2012. október 2., kedd

Kedvenc vámpírjaim (pasik)


Mostanság ismét előjöttek a vámpíros dolgaim, azaz, hogy sorozatokat nézek, filmeket, könyveket olvasgatok, melyeket már elolvastam vagy százszor. Szomorúan tapasztalom, hogy Drakulából, aki elméletileg egy szörny, helyes pasit varázsolnak. Vagy, hogy a vámpírok csillognak a napfényben. „Vegetáriánusok”. Mindig is inkább a Louis-féle vámpírok tetszettek a lányoknak, mert emberszerűek (de mégis vonzóak és veszélyesek). Pechemre nekem mindig a gonoszabbak tetszettek. Valahogy még a castingon is jól megválogatják, kiből lesz az igazán jó vámpír.
Most az én kedvenc vámpírjaimról kaptok egy körképet, és ne kövezzetek meg, mert nem az összes valaha fellelhető vámpír citálom ide, csak a kedvenceimet, melyek nem feltétlenül populárisak.

Azért jött rám most ez a vámpíros dolog, mert mindennap megnézek egy részt a True Bloodból, és a Vámpírnaplókból. Mind a kettőben van egy mainstream vámpír, és egy olyan, aki az én vámpírképemnek megfelel.
Három részre tudnám osztani, vagy inkább négyre, hogy a férfi vámpír karaktereket hogyan látom én. Az elsőben azok szerepelnének, akiket nagyon imádok, mert helyes pasik, jól játsszák a szerepüket, vagy éppen nagyon jól kitalált karakterek. A másodikban azok lennének, akik amolyan „futottak még” kategóriások. A harmadik az abszolút vicc lenne. A negyedik, ami egy látens kategória, akik számomra olyanok, mintha nem is lennének.
Lássuk, az elsőt.

1)Alexander Skarsgard (Eric, True Blood)
Számomra ő az, aki megtestesíti „ A Vámpírt”. A maga kis 190 cnetijével, ez az ősi viking vámpír igazán belopta magát a szívembe. Ha velem szemben állna, a földbegyökerezésen kívül nemigen tudnék mit csinálni. Elhajlítanám a fejem, és hagynám, hogy kortyoljon.


2)Tom Cruise (Lestat, Interjú a vámpírral)
Lestatból mára kettő is van, és valljuk be, Stuart Townsend nem éppen Anne Rice figuráját idézi. Lestatban inkább az tetszik, hogy kegyetlennek van ábrázolva, gátlástalannak, de ha jobban megnézzük, azért emberi, mert mi is ilyenek vagyunk.


3)Gary Oldman (Dracula, Bram Stoker’s Dracula)
Sokaknak inkább Sirius Black, de nekem a jó öreg vérszopó marad a filmből, amelyik hűen tükrözi a könyvet. Az igazi vámpír ilyen, és rászedéssel ezt tudja elérni. Tud járni nappal, de jóval gyengébb, mert az ún. mágikus képességei hiányoznak.


4) Ian Somerhalder (Damon, Vámpírnaplók)
Imádom, hogy cinikus, és amikor borul az agy, az emberi élet egy fabatkát sem ér. Én attól félek, hogy fokozatosan ki fog herélődni ez a karakter, de a remény hal meg utoljára. S főleg akkor tetszik, amikor mosolyog, tudjátok, olyan féloldalasan


5) Frank Langella (Dracula, Dracula)
Gyerekkorom kedvence. Félelemmel vegyes izgalommal vártam mindig az éjszakát, és néztem sokáig az ablakot, hátha lemászik a ház faláról, és magával visz.


A kedvenc kategóriában a továbbiakban könyvszereplők következnének, ám, mivel ezekből még nincsen film, csak a fantázia, én azt mondom, hogy olvassátok el a könyveket, és úgy ítéljetek.
J.R. Ward – Fekete Tőr Testvériség című könyveiből: Rhage, Wrath és Zsadist.

A futottak még kategóriások nálam:
True Blood: Bill Compton (Stephen Moyer)
Anne Rice: Louis, Armand (Brad Pitt, Antonio Banderas) – bele sem merek gondolni, milyen lesz Armand gyerekként.
Laurell K. Hamilton szereplők
(film) Drakula 2000: Drakula (Gerard Butler)
Kárhozottak Királynője: Lestat (Stuart Townsend)
J.R. Ward fent említett szereplőin kívül mindegyik.
Twilight: James, Carlisle


 
Vicc kategóriában indulnak a tiniknek szóló történetek szereplői, akik nem isznak emberi vért (cc), bárgyú, szomorú kiskutya szemekkel néznek az ember lányára, csillognak a napfényben. Ide tartozik számos olyan is, melyek a kilencvenes években abszolút jó vámpírnak számított, igaz, akkor még én is gyerek voltam. Plusz, az olyan Drakulák, akik inkább hasonlítanak a szomorú szamurájra, mint a grófra.


A látens kategóriában pedig azok vannak, akik említésre nem méltók, általában mellékszereplők, vagy blőd vámpírok voltak. – De ez nem jelenti azt, hogy a régi Nosferatuk, és Drakulák is itt vannak, sőt. Őket majd máskor.

Következőre a csajok jönnek!

Nektek ki a kedvenc férfi vámpírotok?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése