2012. november 10., szombat

Az ördög Pradát visel


Régen láttam a filmet, és a minap mondtam Mr.A-nak, hogy leszedhetné nekem, mire csodálkozva rám nézett, és azt mondta, hogy megvan neki. Mondom, csak most mondod? Mert nem láttam a dévédé tartóban a filmek között. Mire ő azt mondta, hogy a „kincses ládában” kell keresnem, a nem jó filmek között.


Általános információk:
Cím: The Devil Wears Prada
színes, amerikai vígjáték, 109 perc, 2006

Rendező: David Frankel
Író: Lauren Weisberger
Forgatókönyvíró: Aline Brosh McKenna

Szereplők:
Meryl Streep – Miranda Priestly
Anne Hathaway – Andy Sachs
Stanley Tucci – Nigel
Emily Blunt – Emily
Simon Baker – Christian Thompson
Adrian Grenier – Nate
Tracie Thoms - Lily


Történet:
Adott egy lány, aki újságírói babérokra szeretne törni, ezért megpályázza az állást, amiért többen akár ölnének is. Egy nagyhatalmú divatlaphoz adja be a jelentkezését. A lap főszerkesztője a rettegett Miranda Priestly, aki mindenki kiszanál, aki csak egy apró hibát is vét. Andy munkatársai is mind modellek, soványak, mint ahogy ebben a körben szokás, kilóg a sorból. Mivel bizonyítani szeretne, észrevétlenül szippantja magába ez az új világ. Nem veszi észre, hogy a barátai és a párkapcsolata is rámegy arra, hogy dolgozik. A szürke kisegérből valódi álomgyári nő lesz. Megkap mindent, de vajon tényleg örül-e annak, hogy ilyenné lett?

 
Plusz:-

 
Vélemény:
Egyetlen egy dolog csapta ki a biztosítékot. Szerintem Anne Hathaway nagyon is jól néz ki, és azt mondják rá, hogy XXL-es méret! o.o Majdnem azt mondtam, hogy menj te a ****. Tudom, hogy ez a film kedvéért volt így, de akkor is. Remekül leírta, hogy milyen az, amikor van egy divatkinézet, és mindenkinek olyannak kell lennie, mert ha nem, akkor már selejtes.
A másik, hogy van a divatvilágban egyfajta tömegpszichózis, miszerint valaki azt mondja mondjuk a feketére, hogy csúnya, nem szín, depressziós, és mindenki azt fogja szajkózni. Egyrészt azért, mert jobb a tűz közelében maradni, másrészt azért, mert egy saját véleményhez nincs elég agy a fejükben.
Amúgy a klasszikus vígjáték jegyeit nem tartalmazza, és ha jobban megnézzük, kicsit Tokiói tortúra érzetem van tőle. Ugyanolyan mocskos ez a világ is.
Ami a színészeket illeti, szerintem nagyon jó választás volt Streep, Tucci és Hathaway is, mert remekül megfogták a karaktereik kettősségét.
Nem mondom azt, hogy kimondottan csajfilm, de azt sem, hogy egy pasi élvezné.

 
Megjegyzés:
Mindig is szerettem volna divatosan öltözködni, de akárhányszor a tükörbe vagy a pénztárcámba nézek, nem látom értelmét annak, hogy márkás dolgokra költsem az összekuporgatott kis zsémet. Turkálóból öltözöm, mióta az eszemet tudom, és a legmárkásabb cuccom egy Shelly’s Martens bakancs.
Egyszer egy újság marketingese, akinek apu dolgozott azt mondta, hogy sosem lesz munkám, ha úgy öltözöm, ahogy. Nos. A ruhám tiszta, vasalt, jó illatú, rendezett, ízléses. Csak éppen, nem trendi, és nincs belevésve, hogy „Prada”.
A küllemhez hozzátartozik a smink. Nem tudok és nem is akarok mesterien sminkelni. Én ilyen sminkes antitalentum vagyok. Sőt, ha a körmömet nem a barátnőm pingálja ki, akkor nem is festem.
Amúgy a divatvilág rémálma vagyok. Nagy a fenekem, kissé formátlan is vagyok, a bőröm az átlagosnál rosszabb és még sorolhatnék millió és egy szépséghibát.
De nem gond. A baj ott kezdődik, amikor valaki meghatározza, hogy mi a trendi, a többiek meg szembekötve követik. De nem? Hordj tűsarkút, mert az kiemeli és formázza a lábat. Ja, csak 10-ből kilenc nő nem tud benne menni. Meg télvíz idején is hordj miniszoknyát, nyáron trendi a neonszínű bohócruha…stb.
Tudom, hogy ők a felsőbbrendű lények az embereken belül, a szép és top nők, de mindannyiszor, amikor egy ilyen DeFrászt látok, sírnom kell a röhögéstől.
Abba egyébként valaki belegondol, hogy a sok csillogás mögött az egyén élete milyen? Hogy jut el oda, ahol van? Mit tesz azért, hogy ott lehessen (még legalább egy percet)? Nem mondom azt, hogy megszakadnak, de az élete egyiknek sem egészséges. A film talán ezt figurázza ki.
Sok mindent fel kell adni egy-egy álomért, de ész nélkül, két lábban beletrappolni a saját életünkbe érte, nem éri meg.
Az én képességeim is leginkább a divatújságban állnák meg a helyüket, de hamar ki is rostálnának, mert ordít rólam, hogy nem vagyok odavaló. Eladni pedig, nem fogom a lelkemet, mert 26 év alatt hozzám nőtt.

 
Értékelés:
9/10
Ajánlom mindenkinek, aki szereti a csajos filmeket!


Ti láttátok már ezt a filmet?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése