pedig, Gotham City egyre inkább New York lett.A FELÁLDOZHATÓK 2.
Cím: The Expendables 2
színes, amerikai akciófilm, 102 perc, 2012
Rendező: Simon West
Forgatókönyv: David Agosto, Ken Kaufman

Szereplők:
Sylvester Stallone – Barney Ross
Jason Statham – Lee Christmas
Dolph Lundgren- Gunnar Jensen
Bruce Willis – Church
Jean-Claude Van Damme – Jean Vilain
Arnold Schwarzenegger – Trench
Liam Hemsworth – Bill Timmons ’a kölyök’
Nan Yu - Maggie

Történet:
A feláldozhatók most más küldetéssel indulnak, mint ami eredetileg a terv volt. Azt pipálhatták, míg az egyiküket meg nem öli Vilain. Innentől nem számít nekik semmi sem, csak a bosszú élteti őket igazán. Az ellenséges terepen azonban akad pár jó szándékú ismerős.

Vélemény: 8/10
Az első rész után nem adtam sok reményt ennek a filmnek. Hiba volt, mert jó volt, sokkal élvezhetőbb, mint az előző. Itt már tudták, kik és milyen a közönség, több poén van, és látszik, hogy a szereplők is annak veszik az egészet. Van Damme-nak még mindig jó teste, de ijesztő szeme van. Személyes kedvencem a jó öreg Lundgren.APOLLO 18
Cím: Apollo 18
színes, amerikai sci-fi-horror, 86 perc, 2011
Rendező: Gonzalo López-Gallego
Forgatókönyv: Brian Miller

Szereplők:
Warren Christie – Ben Anderson
Lloyd Owen – Nate Walker
Ryan Robbins – John Grey

Történet:
Az Apollo-programból nem véletlenül vallott be annyit a NASA, amennyit, ugyanis, a sok sikertelen kísérlet után nem volt módjukban megmondani az igazat. Ám ez a dokumentumfilm megmutatja, miért is volt sikertelen egy csomó próbálkozás.

Vélemény: 5/10
Áltudományos megoldásokkal készült film. Az tetszett, hogy nem a szokványos kamerás beállítás volt a filmben, de azért a nulla légkörű Holdon élő, magukat kőnek álcázó pókokat túlzásnak éreztem. Annyira nem pörgött a film, és volt pár klisé is, de ezek megbocsáthatók. Az ötlet nem volt rossz, de mégis űrt hagyott maga után.DEVILMAN
Cím: Debiruman
színes, japán fantasy-akció, 112 perc, 2004
Rendező: Hiroyuki Nasu
Forgatókönyv: Go Nagai, Machiko Nasu

Szereplők:
Hisato Izaki – Akira Fudo/Devilman
Yusuke Izaki – Ryo Asuka / Satan
Ayana Sakai – Miki Makimura
Ai Tominaga – Silene
Asuka Shibuya - Miko

Történet:
(lesek) Go Nagai mangája adta az alapot a filmhez, amiben egy kamasz fiú, Akira egyesül egy démonnal, és más démonok ellen harcol.

Vélemény: 4/10
Bevallom, negyven perc után feladtam. Nem tetszett sem a kivitelezés, sem a képi világ, meg úgy semmi sem ebből a filmből. Bocs, akinek igen.
UI: Remélem, a neveket jól írtam.BATTLE ROYALE
Cím: Battle Royale
színes, japán dráma, 114 perc, 2000
Rendező és forgatókönyv: Kinji Fukasaku
Író: Kósun Takami

Szereplők:
Tatsuya Fujiwara – Shuya Nanahara
Aki Maeda – Noriko Nakagawa
Taro Yamamoto – Shougo Kawada
Masanobu Ando – Kazuo Kiriyama
Kou Shibasaki – Mitsuko Souma
Takeshi Kitano - Kitano

Történet:
Takami Kósun regénye alapján készült a film, ami egy alternatív közeljövőben játszódik. Egy kilencedikes osztályt (42 fiú és lány) élethalálharcra kényszerítenek egy szigeten. Ellátják őket fegyverekkel, és csak egy maradhat talpon. Csak akkor éli túl valaki, ha kinyírta a többieket.

Vélemény: 7/10
Aberrált, de gondolom, ez az évezredes kötöttségek miatt is van. A japánok hozzák a szokásos nyakatekert színészi jellemábrázolást (túl sok). A tiltott zónákat elfelejtették a készítők, pedig egy halált megért volna. Ki törte fel végül a rendszert? A fegyverek biztos amerikaiak voltak, mert egy sem fogyott ki, pláne a golyószóró. De a legjobban a film eleji magyarázat tetszett: „a japán gazdaság összeomlik, 15%-os munkanélküliség”. Kis hazánkban álló gazdaság mellett mennyi is? :D
Lehet, hogy inkább a könyvvel kellett volna kezdenem.
Kicsit Legyek Urás.FELTÁMAD A VADNYUGAT
Cím: Westworld
színes, amerikai sci-fi, 85 perc, 1973
Rendező és forgatókönyv: Michael Crichton

Szereplők:
Yul Brynner – Robot Gunslinger
Richard Benjamin – Peter Martin
James Brolin – John Blane

Történet:
A jövőben játszódik a film, ahol is különböző nyaralási lehetőségekkel kecsegtetik az embereket. A római kortól egészen a vadnyugatig el lehet kalandozni, ahova csak szeretnének az érdeklődők. A Delosban megfelelő jelmezbe öltöztetnek, robotok veszik körül az embereket, és teljesen otthon érezhetik magukat, akár a lovagkorban is. A főszereplők viszont arra lesznek figyelmesek, hogy a robotok között egyre több lesz a „meghibásodás”.

Vélemény: -/10
Nem szavazok, mert nem kötött le egyáltalán. A Fahrenheit 451-vel kilőttem az érdeklődő patronjaimat a régi idők sci-fijei iránt, pluszt, nem szeretem a westernes filmeket. Lehet, hogy bennem van a hiba, de öt perc után kifordultam a szobából.GÖRDÜLŐ KUNG-FU
Cím: Kwai tsan tseh
színes, hongkongi akció-vígjáték, 98 perc, 1984
Rendező: Sammo Hung Kam-Bo
Forgatókönyv: Edward Tang, Antonio Llorens

Szereplők:
Jackie Chan – Thomas
Lola Forner – Sylvia
Sammo Hung Kam-Bo – Moby
Yuen Biao – David
Benny Urguidez - Thug

Történet:
Thomas és David rokonok, unokatestvérek, és egy mozgó büfét üzemeltetnek együtt. Kétbalkezes magándetektív barátjukkal karöltve indulnak a zsebtolvajnő megmentésére, és ezért bevetik minden tudásukat a harcművészetekről.

Vélemény: -/10
Nem szeretem Jackie Chan-t. Mr.A nézte meg, én a gépen mókoltam.
ÉLETREVALÓK
Cím: Intouchables
színes, francia vígjáték, 112 perc, 2011
Rendező és forgatókönyv: Eric Toledano, Olivier Nakache

Szereplők:
Francois Cluzet – Philippe
Omar Sy – Driss
Anne Le Ny – Yvonne
Audrey Fleurot - Magalie

Történet:
Philippe egy ejtőernyős baleset után nyaktól lefelé lebénul, tolószékbe kerül, és keresi azt az embert, aki nem csak az ápolója és keze-lába lesz, hanem a barátja is, aki visszaadja neki az életét. Driss a külvárosi senki, aki frissen szabadult, egy aláírás és segély reményében jelentkezik a gazdag férfinél. Szerencséjére/pechére felveszik dolgozni. Kapcsolatuk alakulását meséli el ez az igaz történet.

Vélemény: 9/10
Tetszett benne a kettősség, hogy hol megnevettető volt, hol elérzékenyülős. Szeretem az olyan filmeket, ahol két teljesen más világból jövő ember évődését lehet figyelemmel kísérni. Nagyon tetszett, meg fogom nézni máskor is. Sokszor.WONDERFUL DAYS
Cím: Wonderful Days
színes, dél-koreai animációs film, 86 perc, 2003
Rendező: Moon-saeng Kim
Forgatókönyv: Moon-saeng Kim, Michael Keyes

Szereplők:
Marc Worden – Shua
Andrew Ableson
Cathy Cavadini – Jay
Kirk Thornton – Cade
David Naughton

Történet:
2142-ben járunk, amikor is az emberiség a végnapjait éli. Nincs nap, nincs normális étel. Háborúk és természeti katasztrófák kipusztítottak jószerivel mindent, az eget pedig olyan erős felhőréteg borítja, ami örökre sötétségbe borította az amúgy sivatagos-sziklás földgolyót. Belőle pedig, savas eső hullik. Az utolsó város, amiben emberek élnek, az Ecoban, viszont oda nem juthat be akárki. A totális pusztulás felé hajtja a Földet, mert a még megmaradt energiaforrásokon élősködik. Egy a városon kívül ragadt fiú betör Ecoban-ba, és megpróbálja megakadályozni a közelgő katasztrófát.

Vélemény: 8/10
Ha jobban megnézem, a történet maga igencsak puhácska, viszont a kivitelezése sok más animációs vagy fél-animációs filmet kenterbe ver. Olyan, mintha a Total Recall dél-koreai változata lenne. Nem is rossz, de azért valahol többet vártam volna. Persze, ki tudja, mennyit adtak erre a filmre?! o.oDEXTER 4. évad
Cím: Dexter
színes, amerikai filmsorozat, átl. 55 perc, 2009
Rendezők: Michael Cuesta, Tony Goldwyn, Robert Lieberman, Marcos Siega
Forgatókönyvek: Jeff Lindsay, James Manos Jr., Daniel Cerone, Melissa Rosenberg, Drew Z. Greenberg, Lauren Gussis, Timothy Schlattmann

Szereplők:
Michael C. Hall – Dexter
Jennifer Carpenter – Debra
Lauren Vélez – Maria LaGuerta
David Zayas – Angel Batista
C.S. Lee – Vince Masuka
Desmond Harrington – Quinn
James Remar – Harry Morgan
Julie Benz – Rita Bennett

Történet:
A negyedik évadban visszatér a korábbi, második évadban jelen levő FBI ügynök, hogy még a nyugdíjazása előtt fényt derítsen arra, ki rejtőzik Trinity (Szentháromság) sorozatgyilkos mögött. Dexter ismét akcióba lendül, ám nem várt fordulatokat hoz a magánnyomozása.

Vélemény: 8/10
A sztori mindenkinél ugyanaz: LaGuerta ismét nem tud a libidójára lakatot tenni, Angel viszonyból viszonyba esik, Dexter férj és apa lett, Debra ismét szerelmes, és két szék közül a pad alá esik. Egyedül Masuka az állandó. Rita egy vérszívó hárpia nő lett, mert gyereket szült, és Dexter elvette (örülök, hogy kinyírták). A szentháromságos dolog is jó, ami valójában szentnégység lesz. Az első évad izgalmát ez sem hozta vissza, de legalább fejlődünk. Nem kellene túl sok évődés, mert megöli az egész sorozatgyilkosos érzetet.A REJTÉLY 3. évad
Cím: FRINGE
színes, amerikai-kanadai sci-fi sorozat, átl. 50 perc, 2010
Készítők: JJ Abrams, Alex Kurtzman, Roberto Orci

Szereplők:
Anna Torv – Olivia Dunham
Joshua Jackson – Peter Bishop
John Noble – Dr. Walter Bishop
Lance Reddick – Phillip Broyles
Jasika Nicole – Astrid Farnsworth
Blair Brown – Nina Sharp

Történet:
Az igazi Olivia az alternatív jelenben ragad, majd a sorozat közepén visszajön. Az ál-Olivia teherbe esik. Sikerül beindítani a gépet, ami elhozza a világvégét.

Vélemény: 6/10
Amikor a két Olivia helyet cserélt, azok a részek vérszegények voltak számomra. Peter és Walter hozza a karakterét. Az utolsó két rész a világvégéről butuskának tűnik, és valahogy olyan érzésem volt, hogy a készítők sem tudták igazán, hogy ez lesz az utolsó évad, vagy húzzák majd még, mint a rétestésztát. Az első két évad után ez hagyott némi űrt és pár kérdést. Kíváncsian várom a negyediket.


Mit láttatok mostanában?
Ezek közül ismeritek valamelyiket?
Vélemény?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése